Lekker én makkelijk recept: Carpaccio pastasalade

carpaccio pastalade recept makkelijk pasta carpaccio truffelmayonaise recipe
Of ik een keukenprinses ben? Nou, nee. Maar dat maakt dit recept ook zo briljant. Zelfs als wandelende keukenramp kan ik deze moeilijkheidsgraad aan. Al had ik natuurlijk ook een zéér sterke motivatie vanwege mijn carpaccio- én pastaverslaving. Herkenbaar? Dan wíl je deze carpaccio pastasalade proberen.

Carpaccio pastasalade

Het was tijdens het vrijgezellenfeest van mijn zus dat ik voor het eerst in aanraking kwam met carpaccio pastasalade. Mijn schoonmoeder was tijdens haar zoektocht naar passende gerechten voor het vrijgezellenfeest op dit recept gestuit, en het was één van de grote favorieten op de avond zelf. Ik vond het ook zó lekker dat ik vastbesloten was om dit makkelijke recept voor Roy en mezelf te maken. En nu kan jij dit ook:

Ingrediënten voor twee personen:
1 à 2 pakjes carpaccio vlees (Dit kan een kant-en-klare verpakking zijn, maar mijn schoonmoeder gebruikte hiervoor speciale rundertartaar. Zonder twijfel óók een aanrader.)
150 gram pasta
Een aantal zongedroogde tomaatjes (naar smaak)
2 handjes rucola (of andere slasoort naar keuze)
Een handjevol snippers (geiten)kaas
Een handjevol pijnboompitten
Een scheut truffelolie
Truffelmayonaise, peper en zout

Hoe ga je te werk? Snijd de ingrediënten en kook de pasta. Spoel de pasta zodra deze gaar is af onder de koude kraan totdat deze volledig is afgekoeld. Voeg de overige ingrediënten aan de pasta toe en breng op smaak met een scheut truffelolie en/of truffelmayonaise en een beetje peper en zout. Ik zei toch dat het simpel was ;-)?

carpaccio pastalade recept makkelijk pasta carpaccio truffelmayonaise recipe
De ingrediënten voor de carpaccio pastasalade zijn voornamelijk een houvast. Het fijne aan dit recept is dat je ‘m volledig naar eigen smaak kan aanpassen. Houd jij, net als Roy en ik, enórm veel van carpaccio dan kun je natuurlijk altijd meer carpacciovlees toevoegen aan dit gerecht. En dit geldt natuurlijk ook voor de overige ingrediënten. Ik vind het bijvoorbeeld lekker om veel zongedroogde tomaatjes in de carpaccio pastasalade te doen, omdat dit het gerecht nét iets meer pit geeft. Ook ben ik beslist niet scheutig geweest met het toevoegen van truffelmayonaise. Carpaccio en truffel zijn voor mij namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. En het is zó lekker.

Zijn jullie ook zo dol op carpaccio en pasta? Zouden jullie deze carpaccio pastasalade ook eens willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

12 reacties

  1. Dit klinkt zo hemels! Ik ben gék op carpaccio, en wat je zegt: met truffelalles is het gewoon nog veel lekkerder. Geen zongedroogde tomaatjes voor mij, maar ik zou er dan wel weer een kappertjes doorheen gooien. Goed idee dit!

    1. Kappertjes kan inderdaad ook! Zelf ben ik dáár toevallig niet zo fan van, maar heel leuk om er zo je eigen draai aan te geven :-)

  2. Oh yummy, ik krijg er honger van als ik dit zie! Dit ga ik zeker een keer maken deze week, vooral met die pijnboompitjes erbij. Die maken alles net iets lekkerder :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.