3 leuke dingen die je kan doen met marmer decoratiefolie -
20/01/2016


Marmerplakfolie header
Het duurde even voordat ik om was, maar nu vind ik deze trend helemaal leuk: marmer. Zó leuk zelfs dat ik besloot om een rol marmer decoratiefolie te halen. Vanaf het moment dat ik deze folie kocht ging ik helemaal los met het bestickeren van diverse spullen. Benieuwd wat voor leuke dingen je allemaal kan doen me marmer decoratiefolie? Ik laat het je zien.

Marmerplakfolie 1
Achtergrond voor fotografie – De voornaamste reden waarom ik de marmer decoratiefolie kocht, was omdat ik heel graag eens marmer wilde proberen als originele achtergrond voor fotografie. Ik pakte een oud stuk karton en plakte de decoratiefolie hierop. Zó simpel, maar zo leuk. In de post van gisteren maakte de marmer decoratiefolie haar debuut op dit blog, maar ik voorspel dat ze nog héél vaak haar comeback zal maken. Heb je geen stuk karton in huis? Je kan de decoratiefolie natuurlijk ook plakken op plexiglas, een stuk hout of ander vlak voorwerp.

Marmerplakfolie 2
Notitieboek – Wanneer je een suf notitieboek hebt, kun je dit niet alleen oplossen door een toffe printable erop te plakken maar natuurlijk ook door decoratiefolie te gebruiken. Zo had ik tijdenlang een héél mooi blauw schriftje, maar is deze helaas door veelvuldig gebruik van de buitenkant een beetje verouderd. Zonde! Daarom besloot ik om de kaft te voorzien van deze marmer decoratiefolie en lijkt mijn notitieboek weer zo goed als nieuw. Yay!

Marmerplakfolie 3
Plantenpot – Ik weet niet zo goed of mijn vriend mij dit in dank gaat afnemen, maar marmer decoratiefolie is natuurlijk ook een súperleuke manier om plantenpotjes op te fleuren. Gewoon even eromheen wikkelen en klaar. Wat mij betreft is deze decoratiefolie dus een prima investering. Hoewel.. Investering? Ik betaalde ‘slechts’ €5,49 voor een rol van 45 x 200 cm (bij Leen Bakker). Prima te doen, dus. En zó leuk.

Wat vinden jullie de leukste DIY met marmer decoratiefolie? Gaan jullie dit eens uitproberen?



31 reacties


    20 januari 2016

    Folies zijn leuk, ik gebruik ze ook graag voor van alles :-).



    20 januari 2016

    Bij de Blokker zag ik in de uitverkoop zo’n rol liggen voor €3,98, alleen ik wist dus niet zo goed wat ik er mee zou kunnen. Je snapt wel dat ik hem nu meteen ga halen! :)



    20 januari 2016

    Ik vind marmer echt zo leuk! Ik had er helemaal niet aan gedacht om het op karton te plakken. Dat ga ik uitproberen



    20 januari 2016

    Oh goed om te weten dat een rol bij Leenbakker verkrijgbaar is. Ik vind het altijd mooi als achtergrond.



    20 januari 2016

    Hele leuke DIY! Ik zoek ook nog steeds een mooie achtergrond voor foto`s. Die van het notiteboekje is een hele goede tip.
    Liefs



    20 januari 2016

    Ik houd van de marner look. Heb de eerste rol dan ook al opgemaakt
    Bij de xenos kan je een echte marmer plank halen, super mooi maar wel loodzwaar



    20 januari 2016

    Zo leuk! Ik heb nog geen marmerplakfolie, maar als ik hem in een winkel zie, zal ik hem meteen meenemen!



    20 januari 2016

    Ik vind de marmer trend zó leuk. Heb sinds kort ook een marmer telefoonhoesje aangeschaft. En nu maar even sjezen naar de Leen Bakker want die folie moet ik echt hebben.



    20 januari 2016

    Wat leuk! Waar koop je marmerfolie eigenlijk? :-)


    Femke - Youniqueblog

    20 januari 2016

    Deze heb ik bij Leen Bakker gekocht (zie artikel), maar je kan ze bijvoorbeeld ook kopen bij Blokker of online :-)



    20 januari 2016

    Ik heb ook marmerprint op mijn bureau geplakt en gebruik het altijd als achtergrond voor foto’s!



