Pumpkin Spice Latte Cupcakes: recept voor Pumpkin Spice cupcakes met coffee botercrème.
11/11/2018


pumpkin spice latte cupcakes recept recipe coffee buttercream pumpkin spice cupcakes pumpkin spice recept pumpkin spice recipe

Als je me volgt op Instagram kon je onlangs zien dat ik met mijn vriend Pumpkin Spice Latte Cupcakes voor mijn verjaardag had gemaakt. Stap-voor-stap deelde ik het recept via Instagram Stories en ik kreeg zulke enthousiaste reacties dat ik het recept vandaag ook op mijn blog deel. Spoiler: het is zó lekker!

Pumpkin Spice Latte Cupcakes

Alle credits voor dit recept gaan overigens naar Cupcakerecepten, waar ik dit heerlijke recept vond. De ingrediënten die je nodig hebt voor de Pumpkin Spice cupcakes (15 stuks) zijn:

•    200 gram zelfrijzend bakmeel
•    1 theelepel koekjes- en speculaaskruiden
•    50 gram zonnebloemolie
•    140 gram fijne kristalsuiker
•    140 gram lichtbruine basterdsuiker, goed aangedrukt
•    1 pompoen/200 gram pompoenpurree, zie recept
•    2 grote eieren op kamertemperatuur

Voor de Latte Buttercream heb je nodig:

•    3 grote eiwitten
•    200 gram fijne kristalsuiker
•    350 gram ongezouten roomboter, in blokjes
•    20 ml espresso oplospoeder, opgelost met 2 theelepels heet water, afgekoeld
  •    Eigen toevoeging: poedersuiker

Aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer de bakvorm alvast in met boter

pumpkin spice latte cupcakes recept recipe coffee buttercream pumpkin spice cupcakes pumpkin spice recept pumpkin spice recipe
Stap 2: Maak de pompoenpurree door de pompoen in twee helften te snijden en de zaden te verwijderen. Bedek een rooster of bakplaat met bakpapier en leg de pompoen met de schil naar boven(!) op de plaat.

Stap 3: Bak de pompoen in de oven tot deze gaar is, ongeveer 30-45 minuten. Bij mij duurde het de volle 45 minuten, maar hierna kon ik heel makkelijk het vruchtvlees uit de pompoen schrapen met een lepel en tot een puree prakken met een vork.

pumpkin spice latte cupcakes recept recipe coffee buttercream pumpkin spice cupcakes pumpkin spice recept pumpkin spice recipe

Stap 4: Meng in een kom het meel en de koekjes- en speculaaskruiden. Mix in een andere kom de suiker, boter, olie, pompoen purree en eieren met de mixer op middelhoge snelheid tot een geheel. Voeg vervolgens het meel beetje bij beetje toe.

Stap 5: Vul de ingesmeerde bakvormpjes met het beslag en bak ze gaar in ongeveer 20 – 25 minuten. Vergeet ze niet te laten afkoelen voordat je ze gaat versieren!

pumpkin spice latte cupcakes recept recipe coffee buttercream pumpkin spice cupcakes pumpkin spice recept pumpkin spice recipe

Latte Buttercream

Stap 1: Om de espresso buttercream te maken doe je de eiwitten en de suiker in een grote hittebestendige kom of -zoals mijn geval- in een steelpan. Zorg ervoor dat er geen eigeel in de kom zit, en ook dat de kom goed vetvrij is. Mix met de mixer tot een geheel.

Stap 2: Zet de kom of steelpan (bonuspunten voor improvisatie, right?) boven een pan met heet water op laag vuur, en mix met een garde tot het mengsel glad is en alle suiker is opgelost. Volgens het recept zou dit ongeveer 3 minuten duren, maar ik geloof dat het bij ons ongeveer twee keer zolang heeft geduurd. #nailedit

pumpkin spice latte cupcakes recept recipe coffee buttercream pumpkin spice cupcakes pumpkin spice recept pumpkin spice recipe

Stap 3: Mix met de mixer op middelhoge snelheid tot de meringue stijf is en koel. Voeg nu de blokjes boter toe en mix tot een romig geheel – ook dit heeft bij ons wel enige tijd gekost, dus wees niet te ongeduldig.

Stap 4: Voeg de espresso toe, en mix nogmaals tot een romig geheel. Fijne bonus: de botercrème ruikt meteen superlekker.

Stap 5: Om de botercrème iets minder ‘boterig’ te laten smaken, hebben wij nog een beetje poedersuiker toegevoegd. Aanrader!

pumpkin spice latte cupcakes recept recipe coffee buttercream pumpkin spice cupcakes pumpkin spice recept pumpkin spice recipe

Stap 6: Het is tijd om de cupcakes te decoreren! Wij holden hiervoor de cupcakes uit zodat de cupcake niet alleen een topping, maar ook een vulling van botercrème had. Echt enorm lekker. Ook voegden we wat hagelslag toe. Als finishing touch smolt en modelleerde Roy een beetje pure chocolade om de Pumpkin Spice Latte Cupcakes net wat chiquer te doen ogen.

pumpkin spice latte cupcakes recept recipe coffee buttercream pumpkin spice cupcakes pumpkin spice recept pumpkin spice recipe

Zien de Pumpkin Spice Latte Cupcakes er niet fantástisch uit? En geloof me: ze waren ook minstens zo lekker als ze eruit zien. We kregen er veel complimenten over op mijn verjaardagsfeest en sommige gasten wilden zelfs nog een tweede ronde.

Zou jij deze Pumpkin Spice Latte Cupcakes ook eens willen maken?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER



4 reacties


    11 november 2018

    Zag ze voorbij komen op je insta story! Echt heel leuk hoe het deelde. Ik ga ze ook een keer maken en sla je recept op.



    11 november 2018

    Mmm zo lekker lijken mij deze! Ik ga ze zeker proberen te maken :)



    11 november 2018

    Jammie, ze lijken me heerlijk. Ik gebruik ipv eieren altijd appelmoes, dat maakt de cupcakes nog zachter van binnen. Deze ziet er niet alleen leuk uit, ook loopt het water in m’n mond als ik ze zie!



    14 november 2018

    oh het beslag ziet er alleen al zo goed uit (beslag monster hier) ik ga deze eens opslaan! :)

    Thanks voor het delen!