Macarons zijn behoorlijk lastig om te maken. Als anti-keukenprinses besloot ik dan ook een simpele versie van deze Franse delicatesse in elkaar te knutselen. Door mijn vriend ook wel gedoopt tot de ‘Cookarons’, omdat het een macaron is gemaakt van een -je raadt het al- koekje. Benieuwd naar het volledige recept?
Wat heb je nodig? Zelfrijzend bakmeel, 250 gram margarine, 125 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, een snufje zout, smeltsnoep, pure chocolade én strooisels om de cookarons mee te versieren.
Hoe dit te maken? Eerst maak je het beslag voor de zandkoekjes volgens de instructies van de verpakking. Tip: voeg kleurstof toe aan het beslag om ook zonder versiersels een kleurrijke macaron te creëren. Druk vervolgens met behulp van de dop van een waterfles of shotglaasje kleine ronde vormpjes uit het beslag en bak deze af in de oven. Hoe dunner de plakjes, hoe beter. Het beslag zet namelijk behoorlijk uit in de oven. Nu is het tijd om de koekjes om te toveren tot échte macarons. Bestrijk de bovenkant van de macaron met gesmolten snoepgoed en dip ze in jouw favoriete strooisels. De onderkant beleg je met chocola, waarna je de twee laagjes op elkaar stapelt. Klaaar! Kijk dan hoe cute deze cookarons zijn…