How-to: Brood maken van ijs

Brood maken van ijs header

Toen ik op een blog las dat je brood kan maken van ijs, was ik totaal overdonderd. Wat? Hoe dan?! Driftig ging ik op zoek naar een recept en besloot hier mijn eigen draai aan te geven. En zo bakte ik mijn eerste Ben & Jerry’s Cookie Dough brood. Brood maken van ijs? Zó doe je dat.

Wat heb je nodig? 315 gram zelfrijzend bakmeel, 420 gram ijs (ofwel: ongeveer één bak Ben & Jerry’s), twee eieren en zes theelepels suiker. Zelf koos ik voor de Cookie Dough Ice Cream van Ben & Jerry’s . Verwarm de oven voor op 175 graden en mix alle ingrediënten met elkaar in één beslagkom. Zorg er wel voor dat je vóór het bakken het ijs al een tijdje uit de vriezer hebt staan om te voorkomen dat je bevroren chuncks moet mixen (lees: onmogelijk). Doe het beslag in een broodvorm (of cakevorm) en bak het brood 55 tot 60 minuten af in de oven. Laat het brood hierna afkoelen en beleg het met datgene wat jij het liefst op je brood doet. Of eet het gewoon op zónder beleg. YUM!

Brood maken van ijs 3

Brood maken van ijs 2
Brood maken van ijs 1
Yep. Zo makkelijk is het om brood te maken van ijs. Het is natuurlijk wel één grote caloriebom (mocht je dit iets kunnen schelen), maar het is natuurlijk de ultieme guilty pleasure. En hoe leuk is het om op een feestje te zeggen dat je zelf cookie dough brood hebt gebakken? Vanwege mijn lactose-intolerantie heb ik slechts een ieniemienie stukje geproefd en het is echt súper lekker. Het brood is wat zoeter met een subtiele cookie dough smaak, maar niet té overheersend. De chocolade chunks door het brood heen, maken het helemaal af. Heus: dit wil je proberen.

Brood maken van ijs: wisten jullie dat het kon? Enne: van welke ijsmaak zouden jullie weleens brood willen proeven?

45 reacties

    1. Oh, dat klinkt wel logisch! Als je alle ingrediënten met elkaar mixt krijg je een soort beslag, dus er zullen vast nog veel meer dingen mogelijk zijn. Koekjes gemaakt van ijs, it is ;-)

    1. Nou één geruststelling: het is werkelijk onmogelijk om dit recept te laten mislukken. Of je moet het te lang in de oven laten staan natuurlijk ;-)

  1. omg. dit móét ik ook proberen.
    helaas ben ik, net als jij, lactose intolerant… maar een minihapje kan váááást geen kwaad (dit vertel ik mezelf nét iets te vaak. vervolgens loop ik dagenlang rond met buikpijn etc. oeps.)
    toffe foto’s trouwens :) XXX

  2. UBCd28 IaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžve learn a few excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you put to make this kind of great informative web site.

  3. zEN4if Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

  4. I simply want to mention I am very new to blogging and certainly liked this blog site. Probably I’m want to bookmark your blog . You absolutely come with awesome well written articles. Kudos for sharing with us your web page.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.