DIY: Mini-Piñata -
07/08/2014


Mini-Piñata DIY

Als iets mij een zomers gevoel geeft dan is het wel een piñata. Op een bewolkte zomerdag besloot ik me dan ook te wagen aan deze van oorsprong Chinese(!) partydecoratie. Een mini-piñata, dan. Benieuwd hoe dit te maken?
Officieel moeten piñata’s natuurlijk gemaakt worden van papier-maché, maar ik besloot voor het gemak deze te maken van een kartonnen doos en een papieren tas (van Costes). Wat je verder nodig hebt? Een potlood, schaar, plakband, een lint (om de piñata mee op te hangen), plakstift en natuurlijk crêpepapier. Oh: maak voordat je aan je knutselwerkje start ook even een sjabloon van je mini-piñata Zo krijg je precies twee gelijke kanten.

Mini-Piñata DIY

Het eerste wat je doet is op een groot karton (met behulp van je sjabloon) de twee kanten van je piñata tekenen en uitknippen. Zorg ervoor dat beide delen van je piñata nog een stukje is verbonden door het karton (ik koos voor de oren). Knip nu een dunne strook uit de papieren tas en maak hiermee de piñata dicht. Vergeet niet om ook kleine stukjes te gebruiken om de piñata op te vullen, zodat ‘ie wat steviger is. Hiervoor kun je natuurlijk ook snoep gebruiken! Als de piñata helemaal is ingetapet, bevestig je het lint aan de bovenkant en kun je deze versieren met crêpepapier. Dat was het! Olé.

Mini-Piñata DIY
Wat vinden jullie van deze mini-piñata?



0 reacties