Recept: Coca-Cola Cake -
04/01/2014


recept coca-cola cake
Toen ik dit artikel las, werd ik toch wel een beetje nieuwsgierig. Koken met cola: kan dat écht? Na even wat researchen (a.k.a. ‘googlen’), bleek dat je ook aan kant-en-klare cakebereidingen gewoon cola kan toevoegen in plaats van water. Ofwel: een coca-cola cake. Ik vind cola lekker. En chocola. Dus wat kan er mis zijn met deze combi?

De bereiding van deze cake is echt héél gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt is de Home Made Complete Mix voor Chocolade Cake, 200 ml Coca-Cola en een zak Haribo Happy-Cola als versiering. Volg de instructies op de verpakking, bak de cake zo’n 50-60 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden (check voor de zekerheid even de verpakking) et voila: de Coca-Cola Cake is born.

recept coca-cola cake

recept coca-cola cake
Knetter, knetter! Het was heel vreemd om de cola bij het mengsel te voegen, haha.
recept coca-cola cake
Gelukkig! Na het mixen ziet het beslag er niet anders uit dan normaal. Pfiew.
recept coca-cola cake
Even wat snoep cola-flesjes sprinkelen
recept coca-cola cake
Tadaaa!

Hoe het smaakt? Eerlijk? Je proeft er he-le-maal niks van. De chocoladesmaak is zo overheersend (go figure) dat die 200 ml coca-cola geen verschil maakt. Het enige verschil merk ik in de structuur van de cake. Is deze normaal ontzettend smeuïg (zeg: op het plakkerige af), is deze nu wat grover van structuur. Ach, het waren al mijn paniekerige blikken bij de oven toch volledig waard. Weer wat geprobeerd.

Wat vinden jullie van deze Coca-Cola Cake?
 
P.s. Vandaag helaas geen nieuwe ‘Things that made my week…’. Door alle drukte rondom school is mijn leven op dit moment zo gênant saai, dat ik geen (of in ieder geval: niet genoeg) leuke anekdotes voor jullie heb.   



0 reacties