Positief denken voor noobs -
08/10/2014


Soms zijn er momenten in je leven dat je van je roze unicorn valt: je band is lek, er staat morgen een übermoeilijk proefwerk op het program en je bent ook nog afgewezen voor dat ene bijbaantje. Dit is mijn mini-guide om positief te blijven denken (in vijf inspirende quotes!).

“Don’t say ‘Why Me?’, buy ‘Try Me'”

Het is natuurlijk héél verleidelijk om bij een tegenslag letterlijk in de goot te gaan zitten en een ‘Yesterday, all my troubles seemed so far away...’ in te zetten. Maar echt: wat schiet je daarmee op? Heb je weer eens een onvoldoende teruggekregen voor dat wiskundeproefwerk? Des te meer reden om er een volgende keer nóg harder voor de knocken. Ben je afgewezen bij een sollicitatie? Jammer. Maar hé: wat zullen zij spijt krijgen dat ze jou hebben afgewezen…

“It’s okay to be a glowstick. Sometimes we need to break before we shine.”
Besef wel dat het ook oké is om (even) in de put te zitten bij tegenslag. Om dat rotgevoel ergens in een hoekje te verstoppen, heeft helemaal geen zin: want hoewel het gevoel niet meer ‘zichtbaar’ is, is dit natuurlijk nog wel aanwezig in de ruimte. Geef aan jezelf toe: ‘Ik voel me rot en dat is oké.’ Probeer het gevoel hierna een enkeltje voordeur te geven. Aju paraplu!

“Good things come for those who wait. Better things come for those who work for it.”
Persoonlijk is dit één van mijn favoriete quotes. Geluk heb je misschien niet onder controle, maar het is ook zeker niet iets wat zomaar komt aanwaaien. John Legend zei onlangs bij College Tour. “Luck is when hard work meets opportunity.” Natuurlijk moet je het ‘geluk’ hebben dat er mooie dingen op je pad komen, maar er komt echt niemand zomaar aan je deur kloppen om je die droomcarrière (of whatsoever) aan te bieden. Je moet zelf het voorzetje geven door keihard te werken.

“Laughing is the best exercise”
Glimlachen naar een vreemde op straat, in een deuk liggen met je vriendinnen of keihard lachen om de grap van je lover. Als je ergens een positieve mindset van krijgt, is het wel een portie lachen. Waar maakte je je ook alweer druk om?

“Create a vision that makes you wanna jump out of bed in the morning”
Je dag begint goed, zolang je maar een positief doel voor ogen hebt zodra je opstaat. Dat kan een grote stap zijn als ‘vandaag ga ik een killer indruk maken bij die presentatie’ tot ‘vandaag ga ik een supergezellige dag met mijn vriendinnen beleven’. Als je jezelf positieve gedachten voorspiegelt zullen deze (sooner or later) altijd naar je terugkaatsen. It’s called the ‘Law Of Attraction’, baby ;-)

Wat is jullie ultieme trick om positief te blijven denken?

Categorie: Lifestyle
Tags:


1 reactie


    12 oktober 2015

    Fijne tips! Toch blijf ik het moeilijk vinden!