Vanavond op het menu: heldere kippensoep. Oké het klinkt ietwat boring, maar mik er wat champignons in en wat extra spice (hello rode peper) en je hebt binnen een mum van tijd een prima dish. Enne: met weinig calorieën geheel pro goede voornemens.
Stukje prei | 100 gram (kastanje)champignons | ½ rood pepertje | 1,5 l kippenbouillon (bijv. knorr tablet) | 500 gram kippenbouten |
Benodigdheden: Grote soeppan, snijplank & mes
How-to?
Stap 1: Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip toe en laat dit 30 minuten koken.
Stap 2: Maak de prei schoon en snijd ‘m in dunne ringen.
Stap 3: Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Stap 4: Was het pepertje, verwijder de pitjes en snijd het pepertje in ringetjes.
Stap 5: Haal de kip eruit en snijdt deze in kleine blokjes. Note: Als de kip goed gaar is valt deze bijna van het bot af.
Stap 6: Voeg vervolgens de prei, de champignons en de peper toe.
Stap 7: Kook de soep nog 2 minuten.