8 Artikelen over gelukkig(er) zijn die je móét lezen -
19/02/2015


Gelukkig zijn, willen we natuurlijk allemaal. Hoe? Dat blijft natuurlijk de figuurlijke hamvraag. Waar de één gebaat is bij het verschuiven van het meubilair (want: héél feng shui), zweert een ander weer bij het principe mindfullness. Deze artikelen over gelukkig(er) zijn, inspireren mij. Benieuwd?

8 Things Happy People Do In The First Five Minutes of Their Day
Ik zou liegen als ik zeg, dat ik niet meteen naar mijn mobiel grijp zodra ik wakker word. Niet alleen om even op snooze te drukken (het voelt voor mij als een basic human right om nog 5 minuten te mogen blijven liggen), maar ook om meteen mijn social media te checken. Is die ene post wel online gekomen? Hoe wordt erop gereageerd? Fout, fouter, foutst dus. Er zijn veel betere manieren om je ochtend te starten, waar je dus waan-zin-nig veel gelukkiger van wordt.

25 Science-Backed Ways to Be Happier
Hoewel ik niet volledig immuun ben voor zweverige methodes om gelukkiger te worden, blijf ik diep van binnen altijd toch wel een liefhebber van wetenschappelijk onderbouwde feitjes. Ook op het gebied van gelukkig(er) zijn. Mijn favoriet: het visualiseren van een vrolijke kleur, geeft je een instant happiness boost. Is mijn roze telefoonhoesje dus tóch niet zo nutteloos.

How To Be More Content on a Limited Budget
Geld maakt niet gelukkig, maar it sure as hell is easy. In deze tijd van economische crisis, vind ik dit artikel over hoe tevreden te zijn met een beperkt budget, heel inspirerend. Ook als je geen financiële problemen hebt, is dit artikel een heuse eyeopener om dingen te ondernemen zónder cash.

9 Overlevingstips Bij Een Pechdag
Natuurlijk mag een artikel van positiviteits-goeroe Dagmar ook niet in dit rijtje ontbreken. Met haar Project Positief inspireert ze haar lezeressen om het beste uit iedere dag te halen. Maar zoals deze power chick ook beseft: het leven gaat niet alleen over rainbows en unicorns. Dagmar geeft dan ook praktische tips om te dealen met een off day.

Spullen Maken Niet Gelukkig
The benefits of being a blogger: het ontvangen van gratis goodies. Bestaat er ook zoiets als jezelf té veel hechten aan spullen? Nicole ondervond van wel. Voor haar grote reis naar Istanbul, schrok ze van haar eigen vraag: “Hoe kan ik afscheid nemen van al mijn mooie spullen?”. Hierna besloot ze dan ook een stoffer te halen door haar uitbundige stash. Iets wat ook nog steeds bovenaan mijn to-do list staat.

Habits of Happy Employees
The only way to do great work, is to love what you do,” is mijn favoriete quote op het gebied van werk. Dat is natuurlijk makkelijk -erm- lullen als je je droombaan hebt gescoord, maar ietwat moeilijker als je niet altijd fluitend naar je werk gaat. In dit artikel de ultieme tricks om gelukkig(er) te zijn met je (bij)baan.

What is Perfect? The Tale of a Big Nosed Girl
Iets wat ons gevoel van gelukkig zijn enorm kan beïnvloeden, is ons uiterlijk. Eerlijk is eerlijk: je zit toch iets lekkerder in je vel, wanneer je weet dat je er goed uitziet. Helaas zijn we niet allemaal geboren met de genen van Negin Mirsalehi en zullen we het maar moeten doen met onze grotere neus, flaporen óf kromme tenen. Toch blijft schoonheid een subjectief iets. In dit artikel vertelt Dana over haar ervaring.

A week of thankfulness
Tot slot, ben ik heel erg te spreken over dit project van Teske. Ze schrijft iedere dag meerdere dingen op waarvoor ze dankbaar is. Van de geur van haar douchegel tot de manier waarop lezeressen op haar video hebben gereageerd. Klinkt bizar om in extase te zijn over de geur van je douchegel, maar ik denk wel dat dit een goede manier is om te beseffen hoe goed je het wel niet hebt. En bovenal: hoe bizar gelukkig je stiekem al wel niet bent.

Wat is jullie favoriete artikel op het gebied van gelukkig(er) zijn?

Categorie: Life and Love


1 reactie


    30 september 2015

    1YenDA It as difficult to find knowledgeable people in this particular subject, however, you seem like you know what you are talking about! Thanks