Romantische films die je kan kijken met je vriend of partner
17/02/2015


romantische films vriend partner

Natúúrlijk zeg je geen nee tegen alone time met Channing Tatum en Ryan Gosling. Maar soms -soms!- zou het ook leuk zijn om weg te zwijmelen bij een film, terwijl je persoonlijke prince charming naast je op de bank vertoefd. Romantische films die je kan kijken mét je vriend zónder kokhalzende geluiden op de achtergrond? Ik zette ze op een rijtje.


Friends with benefits – Wanneer twee good looking vrienden besluiten samen het bed te delen, dan voel je hét cliché natuurlijk al aankomen: één van hen wordt verliefd op de ander. Aw! In de tussentijd kan je vriend zich vermaken met platonische seks en hilarische grappen die worden gemaakt tussen de twee. “Why don’t they make a movie what happens after the big kiss?” “They do. It’s called porn.

What If – ‘Het juiste meisje ontmoeten op het verkeerde moment’, klinkt als een vreselijk cheesy plot. Maar oh – wat zet Daniel Radcliffe een ontzettend likeable, maar o-zo onhandig personage neer. Kleffe scènes die mogelijke kokhals geluiden oproepen, zijn geheel uitgesloten. Romantisch is de film wel. Op de meest stuntelige manier.

Going The Distance – Dé film als je momenteel in een LAT-relatie zit. Hoewel de filmposter een zoetsappige film insinueert, is deze romantische komedie allesbehalve dat. Natuurlijk zitten er wel een aantal romantische scènes in (yay, for you!), maar met een duo als Drew Barrymore en Justin Long wéét je dat deze film mijlenver is verwijderd van een romantisch Jane Austen-kostuumdrama.

What Happens In Vegas – Getrouwd blijven met je one night-stand, na een wilde nacht in Las Vegas – zou jij het doen? Waarschijnlijk niet. Wat als je dit nou 1 miljoen dollar oplevert? En nee: dan heb ik het niet over Monopoly-geld. Een heerlijke luchtige komedie met Cameron Diaz en Ashton Kutcher met een vleugje (Wat zeg ik? Snufje!) romantiek.

Crazy, Stupid, Love – Love Actually, maar dan met meer edge én non-cheesy komedie. Alleen al een must-see vanwege de sterrencast. Voor jou Ryan Gosling, voor hem Steve Carrel. Voor jou Emma Stone, voor hem -erm- óók Emma Stone. Deze film is ‘the perfect combination of sexy and sweet‘. En ja: als je wil weten waar ik met deze referentie op doel, moeten jullie zeker samen deze film kijken.

I Give It A Year – Niet een erg veelbelovende film mochten jullie trouwplannen hebben, wél ontzettend leuk als je klaar bent met alle romantische films die blijven hameren op ‘the one‘. Want ja: zelfs als je denkt het zeker te weten, kan de realiteit fiks tegenvallen. Ook deze film is meer komedie, dan romantisch. Prima te doen voor vriendlief, dus.

50 Shades Of Grey – Eerlijk is eerlijk: je moet onder een rots hebben gelegen, heb je niks meegekregen over de gehypte première van 50 Shades Of Grey. Hoewel het gelijknamige boek natuurlijk bekend staat als het ‘soft porn voor huisvrouwen’, zal je vriend er vast geen problemen mee hebben om meegenomen te worden in de wereld van SM en bijbehorende attributen. Geen dank.

Kijk jij vaak romantische films met je vriend(je)?

Categorie: Life and Love


0 reacties