Dingen die je wél wil doen met deze tropische temperaturen -
02/07/2015


Dingen die je wél wil doen met deze tropische temperaturen
Oké, laten we één ding vandaag afspreken: geen paniek. Want dat is wat ‘wij Nederlanders’ blijkbaar doen wanneer het kwik tot recordhoogte stijgt. Voel je je toch semi-onrustig? Dit zijn de dingen die je wél wil doen met deze tropische temperaturen. Beschouw het als het hitteplan 2.0. Met roze dipsaus.


Bivakeer voor de waaier. Mét een goed boek. Zelf ben ik helemaal lyrisch over On Top van Anna Nooshin. Een absolute (dodemans) rit naar de plaatselijke boekhandel waard, als je deze nog niet in je bezit hebt. (Hint: je kan ‘m natuurlijk ook online bestellen!)
Doe mee met een superleuke winactie. Hè, wat toevalllig! Blijk ik nou net op mijn blog vijf exemplaren van Fashionista’s Feel Good Guide te verloten. *wink wink*
Bekijk een koele film. ‘Koele’, ja. Ik stem voor Frozen. Altijd Frozen.
Neem een duik in het zwembad. En doe een mini-competitie wie het langste zijn of haar adem onder water in kan houden. Het perfecte excuus om onder water te blijven.
Maak confetti ijsblokjes. Eerlijk is eerlijk: een kwik met recordhoogte is stiekem tóch wel een klein feestje waard. Combineer verkoeling met een kleine fiësta door het maken van deze vrolijke confetti ijsblokjes.
Maak kokos – aardbeijenijs. Als het goed is ligt dit recept nog vers in je geheugen (of Dory moet je spirit animal zijn), maar dat maakt het haar plek in deze lijst zeker niet minder waardig.
Ga knutselen in de schaduw. “WAT DOE JE ONS AAN? Zelfs een schaar optillen is nu al te veel.”, hoor ik jullie in paniek denken. Geen nood. Deze zomerse DIY’s zijn supersimpel en helemaal hitteproof.
Las een offline dag in. Heus. Dit weer. Kleiner wordt de verleiding niet om achter je laptop te kruipen (lees: oververhitting – is dit een woord?).
Waag je alleen aan koude snacks en gerechten. Dus. Iemand zin in sushi?!
Ga een ‘wie durft…?’-competitie aan. Wie durft 30 seconden met ijskoud water te douchen/die bevroren ijslolly met de tong aan te raken/te skinny dippen?

Wat vinden jullie van deze tropische temperaturen? Wat is jullie persoonlijke hitteplan?



28 reacties


    2 juli 2015

    Leuke ideeën meid! Ik vind het heerlijk dat het eindelijk zomer is! Nu nog heel juli en augustus dit weer en ik kan alles aan ;)



    2 juli 2015

    Ik kan niet zo goed tegen tropische temperaturen, dus deze dagen vind ik wat minder prettig.. Vooral omdat het in mijn appartement bloedje, bloedje heet en benauwd is..gewoon amper koel te krijgen. Ach, komt wel weer goed over een paar dagen :-)!



    2 juli 2015

    Die confetti ijsblokjes zien er érg gezellig uit! Wat een onwijs leuk idee is dat. Mijn persoonlijke hitteplan? Uhhm, gewoon in de zon liggen en genieten, haha! Ik heb niet zo’n moeite met warmte, tenzij het echt heel benauwd is.



    2 juli 2015

    Haha, hiermee kom ik de komende dagen wel door! Vooral dat kokos-aardbeien-ijs trekt me wel aan, yum. Al heb ik eerst nog een bak home made frozen yoghurt staan :) En mijn eigen hitteplan? Leren (nog 2 daagjes toetsweek) onder het zonnescherm, met mijn voeten en armen in de zon, maar mijn hoofd in de schaduw. En tussendoor nog wat bloggen :)



    2 juli 2015

    I’m in! Regel jij even dat ik niet moet werken vandaag?



    2 juli 2015

    Die offline dag vind ik echt een goeie! Maandag zat ik even met de laptop buiten maar dat is echt niet te doen. Je ziet helemaal niks en als je al wat ziet, krijg je koppijn van je ogen samen knijpen. Dinsdag en gisteren heb ik mijn laptop niet aan geraakt. Mijn telefoon wel, dus helemaal offline was ik niet. ;)

    Vandaag moet ik helaas even naar school om een opdracht toe te lichten dus moest ik mijn laptop wel pakken. Als ik terug kom snel dat ding weg en het zwembad in springen!



