8 Minder bekende komedies die ik héél leuk vind -
15/09/2015


minder bekende komedies def2
Niet alle films kunnen het Box Office-record verbeteren. Dat is eigenlijk ook niet heel erg, want dit maakt het juist extra leuk om -tussen de honderden komedies die zijn gemaakt- nog een pareltje te vinden. Van Labor Pains (Lindsay Lohan!) tot You Again (Kristen Bell!): deze minder bekende komedies moet je zien. Met mijn persoonlijke goedkeuringsstempel.

Life as we know it
Mijn enthousiasme voor deze film kwam voor mij echt als een verrassing. Ik dacht naar een ‘oké’ B-film te gaan kijken, maar deze komedie bleek uiteindelijk echt superleuk. Het plot? Wanneer de beste vrienden van Holly en Eric (Katherine Heigl! Josh Duhamel!) tijdens een ongeluk om het leven komen, krijgen ze het verzoek het kind van hun vrienden onder hun hoede nemen. Dit terwijl ze in het verleden met elkaar hebben gedatet, en dit allesbehalve goed is geëindigd. Let op: ook enkele ‘brok-in-de-keel’-scènes zijn aanwezig.
life as we know it

About time
Als het zou kunnen, zouden we dit natuurlijk allemaal wel willen: tijdreizen. De mannelijke leden van de familie Lake hebben dit wonderbaarlijke vermogen. De 21-jarige Tim (Domhnall Gleeson) gebruikt zijn gave om zijn crush Mary (Rachel McAdams) voor zich te winnen. Maar echt makkelijk is daten én tijdreizen zo makkelijk nog niet. Een aandoenlijke komedie met glansrijke bijrol van Bill Nighy (voor Love Actually-liefhebbers: de grofgebekte rockzanger).
about time

What to expect when you’re expecting
Ik ben dol op films met verschillende verhaallijnen. Vooral als deze one way or another met elkaar weten te kruisen. Zo ook What to expect when you’re expecting, met celebs als Jennifer Lopez, Cameron Diaz en Elizabeth Banks. Deze film was overigens ook de inspiratie om onze babyzeeschildpad in Bali ‘Henry’ (uit te spreken als: ânrie) te noemen. Om deze grap te snappen moet je deze film dus écht even zien.
wtewye

Did You Hear About The Morgans?
Normaal is het getuigenbeschermingsprogramma de kern voor een superspannende actiefilm, maar ditmaal heeft het plaats gemaakt voor de luchtige komedie met Sarah Jessica Parker en Hugh Grant. Een ongelukkig getrouwd koppel is getuige van een moord en moet om deze reden noodgedwongen verhuizen naar een klein dorpje in de cowboystad Wyoming. En tja… Je kan het koppel wel uit New York City, maar New York City niet uit… Afin. Jullie snappen ‘m.
did you hear about the morgans

Monte Carlo
Om de één of andere reden vind ik persoonsverwisselingen altijd heel tof. Vooral wanneer deze door één en dezelfde persoon wordt gespeeld (The Parent Trap-nostalgie). Monte Carlo is ook zo’n heerlijke film waarin de Amerikaanse Grace (Selena Gomez) per ongeluk wordt aangezien voor een rijke, Britse erfgename (óók gespeeld door Selena) en ze natuurlijk geheel in deze rol opgaat. Met superleuke bijrollen van ‘stijve hark’ Leighton Meester en ‘country girl’ Kattie Cassidy.
monte carlo 3

You Again
Deze film stond al heel lang op mijn lijstje om eens te kijken, en enkele weken is het er dan ein-de-lijk van gekomen. En raadt eens? Het was het wachten echt waard. We hebben waarschijnlijk allemaal wel vijanden gemaakt op de middelbare school, maar ‘wat als’ degene die jou het leven zuur heeft gemaakt de verloofde van je broer is? Het overkomt voormalige nerd Marni (Kristen Bell!) en het zorgt voor de meest ongemakkelijke taferelen. Extra leuk: Betty White speelt ook mee in deze film!
you again

Labor Pains
Ook deze film (met Lindsay Lohan!) heb ik onlangs herontdekt. Als Thea dreigt te worden ontslagen, verzint ze uit pure paniek dat ze zwanger is. Deze leugen pakt echter zo goed voor haar uit (promotie!) dat ze besluit deze leugen aan te houden. Maar ja… Wat gebeurt er na die 9 maanden? P.s. Mijn vriend keek heel stiekem ook mee, dus deze film is ook zeker geschikt voor mannen. Al zullen ze dat waarschijnlijk niet hardop durven toegeven.
Labor pains

