Bijzondere lessen die ik van bloggen heb geleerd
04/05/2015


Bijzondere lessen die ik van bloggen heb geleerd

Bloggen wordt veelal gezien als iets oppervlakkigs. Zonde als je het mij vraagt, omdat ik door de jaren heen toch wel een boel levenslessen heb meegepikt van het onderhouden van een plekje op het world wide web. Dit zijn de meest bijzondere lessen die ik van bloggen heb geleerd. Benieuwd?

Een simpele stap kan grote gevolgen hebben
Toen ik 8 jaar geleden met bloggen begon, had ik geen idee wat het me vandaag de dag zou brengen. Bizar dat mijn dagelijkse hersenspinsels zijn uitgegroeid tot de blog die het nu is. Niet alleen mag ik maandelijks duizenden unieke bezoekers verwelkomen (nee, dat is niet te bevatten), ook was dit blog een voet tussen de deur om mijn droom te verwerkelijken (schrijven voor tijdschriften!) en een scala aan lieve en inspirerende mensen te ontmoeten. Bizar.

Iedereen heeft een verborgen talent
Wat ik leuk vind aan bloggen, is dat je in aanraking komt met héél veel uiteenlopende dingen. Niet alleen het werk achter de blog (je bent tekstschrijver, evenals fotograaf en marketeer.), maar ook qua onderwerpen zelf. Sta je het ene moment in de keuken een nieuw recept uit te proberen, ben je het volgende een ontzettend leuke DIY in elkaar aan het knallen voor je bureau. En heus. Zo ontdek je vaardigheden waarvan je nooit eerder had geweten dat je ze had. Huraaay!

Geduld is (dus) een schone zaak
Natuurlijk wil iedereen wel vanaf dag 1 een duizendtal bezoekers. Toch is het stiekem ook prima dat het niet zo werkt. Als ik nu bijvoorbeeld terugkijk naar de posts van 3 jaar geleden, denk ik (met name qua fotografie): what was I thinking? Best wel fijn dat niet iedereen deze kiekjes top of mind heeft, wanneer ze aan mijn blog denken. Al zullen ze uiteraard wel voor eeuwig rondslingeren op het world wide web.

Vriend(inn)en heb je dus écht overal
“Mag ik een teiltje?,” hoor ik je vanachter laptop/mobiel denken. Nou, als je wil natuurlijk wel. That’s what friends are for ;-) Nee, even serieus. Zoals ik hierboven al vertelde heb ik door de jaren heen ontzettend veel mensen ontmoet dankzij mijn blog, waarvan sommige ook écht vriendinnen zijn geworden. Zo ga ik binnenkort met een groep gezellige blog chicks sushi eten (what else?) en staat er een date op de planning met Shifra. Ook Maris en ik hebben nog steeds het voornemen om een leuke bloggermeeting te organiseren. Stuk voor stuk superlieve mensen die ik zonder mijn blog nooit had leren kennen. En wat zou dat zonde zijn…

Welke bijzondere les hebben jullie van bloggen geleerd?

Categorie: Lifestyle


48 reacties


    4 mei 2015

    Mooi artikel Femke! Ik hoop over een paar jaar ook veel geleerd te hebben van bloggen. We zullen zien.


    Femke - Youniqueblog

    4 mei 2015

    Dat gaat zeker goed komen met jouw mooie blog! X



    4 mei 2015

    Wauw wat een mooi en lief artikel <3 En helemaal waar! Mijn schrijfstijl is echt vooruit gegaan doordat ik elke dag een artikel online zet. Ook een hele fijne bijkomstigheid, want je leert aantrekkelijker te schrijven met regelmaat!


    Femke - Youniqueblog

    4 mei 2015

    <3



    4 mei 2015

    Dat ik op bepaalde momenten verrassend goed kan schrijven! Dat wist ik écht niet! :)


    Femke - Youniqueblog

    4 mei 2015

    Ah, zo leuk :-)!!!