    20 januari 2016

    Ik houd ook heel erg van marmeren folie! Het is zo makkelijk (totdat we zo rijk zijn dat we écht marmer kopen, hihi). Alleen is het soms nog een uitdaging op grote oppervlakken om net zo strak en netjes te krijgen als bij écht marmer. En wat leuk, onze Photo Booth foto’s! Ik keek er pas nog naar, ze krijgen een mooi plekje op mijn werkkamer! <3


    Femke - Youniqueblog

    20 januari 2016

    Yaaay wat lief! Ik vind het ook zó’n leuke foto’s van ons samen (als ik daarover mag opscheppen ;-)).



    20 januari 2016

    Oehh love it! En helemaal niet duur :) Ook maar eens kijken! Agenda is ook leuk (beetje hetzelfde idee als het notitie boekje)!



    20 januari 2016

    Marmer is zo pretty en fotogeniek! Goed idee om het in folie variant te kopen, je kan er echt veel leuke dingen mee doen. Zelf ben ik nog opzoek naar een mooie marmeren schaal!



    20 januari 2016

    Ik wil ook echt een keertje marmer folie kopen en deze dingen proberen :)



    20 januari 2016

    Ik vind het wel een leuk idee. Ik zag het ook ergens voorbij komen op een Ikea kast. Zag er ook super tof uit. Ik vind het alleen wel jammer dat de foto’s zo licht zijn zodat het marmer eigenlijk wat wegvalt. Ik weet dat het je signature ding is, die lichte foto’s, en normaal vind ik het ook echt leuk maar nu valt het effect van het marmer eigenlijk wel wat weg.


    Femke - Youniqueblog

    20 januari 2016

    Ik snap helemaal wat je bedoelt! Zelf gaat het mij ook meer om het idee ook hoor. Dat ik bijvoorbeeld niet een compleet spierwitte achtergrond heb maar gewoon nog wel íéts van een patroon :-)



    20 januari 2016

    Oeh, ik vind het eerste idee erg leuk! Ik vind het lastig om een goed achtergrond te vinden/maken. Dit ziet er erg leuk uit en is makkelijk genoeg!
    Liefs



    20 januari 2016

    oke, ik denk dat je mij ook om hebt. Ik wou er ook niet aan maar nadat ik dit artikel heb gezien denk ik dat ik toch maar een rol haal hahaha.



    20 januari 2016

    Ahw, ik hou ook zo van de marmer trend! Ik heb toevallig net een echt marmeren bakje gekocht die nu in de keuken staat de shinen! :D



    20 januari 2016

    Ik gebruik ook heel vaak marmer als achtergrond voor mijn foto’s, zelf hoef ik niet veel moeite te doen om zo een achtergrond te maken, ik gebruik gewoon mijn vensterbank. Vroeger vond ik die vensterbank echt spuuglelijk maar nu ben ik zo blij dat ik een marmeren vensterbank heb, ik ben echt helemaal weg van marmer.



    20 januari 2016

    W-a-u-w, ik kende deze trend al langer, maar dat de plakfolie zó dichtbij te vinden was.. Morgen naar Leen Bakker sprinten om het een en ander in te slaan! Om vervolgens mijn notitieboekjes te beplakken, want dat ziet er toch wel het leukst uit!



    20 januari 2016

    Ik heb er ook echt al onwijs veel toffe dingen mee opgepimpt, ZO TOF! Ik heb een plankje volgeplakt, ook als soort decoratie. (:



    20 januari 2016

    Ik wist helemaal niet dat er iets bestond als marmerplakfolie, wow wat een ontdekking! :D



    20 januari 2016

    AH! Ik MOET dit hebben! Dit artikel komt als geroepen! ;-)



    20 januari 2016

    Oeeh wat super leuk! Ik ben ook al tijden opzoek naar iets wat ik als marmeren achtergrond kan gebruiken. Dit is de perfecte oplossing! Ik ga binnenkort maar even zo’n rol kopen. Thanks voor deze fantastische tip!



    20 januari 2016

    Wat een leuke DIY’s, ik ben fan van de plantenpot. haha



    22 januari 2016

    Dat notitieboekje ziet er meteen stuk leuker uit! :) lijkt me fijn om een keertje mee te werken!



    22 januari 2016

    Wat tof! Ik was hier al een tijdje naar opzoek, binnenkort maar even naar de Leen Bakker dan. x



    23 januari 2016

    Leuke DIY’s! Ik vind het ook een prachtige achtergrond voor foto’s :)