Inside Out
Zelf dacht ik dat deze film al megabekend was, maar iedere keer wanneer ik mijn enthousiasme over deze film mededeelde kreeg ik de wedervraag: ‘Inside what?’. Des te meer reden om deze film hier een podium te geven. Inside Out is de nieuwste aanwinst binnen de Pixar-familie. Het geeft inzicht in hoe de emoties werken van de mens: bestuurd door de hilarische emoties vanuit het hoofdkwartier (Vreugde, Angst, Woede, Afschuw en Verdriet). Persoonlijk vind ik dit één van de beste Pixar-films ooit: enórm grappig en herkenbaar.
inside out 1
Naar welke minder bekende komedie zijn jullie het meest nieuwsgierig? Hoeveel films van dit lijstje hebben jullie al kunnen afvinken?



42 reacties


    15 september 2015

    Alleen labor pain heb ik niet gezien. De rest vind ik fantastisch en de meeste heb ik hier in de bioscoop gezien :)



    15 september 2015

    Life as we know it en About Time ken ik niet..die wil ik nog eens zien! Inside Out ken ik wel maar heb ik nog niet gezien, ik wil deze echt heel graag kijken. Alle andere films vind ik leuk!



    15 september 2015

    Leuk! Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe films te zien! Juist zijn de minder bekende films vaak ook erg leuk!



    15 september 2015

    Ik hou wel van minder bekende films :D Ik ken ze nog niet allemaal, dus ik ga nu weer even mijn to-see lijstje uitbreiden ;)



    15 september 2015

    Een aantal van deze films heb ik al eens gezien en zijn inderdaad erg leuk! Die ene moet ik maar eens snel gaan kijken geloof ik, haha.

    Liefs, Susan



    15 september 2015

    Woeps, nog geen enkele gezien. Moet maar eens wat vaker films kijken! Nochtans hou ik wel echt van komedies, lekker luchtig. What to expect when you’re expecting is de eerste die ik wil/ga kijken. Thanks voor de tips! X



    15 september 2015

    Oh wat lollig, ik ben zelf heel benieuwd naar “Did you hear about the Morgans”, inmiddels ;)



    15 september 2015

    Ik heb alleen Inside out niet gezien. Verder zijn het allemaal geweldige films!



    15 september 2015

    Ik ken alleen de laatste 3 nog niet! Ik denk dat ik Inside out wel een keer ga kijken.

    x



    15 september 2015

    Ik heb alleen de laatste niet gezien! Voor de rest inderdaad allemaal leuke films :)



    15 september 2015

    De meeste films heb ik al gezien, maar andere moet ik toch dringend eens bekijken. Al dacht ik dat Inside Out net géén komedie was, aangezien het over depressie gaat. Nu ben ik nog veel meer benieuwd om die te bekijken.



    15 september 2015

    Ah wat leuk deze tips! Ik vond What to expect when you’re expecting ook ontzettend leuk, heb echt gelachen! About time wil ik ook nog kijken, ik hou enorm van tijdreizen :).



    15 september 2015

    Haha, we hebben wel een beetje dezelfde smaak. Ik kende ze namelijk allemaal!



    15 september 2015

    Inside Out vond ik ook zo leuk, echt een verassing!



    15 september 2015

    Ik kan er drie afvinken :) Inside Out is wel bekend, toch, alleen een ander genre :)



    15 september 2015

    Op mijn lijstje staat Pitch Perfect (I know, ik loop hopeloos achter). En stiekem vond ik 13 going on 30 echt heeeeel erg leuk. Waarschijnlijk door een hele aanstekelijke rol van Jeniffer Garner. :)



    15 september 2015

    Ik heb ze allemaal gezien en ik vind ze inderdaad allemaal heeel leuk!



    15 september 2015

    Handig lijstje! Heb toevallig Life as we know it afgelopen weekend gezien en vond m heel leuk :D De rest gaat op mijn Netflix lijst als de film te vinden is op Netflix. Leuk leuk!