    4 mei 2015

    Wat een prachtig en dankbaar artikel heb je er van gemaakt Femke <3 Ik ben zelf ook heel blij met de meiden die ik heb leren kennen in zo'n korte tijd en de creativiteit, er zijn een hoop inspirerende dames op deze planeet een daar ben ik echt dol op :-) Daarnaast heeft het bij mij ook voor een bepaalde rust gezorgd in mijn hoofd. Ik ben dus echt blij dat ik heb besloten om met bloggen te beginnen (ondanks dat ik het niet zo lang doe). X


    Femke - Youniqueblog

    4 mei 2015

    Ah wat ontzettend leuk om te horen <3



    4 mei 2015

    Wat leuk om te lezen!! Ik blog nu ruim een jaar en kom er langzaam achter dat het steeds leuker wordt!!



    4 mei 2015

    Helemaal eens met je punten!
    Zo ontzettend bijzonder wat bloggen eigenlijk allemaal kan brengen hè? Vooral al die lieve mensen die je ontmoet!
    Liefs Lonneke


    Femke - Youniqueblog

    4 mei 2015

    Héél bijzonder ^^



    4 mei 2015

    Wat een leuke post weer, leuk om te lezen. Ik heb ook zeker geleerd van mijn blog, sowieso dat ik kan schrijven (dat hoor ik heel veel om me heen) nooit verwacht eigenlijk. Hele lieve mensen ontmoet. Bloggen werkt op een manier dat je vooruitstrevend blijft, je wilt je gewoon telkens weer verbeteren en ja echt ontdekt dat er een stuk passie ligt (ook al blog ik niet elke dag). Liefs!



    4 mei 2015

    Leuk zeg! Ik vind het zo bijzonder dat je zulke leuke contacten opbouwt door het bloggen!
    X Emma



    4 mei 2015

    Leuk om te lezen en herkenbaar! Geduld hebben is echt heel belangrijk.



    4 mei 2015

    Leuk geschreven! Ik vind het ook altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen en te documenteren op mijn blog.



    4 mei 2015

    Geduld is inderdaad een schone zaak… Maar een beetje dromen en vooral inspiratie krijgen van succesvolle bloggers is ook erg fijn. En daar leer je dan ook weer heel erg veel van ;)


    Femke - Youniqueblog

    4 mei 2015

    Helemaal waar :-)



    4 mei 2015

    Wat leuk om dit te lezen! Ik ben zelf nog niet zo heel lang aan het bloggen, dus het heeft nog niet zo veel gebracht. Wel geniet ik van de stukjes schrijven en het foto’s maken voor mijn blog! Ik vind het heerlijk om een eigen plekje te hebben op het web :)



    4 mei 2015

    Jaaaah zo herkenbaar! Vooral dat ontdekken van verborgen talenten en leuke blogcollega’s :-)
    En die bloggersmeeting gaat er komen deze zomer, nadat ik de baby geworpen heb.


    Femke - Youniqueblog

    4 mei 2015

    Jaaaaa sowieso! Héél héél HÉÉL veel succes alvast <3



    4 mei 2015

    Mooi om te lezen Fem! Kan trouwens niet wachten tot de 20e, sushiiiii!!!


    Femke - Youniqueblog

    4 mei 2015

    JAAAA <3



    4 mei 2015

    Wat een mooi artikel! Ik wist helemaal niet dat je al 8 jaar blogt, dat is een enorm lange tijd!!! :) Je blog is dan ook wel enorm leuk :)



    4 mei 2015

    Heel veel positiefs, maar ook een negatieve les: Sommige mensen een beeld van je scheppen dat niet overeenkomt met de werkelijkheid, dus al te persoonlijk wil ik niet meer worden op het wereldwijde web.


    Femke - Youniqueblog

    4 mei 2015

    Dat is inderdaad heel vervelend, want online is slechts een eenzijdig aspect van wie je bent…



    4 mei 2015

    Leuk om te lezen wat andere mensen van bloggen leren! Ik leer er ook een hoop van. Schrijven/fotografie/mezelf promoten / sociaal zijn/ leuke evenementen bezoeken/ creatief denken enz. ik vind het geweldig!