    2 juli 2015

    Ik ga gewoon werken, maar wij hebben gelukkig airco op kantoor dus daar is het beter uit te houden dan op de meeste plekken haha. Wel een leuk lijstje! :)



    2 juli 2015

    Haha, leuk artikel! Lekker positief!



    2 juli 2015

    Aaah, ik moet (mag!) eigenlijk heel veel knutselen, maar ik wil echt niets met mijn handen doen. Zelfs achter de computer zitten vind ik al warm. Aaah, klaag klaag. Ik ben blij met dit weer hoor! Maar liever zou ik nu op een ligbedje aan het zwembad liggen zodat ik ook écht kan genieten. Vooral zo vervelend als je nu moet werken in dit weer! Ik heb gisteren trouwens DE tip gehoord, zet koude flessen (bevroren het liefste) voor je ventilator! Dan wordt het een airco! Wat een eye opener!! Ik ging gisteravond slapen in een heerlijke koele kamer.



    2 juli 2015

    Leuke ideeën! :)



    2 juli 2015

    Ik ga gewoon lekker genieten van het mooie weer, en als ik het heel heet krijg, dan neem ik lekker een koud voetenbadje. Leuke ideetjes allemaal!



    2 juli 2015

    Haha super originele ideeën! Ik kijk met dit weer het liefst een film of lees een goed boek! Een watergevecht houden vind ik ook erg leuk! :)



    2 juli 2015

    Haha, ik ga morgen Sushi eten!! En neen, niet m’n kat. Hij heet toevallig net zoals mijn lievelingseten.

    Je ijsje van gisteren vind ik briljant, die ga ik dit weekend maken! Moet nog een mal kopen maar vond het gisteren echt te warm om op expeditie in de action/xenos/hema/whatever te gaan..



    2 juli 2015

    Knutselen in de schaduw, dat ga ik nu doen!



    2 juli 2015

    Super leuk geschreven en handig toch stond ik net alle bedden te verschonen en te stofzuigen. Zuur.



    2 juli 2015

    Leuk lijstje, haha kokos aardbeien-ijs hmmm dat klinkt lekker



    2 juli 2015

    Leuk lijstje! Ik houd echt van dit warme weer maar er staan zeker dingen op die ik leuk vind om te doen



    2 juli 2015

    Binnenblijven! Gelukkig hebben we de warmte nog redelijk buiten kunnen houden. Het is nu veel te warm voor mijn kids (en mezelf)



    2 juli 2015

    Leuke tips. Zelf vind ik het toch wel een beetje te warm. In mijn huis wordt het echt snikheet helaas.

    x



    2 juli 2015

    Een duik nemen in een zwembad klinkt nu zooo goed. Echter moet ik nog even bikkelen en een verslag af zien te krijgen *zucht*.



    2 juli 2015

    Mijn hittenplan voor nu is niks doen, voor zaterdag (yup, de warmste dag..) naar de hardstyle dag van Free festival, yup, ik ben nu al oververhit :P



    2 juli 2015

    Die confetti ijsblokjes zijn leuk zeg! Verder lig ik nu het liefst voor mijn waaier, of aan het water. Op dit tijdstip van de dag is het trouwens wél heerlijk om buiten in de tuin te zitten.



    2 juli 2015

    Ja ik hou echt van deze temperaturen! Maar met deze geweldige ideeën word het nog beter! Thanks ;)



    11 juli 2015

    Wat een leuke ideeën! En mijn hitteplan was in huis, veel water en een waaier in de buurt :) Liefs! x



    30 september 2015

    JLm0M8 It’а†s actually a nice and useful piece of info. I’а†m happy that you simply shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.



    1 oktober 2015

    s5pLYa Thanks so much for the blog.Really looking forward to read more. Cool.



    1 oktober 2015

    I simply want to say I’m beginner to blogging and site-building and really enjoyed this web blog. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You absolutely come with impressive stories. Bless you for sharing your web page.



    19 januari 2016

    Leuk idee ga het gebruiken.
    Groet Cees