Té leuk om niet te proberen: roze chocolademelk -
23/12/2015


Roze chocolademelk 1
… En binnen nog geen vijf minuten te maken! Dit paste helaas alleen niet meer in de titel ;) Speciaal om de feestdagen nét dat beetje meer bijzonder te maken, besloot ik de klassieke chocolademelk in een roze jas te steken. Hoe je zelf deze roze chocolademelk maakt? Dat leg ik uit in deze post.

Wat heb je nodig voor één glas? Eén glas halfvolle melk, een paar (kleine) handjes witte chocolade chips en roze kleurstof. Alleen het ingrediëntenlijstje verklapt al dat dit recept echt héél makkelijk is. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is de melk op te warmen in een klein pannetje, hieraan de chocolate chips toevoegen en dan één à twee druppels roze kleurstof. Alhoewel ik in mijn enthousiasme iets te veel erin had gedaan en mijn chocolademelk bijna chemisch roze werd, haha. Om de roze chocolademelk af te maken kan je natuurlijk kiezen voor de (eveneens klassieke) slagroom of -zoals mij- pure chocoladeballetjes. Overigens vind ik dit laatste ook echt een aanrader omdat de roze chocolademelk hierdoor een beetje meer crunch krijgt. Is ook weer een keer wat anders.

Roze chocolademelk 2 Roze chocolademelk 3

Een andere -meer natuurlijke manier- om het roze effect te creëren is door de warme chocolademelk te mixen met aardbeien- of frambozensiroop. Het enige nadeel hierbij is dat je hierdoor al snel die fruitige bijsmaak krijgt, wat ik ook eigenlijk niet wilde. Immers wilde ik gewoon de klassieke chocolademelk in een interessanter jasje. Mijn vriend die dit testte -omdat ik helaas een lactose-intolerantie heb- vond dit precies hetzelfde smaken als normale chocolademelk. Na zijn eerste slok zei hij ietwat verbaasd: “Hmm… Dit smaakt naar gewone chocolademelk?” Ik: “Top! Dat was namelijk ook de bedoeling.” Enig grote verschil? Uiteraard is deze versie natuurlijk helemaal Pinterest proof. En dat is stiekem ook wel een beetje belangrijk.

Wat vinden jullie van mijn roze chocolademelk? Zouden jullie dit tijdens de feestdagen voor jezelf willen maken?31 reacties


  23 december 2015

  Heel leuk! Hier kan ik nog wel wat nichtjes mee verblijden denk ik zo haha!  23 december 2015

  Nooit gedacht dat er chocolademelk op de foto stond, maar wel ontzettend leuk. Ben wel benieuwd naar de reacties als je opeens binnen komt lopen met roze chocolademelk haha. Oh, en wat mij betreft maken die chocoladebolletjes het helemaal af. Ik vind dat zó lekker!  23 december 2015

  Zo tof! Al lijkt het een beetje chemisch. Ik zou dit niet snel namaken, maar het is wel een leuk extraatje!


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2015

  Hihi! Dat komt inderdaad door mijn fout om er te veel kleurstof in te doen. *oeps*  23 december 2015

  Wat jammer dat je het zelf niet kan proeven, maar als je vriend het goedkeurt dan wil ik het zeker eens maken. Het ziet er echt super gaaf uit!  23 december 2015

  Ik vind het er leuk uitzien, maar ik zou geen extra rommel (kleurstoffen) gaan toevoegen als het niet nodig is.


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2015

  Dat snap ik heel goed! Daarom heb ik ook als tip gegeven om er aardbeien- of frambozensiroop in te doen ;-)  23 december 2015

  Wat leuk! Het ziet er prachtig uit.  23 december 2015

  Eih haha ik vind het er écht niet lekker uitzien (sorry!). Geef mij dan maar de warme bruine kleur van chocolademelk, haha. Je tip om ‘t niet met chemische kleurstof maar met siroop te doen vind ik wel heel leuk. Omdat ik chocolademelk soms een beetje flauw vind van smaak (maar ik ook niet té veel chocolade wil), lijkt me wel lekker om daar dan zo’n zoete fruitsmaak bij te hebben. Denk wel dat dit inderdaad een leuke verrassing is voor de feesten, zo van ‘raad maar wat je nu zal drinken’, haha. Toffe kinder’cocktail’ ;-) X


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2015

  Dat snap ik goed, hoor. Ik had ook echt zoiets van: wow, heftig! Maar goed, het is dus al op te lossen met óf minder kleurstof óf inderdaad die siroop ;-)  23 december 2015

  Persoonlijk vind ik het roze iets te fel en chemisch om er lekker uit te zien. Als het wat zachter roze was geweest, had ik vast en zeker wel geprobeerd. Wel goed dat de smaak hetzelfde is gebleven, dat is uiteindelijk nog het allerbelangrijkste.


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2015

  Dat kan ik goed begrijpen, hoor. Ik had zelf ook zoiets van: wow, heftig! Maar als je er dus minder kleurstof in doet als ik, krijg je wel een smakelijke roze kleur.  23 december 2015

  Gelukkig lust ik geen chocolademelk :’) Het idee is leuk, maar man; het ziet er heftig uit! 8)


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2015

  PINK POISON :D  23 december 2015

  Echt heel leuk!  23 december 2015

  Haha wat gaaf!  23 december 2015

  Dit moet ik echt een keer proberen, heel leuk!  23 december 2015

  Ziet er heftig uit, maar wel erg gaaf om eens een keer te proberen!  23 december 2015

  Haha hoe grappig is het als je dit serveert aan je visite? Sowieso proberen!  23 december 2015

  Super leuk  23 december 2015

  Ziet er leuk uit! Maar mocht het mij voorgeschoteld worden, dan zou ik het niet met liefde drinken. Ik weet niet haha, maar chocomel moet gewoon bruin zijn.


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2015

  Hahaha! Dat kan ik me ergens héél goed voorstellen :’)  23 december 2015

  Heel cute! Lijkt me erg grappig:)  23 december 2015

  He wat leuk! Ik heb toevallig vandaag ook een recept van witte chocolademelk geplaatst. Helaas zonder de roze kleurstof, haha, dat ga ik de volgende keer wel doen. :D

  Ik had het gemaakt met een beetje steranijs, kardemom en kaneel. Is echt een aanrader! :D  23 december 2015

  Het ziet er misschien een klein beetje chemisch en ‘gek’ uit, maar dit moét ik inderdaad een keer proberen, haha!  23 december 2015

  Wat gaaf, hier kan je natuurlijk ook andere kleurtjes voor gebruiken! Misschien zelfs wel een regenboog witte chocolademelk. Gaaf!  23 december 2015

  Wat ontzettend leuk!  23 december 2015

  Dit ziet er zowel creepy als awesome uit! Ook een goeie voor Halloween denk ik.. Ik zou het niet durven drinken :)  23 december 2015

  Aaaah, wat gaaf! Haha. Leuk idee :D  23 december 2015

  Wat super grappig ! Lijkt me leuk om een keer te maken voor een feestje  28 december 2015

  Leuk! Om je laatste zin moest ik heel hard lachen, haha, pinterest proof is inderdaad belangrijk;)