    15 september 2015

    Monte Carlo vind ik ook erg leuk! Life As We Know It heb ik alweer even geleden gezien maar vond ik volgens mij wel leuk, en ook What To Expect When You’re Expecting vond ik beter dan ik had verwacht :)



    15 september 2015

    What to expect when you’re expecting heb ik al eens gezien en vond ik geweldig! You again staat vanaf nu op mijn to-see-list! :D



    15 september 2015

    De meeste ken ik eigenlijk wel! (Filmfreak hoi), maar Inside Out moet ik echt nog kijken! Ik ben zoo benieuwd!



    15 september 2015

    Behalve Monte Carlo heb ik deze films nog niet gezien, ga ze zeker een keertje kijken xx



    15 september 2015

    De derde kende ik nog wel maar de rest nog niet,



    15 september 2015

    Jaaaa, ik deel je enthousiasme over Inside Out. Echt een hele goede, vermakelijke en mooie film.



    15 september 2015

    Oeps, ik heb geen enkele film van deze gezien :’) Wordt wel eens tijd dus want ze klinken bijna allemaal superleuk! Ik vind Kirsten Bell trouwens zo’n leuk mens, ook in interviews enzo, dus die film moet ik sowieso zien :)



    15 september 2015

    Life As We Know It, echt één van mijn favorieten. Een paar staan nog op mijn lijstje om te zien, zoals You Again en vooral Inside out. Labor Pains lijkt me dan niet zo tof eigenlijk.



    15 september 2015

    Hmm, labor pain vond ik minder eerlijk gezegd! Monte Carlo vond ik wel echt super: zo’n heerlijke film waarbij je niet hoeft na te denken haha! Ik hou er van! You again lijkt me ook leuk trouwens! Die zet ik gauw even op mijn ‘nog-te-bekijken-films’ lijstje! :) Liefs



    15 september 2015

    Monte Carlo is echt één van mijn favorieten voor als ik ziek ben haha! Verder ken ik er ook een aantal nog niet dus dat is leuk die kan ik dan binnenkort eens gaan kijken :) En Inside Out wil ik echt graag zien!



    15 september 2015

    Oeh ik heb ze bijna allemaal al gezien, alleen die laatste ken ik nog niet. Die andere films zijn trouwens wel allemaal heel leuk. About time is van dit rijtje mijn favoriet!



    15 september 2015

    Leuk! Ik heb ze allemaal al gezien maar het zijn leuke films!



    16 september 2015

    Wat een leuke films heb je uitgekozen zeg! Ik heb ze zelf allemaal gezien en vond ze, afgezien van What to expect when you’re expecting (vond ik beetje flauw), allemaal echt heel leuk. Ik hou van dit soort artikelen, lekker veel inspiratie en nu zin om een van die films erbij te pakken haha ;-) X



    16 september 2015

    Inside Out is zo’n toffe film!



    18 september 2015

    Inside out en About Time zijn bij mij ook favoriet! Ik ben nu The DUFF aan het kijken! Soort Mean Girls! HEERLIJK. I’m SURE you’ll like it!



    18 september 2015

    Super leuke lijst! De meeste ken ik al, maar een paar nog niet, die gaan zeker op mijn watch-list!



    18 september 2015

    Op “You Again” en “Inside Out” heb ik alle films al meerdere malen gezien. Op televisie zelfs! Hier in België zijn ze dus minder onbekend dan in Nederland, neem ik aan. Heerlijke films, by the way!



    29 september 2015

    Zijn deze minder bekend?! Dan kijk ik films dis al helemáál niemand kent! Maar natuurlijk heb ik deze allemaal gezien ;)



    29 september 2015

    Ik moet alleen Inside Out nog kijken. About Time was ik aan begonnen (een hele tijd geleden) maar daar kon ik geen klik mee vinden en heb ik uitgezet. De rest van de films die je noemt vind ik ook zeker aanraders, vooral ook You Again en What to Expect When You’re Expecting.



    30 september 2015

    3esDP9 Real clear internet site, thanks for this post.



    30 september 2015

    wZQSWG I’а†ve learn some good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you place to make the sort of great informative website.



    30 september 2015

    Monte Carlo vond ik een heerlijke film, de rest wil ik nog heel graag eens zien! Gelukkig staat het meeste op Netflix =D



    1 oktober 2015

    kMHlKC Wow, awesome weblog structure! How long have you been blogging for? you make running a blog look easy. The full look of your web site is fantastic, as well as the content!



    1 oktober 2015

    I simply want to mention I am just all new to blogging and truly enjoyed your web page. Likely I’m going to bookmark your site . You certainly have very good writings. Bless you for sharing your web-site.