Originele manieren om je kaftpapier te recyclen -
14/09/2015


Originele manieren om je kaftpapier te recyclen header
Wonderbaarlijk genoeg krijg je het ieder jaar voor elkaar: té veel kaftpapier inkopen. En wat doe je met al dat overtollige papier, dat je dus écht niet volgend jaar nog eens gaat gebruiken? Ik laat zien hoe je onder andere waxinelichtjes, en –jawel- zelfs je laptop met kaftpapier kan customizen.

Yay! Dit is mijn allereerste HEMA Blog sinds mijn contractverlenging. Toen mij werd gevraagd om wat ideeën te opperen voor originele blogs, kon een artikel met back to school-thema uiteraard niet uitblijven. Uiteindelijk koos ik voor originele manieren om je kaftpapier te recyclen. De middelbare school is voor mij immers niet zó lang geleden. Ik weet nog goed dat ik het gewoonweg weigerde om het restpapier dat ik over had tot het jaar daarop te bewaren. Ik bedoel: níét cool. Om deze reden bedacht ik dus slinkse manieren waarop je je ‘oude’ kaftpapier tócht nieuw leven in kan blazen. Enne: ik ben zelf behoorlijk blij met het resultaat. Hieronder een aantal voorbeelden:

Originele manieren om je kaftpapier te recyclen 1
Fotolijstje
– Eén van mijn favoriete gadgets is de Fujifilm Instax Camera mini 8. Toch zijn de polaroidkiekjes veelal te klein voor de fotolijsten die ik al heb. Mijn kleurrijke oplossing hiervoor is om de overgebleven kaftpapier als achtergrond in te zetten. Het is supersimpel: je legt het polaroidplaatje midden op het glas en legt hier een op maat geknipt stuk kaftpapier achter. Het ziet er ontzettend kleurrijk uit, en het is slechts binnen één minuut gefixt. (Pssst! Spotten jullie ook de editor-in-chief van GRLMag?!)

Originele manieren om je kaftpapier te recyclen 2
Laptop skin – Wist je dat het héél makkelijk is om je eigen laptop skin te maken? Het enige dat je nodig hebt is zelfklevend papier, kaftpapier en –in dit geval- een ananasvorm. Als basis plak je op het scherm van je laptop zelfklevend papier in de kleur die jij graag wilt. Ik koos voor een frisse blauwe kleur. Vervolgens print je een ananasvorm uit en knip je deze op maat. Teken de omtrek van de ananas op het kaftpapier en knip deze uit. Bevestig met behulp van een plakstift de ananas op het zelfklevend papier en knip kleine stukjes kaftpapier uit als confetti versiering. Goed om te weten: je hoeft niet bang te zijn dat je je laptop verpest met deze DIY. Het zelfklevend papier is namelijk supermakkelijk te verwijderen, dus als je op je laptop of op de skin zelf bent uitgekeken heb je het papier zo weer verwijderd.

Ben je benieuwd naar de overige DIY’s met kaftpapier? Maak dan gauw een digitale sprint naar mijn HEMA Blog.

Wat vind jij de meest originele manier om kaftpapier te recyclen?21 reacties


  14 september 2015

  Wat een leuke ideeen!! Vooral die van het fotolijsten vind ik erg cool!  14 september 2015

  ik had geen idee dat je zo makkelijk zelf een laptop skin kon maken. Heel leuk idee!  14 september 2015

  Wat een leuke ideeën! x  14 september 2015

  Wow die skin! Wist niet dat het zo gemakkelijk was. Gaat dat niet helemaal kreuken aan de schuine kanten van je laptop cover? Wel echt leuke ideetjes, fijn dat je weer voor Hema mag bloggen :)! X  14 september 2015

  Heel leuk bedacht! Zelf een laptop skin maken, daar ben ik benieuwd naar.  14 september 2015

  Oh, die laptop skin… Te leuk!  14 september 2015

  Ja! Ik zag ze al op de Hema blog, echt leuke en creatieve ideetjes! Ik ben al jaren van het boekenkaften af maar ik koop toch nog vaak een rolletje merk ik, omdat Hema kaftpapier gewoon zo tof is! <3  14 september 2015

  Origineel! Ik ben in de tweede klas gestopt met kaftpapier en ging al gauw over op oude inpakpapieren, kranten of tijdschriften. Daarna zelfs helemaal niets meer. Je kunt je kaftpapier natuurlijk ook altijd nog als inpakpapier gebruiken voor cadeautjes of inderdaad voor zulke toffe DIYS :)  14 september 2015

  Het ideetje met de laptop vind ik echt zo leuk, deze ga ik zeker ook doen! x  14 september 2015

  Wat een toffe ideeen! Ik zou het zo weggooien, maar eigenlijk zonde.  14 september 2015

  Wat een ontzettende toffe ideeën zeg! Ik word helemaal blij van die laptop en wil nu ook zo mijn laptopkaft hebben haha ;-) X  14 september 2015

  Super leuke ideeën!  14 september 2015

  leuke ideeën ♥  14 september 2015

  Wat leuk, zo in een fotokadertje! :)  14 september 2015

  Wat gaaf , leuk idee!  14 september 2015

  Wat een leuke ideeën! Ik gebruik kaftpapier meestal daarna als inpakpapier, maar deze dingen zijn echt superleuk om te doen :) Gaaf trouwens, dat je nog voor HEMA mag bloggen! Lijkt me een grote eer om te doen, haha.  15 september 2015

  Die laptopskin is echt een tof idee. Ik zou het bijna jammer vinden dat ik geen boeken meer hoef te kaften/recyclen.  15 september 2015

  Die hoes vind ik echt geweldig, leuk gedaan!  15 september 2015

  Wat een leeeuk idee!  30 september 2015

  XaIJzi I truly appreciate this post.Really looking forward to read more.  30 september 2015

  x6dX2N This unique blog is obviously interesting additionally diverting. I have discovered helluva useful tips out of it. I ad love to come back every once in a while. Thanks a lot!