DIY: ‘écht HEMA’-mocktail

écht HEMA mocktail 3

Wow. Ik ben gisteren werkelijk overweldigd door de massale reacties op ‘Waarom ik niet suf ben als ik geen alcohol drink’. Ik voelde me een beetje een eenzaam schaap in the matter, maar blijkbaar ben ik absoluut niet de enige (#yay). Ter ere hiervan mag een alcoholvrij recept natuurlijk niet op mijn blog ontbreken. Ik laat zien hoe je een (originele!) ‘écht HEMA’-mocktail maakt. Uiteraard mét Jip & Janneke-champagne. 

HEMA heeft een ontzettend leuk Mix & Wat-receptenboekje, waarvan ik het ‘Orange Pineapple Juice’-recept heb gebruikt als houvast voor dit recept. Voor deze ‘écht HEMA’-mocktail heb je nodig: 120 ml vers geperste sinaasappelsap, 600 ml Jip & Janneke Champagne en 40 ml biologische frambozensiroop. Extra leuk aan dit recept is, dat het ontzettend makkelijk (en snel!) is te maken. Het enige wat je hoeft te doen is deze ingrediënten in een cocktailshaker te gieten en… shaken maar! Yep. Dit was het. Toch nieuwsgierig naar een uitgebreide instructie? Het volledige recept vind je hier. Voor nu: cheers op een héél mooi weekend! Nou ja… Laten we eerst nog maar deze vrijdag doorkomen.

écht HEMA mocktail 1

écht HEMA mocktail

Wat vinden jullie van deze ‘écht HEMA’-mocktail? Wie durft ‘m te proberen?

26 reacties

  1. Aan het uiterlijk zal het niet liggen, want het ziet er heerlijk uit! Vooral in zo’n glas (ben even de naam kwijt, faal) en met van die papieren rietjes. Eigenlijk zonde om op te drinken dus haha. Ben overigens wel heel erg benieuwd naar de smaak. Had zelf niet zo snel aan deze combinatie gedacht, maar er is natuurlijk maar een manier om erachter te komen.

  2. Inderdaad simpel, maar lekker (gok ik!). Het ziet er in ieder geval al goed uit op de foto! Rode sapjes zien er eigenlijk altijd wel lekker uit haha. :)

  3. Haha heerlijk! Jip & Janneke champagne gaat er altijd in hoor ;). End it kan ik zonder problemen drinken met mijn kleine broertje, dus voor z’n verjaardag gaan we dat maar even doen :D. X

  4. Als de champagne ook uitkomt zonder prik… :-D Dan wil ik ‘m best proberen! Volgens mij is hij heel erg zoet, maar ach, vind ik wel lekker, haha.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.