    4 mei 2015

    Leuk om te lezen. Ik heb geleerd dat niemand een buitenstaander is inderdaad, net als wat jij zegt iedereen heeft talent!



    4 mei 2015

    Heel mooi artikel! Bloggen is heerlijk, en de mensen achter de blogs leren kennen is nóg fijner!



    4 mei 2015

    Wat een mooi en positief artikel! Stuk voor stuk dingen die ik ook heb mogen ontdekken. Bloggen is dé beste hobby ever! x



    4 mei 2015

    Het hebben van een verborgen talent is iets wat ik ook echt door het bloggen heb geleerd, leuk!



    4 mei 2015

    Leuk om te lezen. Ik wist helemaal niet dat je al zo lang blogt. Wat leuk dat je al acht jaar deze hobby hebt!



    4 mei 2015

    Leuk om te lezen en helemaal waar denk ik zo. Het is ook prachtig om te zien dat steeds meer mensen het bloggen een meer gewaardeerd plekje geven. :)



    4 mei 2015

    Helemaal waar! Ik wist nooit dat ik het in mij had om creatief te zijn met schrijven/typen!



    4 mei 2015

    Wat een leuk artikel! Geduld is indd een schone zaak.



    4 mei 2015

    Wat een leuk en lief artikel! :) Mooi om te lezen welke grote dingen een ieniemienie stukje op het web kan veroorzaken. Super leuk!



    4 mei 2015

    Foto’s maken inmiddels… haha. En nog denk ik soms weg te komen met slechte exemplaren. Maar ook pitchen. En een website maken. Oeh, zoveel leuks eigenlijk!



    4 mei 2015

    Een zeer zinvol en interessant artikel om te lezen. Het is inderdaad erg leuk om door je eigen blog nieuwe creativiteiten te ontdekken. Bewust en onbewust verbeter je je eigen kwaliteiten.



    4 mei 2015

    Mooi om te lezen! Ik heb mijn eigen schrijfstijl ontdekt door bloggen en een leuke vriendin erbij gekregen!


    Femke - Youniqueblog

    5 mei 2015

    Jaaa, echt heel onwerkelijk :o



    5 mei 2015

    Echt een leuk artikel, Femke! Heel herkenbaar en ook heel lief, haha.

    Veel liefs,
    Nadeche



    5 mei 2015

    Dat is inderdaad wel een heel mooi lijstje :)



    5 mei 2015

    Jaaaa, bijna sushi eten <3


    Femke - Youniqueblog

    5 mei 2015

    Whoop whoop :-)!!



    5 mei 2015

    Zelf blog ik (pas) 1,5 jaar en ja, het kopje ‘geduld is een schone zaak’ vind ik zeker een goede. Ik ben (nog ;) helemaal niet bekend en daar doe ik het zeker ook niet voor maar het is inderdaad niet zo dat je binnen een aantal dagen al 1000 volgers hebt. Tenzij je al famous was en aankondigt dat je een blog hebt gemaakt. Ik ben erg benieuwd wat bloggen mij in de toekomst nog gaat brengen – of niet.



    6 mei 2015

    Ah wat een leuk artikel! Ik vind je schrijfstijl echt onwijs goed. Ik blog nu 4 maandjes en vraag mezelf echt af waarom ben ik nooit eerder begonnen! Er zijn zoveel lieve inspirerende mensen, ik kan lekker schrijven en er zijn mensen die er ook nog eens op reageren! Super.
    Liefs, Iris



    10 mei 2015

    Ik ben langzaamaan aan het ontdekken dat ik nog heel veel te leren heb op het gebied van schrijven, maar dat ik een passie heb voor het vertellen van verhalen, en dat ik dit ook nog best redelijk mooi kan vertellen, niet altijd, maar langzaamaan klopt de tekst met wat ik bedoel.



    14 mei 2015

    Bedankt voor je leuke reactie op mijn blog. En wat een fijn blog heb jij. Ik ga je volgen.
    Veel succes en alvast een fijn weekend!


    Femke - Youniqueblog

    15 mei 2015

    Yay, wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel :-)