Briljante blogideeën waar je altijd over kan schrijven -
15/03/2015


Het is de nachtmerrie van iedere blogger: een writer’s block. Je wíl wel iets schrijven, maar je hebt geen idee wát. Hoewel jullie hier misschien niets van hebben gemerkt, zit ook ik de laatste tijd een beetje in een blogdipje. In mijn zoektocht naar inspiratie kwam ik een aantal leuke briljante ideeën tegen waar je al-tijd over kan bloggen. Benieuwd?

Vul een tag in. Hoewel ik zelf tegenwoordig geen tags meer invul, is het wel de ideale oplossing voor inspiratievolle dagen. Het enige wat je hoeft te doen is vragen te beantwoorden et voilá: de post voor de volgende dag is gefixt.
Spam je blog. Laat anderen eens hun blog in de spotlights zetten. Gegarandeerd dat hier veel bloggers op af komen en wie weet wat voor leuke nieuwe blogs je ontdekt.
Ask me anything. Dag in, dag uit schrijf je artikelen over uiteenlopende onderwerpen, maar… Kom jijzelf ook weleens aan bod? Creëer een moment voor je lezeressen om jou alles te vragen. Het liefst zo bizar mogelijk.
Review. Als beautyblogger zit je nooit om nieuwe producten verlegen, maar ook lifestylebloggers zijn er altijd producten of avonturen om te testen. Van kleurrijke notebooks tot een quick tip voor een home accessoire.
Recept. A girl always gotta eat. Heb jij een briljant nieuw recept ontdekt? Deel het! Vuig detail, maar waar: met name ‘vegan’ recepten doen het tegenwoordig erg goed. Ik zeg: doe er je voordeel mee.
Ochtendroutine/Avondroutine. Of je nou blogt of vlogt: laat zien hoe jouw avond- of ochtendroutine eruit ziet. Inclusief schaapjespyjama.
Hotspot. Heb je een megaleuk restaurant, boetiek of andere hotspot ontdekt? Maak (met toestemming!) mooie foto’s en schrijf erover. Inclusief leuke tips wat te bestellen en kopen. Misschien kan je zelf een deal sluiten met het zaakje dat ze bij vermelding van jouw blog korting krijgen.
Anti-verveellijstje. Schrijf de meest briljante to do’s wat te doen als je je verveelt. Van het beginnen van een moestuintje tot een Primark shopping hunt.
Ga een dag ploggen. Houd voor één dag alles bij wat je doet: van het eten van een kommetje havermout tot het uitlaten van je hond Max.
Bloglights. Zet eens artikelen van anderen in de bloglights. Was je helemaal flabberghasted door een tip op blog X of lag je ondersteboven door een blog van blog Y? Sharing is caring.
Onthul iets persoonlijks. Dit kan iets serieus zijn, maar ook posts als ’10 gekke dingen die je nog niet van me wist’ of ‘Bizarre gewoontes die ik dagelijks doe’.
Maak een wishlist. Of je nou binnenkort jarig bent of niet: een wishlist is altijd ontzettend leuk om naar te kijken en inspiratie op te doen voor anderen.
Deel je favorieten. Van favoriete Instagram-accounts tot favoriete vloggers.
Focus op feestdagen. Met Pasen en Moederdag in het vooruitzicht, is er genoeg ruimte voor het schrijven van een themapost. Denk bijvoorbeeld aan: ‘originele cadeaus die je kan geven op moederdag’ of een grappige DIY met eieren voor Pasen.
Dit had ik graag geweten toen ik... Een blog begon/ging studeren/op uitwisseling ging/twintig werd.
Organiseer een winactie. Het is toch behoorlijk bijzonder dat een x aantal bezoekers steeds naar je blog terugkeert om te lezen over jouw persoonlijke taferelen. Zeg eens dankjewel, door een bijpassende winactie te organiseren.
Neem een survey af. Niet alleen handig om erachter te komen waar jouw verbeterpunten als blogger liggen, maar ook een veilige ruimte om te vragen wat jouw lezeressen graag zouden willen lezen. Deel jouw inspiratiebronnen. Heb jij slechts zeer zelden last van een writer’s block? Deel hoe jij steeds opnieuw inspiratie krijgt: van Pinterest tot andere bloggers.
Schrijf een ‘hulp’-blog. Denk hierbij aan psychologische posts hoe meer zelfvertrouwen te krijgen, maar ook hoe meer bezoekers naar je blog te lokken. Of  hé: schrijf een blog over briljante blogideeën waar je altijd over kan schrijven ;-)

Hebben jullie weleens een writer’s block?

Categorie: Life and Love


0 reacties