F.A.Q.

ondernemen q&a
Iedere dag ontvang ik vele mailtjes in mijn inbox. Van zowel bedrijven als van jullie. Hoewel ik dit natuurlijk hartstikke leuk vind, is het voor mij helaas niet haalbaar om overal op te reageren. De meestgestelde vragen vind je daarom terug op deze pagina. Let wel: helaas kan ik vanwege het hoge aantal aanvragen niet meewerken aan schoolopdrachten.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb Communicatie- en Informatiewetenschappen (BA) gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en de minor Journalistiek en Nieuwe Media gevolgd aan de Universiteit van Leiden. Ook heb ik Communication Design (MSc) gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.

Wanneer en waarom ben je begonnen met je blog?

Mijn eerste blog (Live.Love.Laugh.) ben ik begonnen in 2007. Het was echt mijn online dagboek. In 2011 heb ik Younique gelanceerd. De insteek hiervan is in de kern nog steeds hetzelfde: een persoonlijke blog waarin ik je een kijkje geef in mijn leven en mijn werk als freelance tekstschrijver en content creator.

Hoe ben je freelance tekstschrijver/content creator geworden?

Je zou kunnen zeggen dat ik ‘erin ben gerold’. Na mijn stage bij Fashionista (nu: Fashionchick Girls) en Glamour begon ik naast mijn studie steeds meer freelance klussen aan te nemen. Toen ik eenmaal was afgestudeerd ging dit zo goed en had ik het zo naar mijn zin dat ik niet eens meer heb gesolliciteerd naar een vaste baan. Ik vond (vind!) het juist leuk om voor uiteenlopende opdrachtgevers te werken en mijn eigen tijd in te delen. Voor voorbeelden van mijn werk en opdrachtgevers, kun je hier mijn online portfolio bekijken.

Ik wil graag freelance tekstschrijver worden. Heb je tips?

Yes, die vind je in dit artikel.

Je hebt ook een boek geschreven. Hoe is het idee voor Fuck the quarterlife crisis ontstaan?

Mijn boek Fuck the quarterlife crisis is ontstaan uit mijn persoonlijke ervaring met de quarterlife crisis. In eerste instantie schreef ik al mijn gedachten voor mezelf op papier: waarom was het nooit genoeg? En waarom kon ik niet ‘gewoon’ gelukkig zijn? Toen ik echter steeds meer hierover praatte met leeftijdsgenoten ontdekte ik dat zij ook tegen dezelfde dingen aanliepen. Dat ‘druk zijn’ een synoniem lijkt te zijn voor ‘succesvol zijn’ bijvoorbeeld. En het feit dat er steeds meer twintigers thuis zitten met een burn-out. Toen besefte ik dat hier een waardevol boek in zou kunnen schuilen.

Heb je nog tips voor het schrijven van het boek?

Dit is natuurlijk erg afhankelijk van het boek dat je schrijft. In mijn geval was het bijvoorbeeld belangrijk dat de rode draad van mijn boek duidelijk is. Ik bespreek in mijn boek uiteenlopende onderwerpen -social media, succes, relaties en geluk- waarbij de rode draad de quarterlife crisis is. Ook spel- en grammaticafouten zijn echt een no go. Ik heb mijn boek dan ook niet alleen door een eindredacteur laten nalezen, maar ook aan twee vriendinnen die op freelance-basis eindredactie doen. Alles om te voorkomen dat er geen gekke typfouten in mijn boek staan.

Ik heb een (idee voor een) boek en wil dit graag uitgeven bij een uitgeverij. Heb je tips?

Jazeker, deze vind je in dit artikel.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan hier contact met mij op.

Fotografie: Fleur Joesten