Simpel en lekker: Carrot cake met chocoladekruidnotentopping

Carrot cake met chocoladepepernotentopping header
“Waarom heeft Sinterklaas eigenlijk nog niet zijn eigen taart?,” dacht ik in aantocht van 5 december ietwat gepikeerd. Ik dook de keuken in om de ultieme Sinterklaastaart samen te stellen. Het resultaat is een carrot cake met chocoladekruidnotentopping. Want hé: Sinterklaas’ trouwe knol Amerigo is immers dól op wortelen en wat is 5 december zonder zakje chocoladekruidnoten aan je zijde? Ik laat je zien hoe deze speciale sinterklaastaart te maken.

Ooo, ik ben zó blij dat ik dit artikel -in samenwerking met HEMA blog– eindelijk mag delen. Ik vier helaas al jaren geen Sinterklaas meer, dus dit was het uitgelezen excuus om weer eens los te gaan met chocoladekruidnoten, roze snoepgoed in de vorm van Sinterklaas en een XL-chocoladeletter. Hoewel ik mezelf helaas heb moeten bedwingen om deze taart op te eten vanwege mijn lactose-intolerantie, heb ik de stukken met liefde voorgeschoteld aan mijn familie. Ze waren stuk voor stuk enthousiast. Zelfs het 9-jarige nichtje van mijn vriend vond dat ik een ‘superlekkere’ taart had gebakken. En ja: kleine kinderen vertellen altijd de waarheid toch ;-)?

Carrot cake met chocoladepepernotentopping 1
Laat je overigens niet afschrikken door het ingrediëntenlijstje. Het ziet er indrukwekkender uit, dan het daadwerkelijk is. Hoe deze sinterklaastaart te maken? 1. Alvorens je aan de slag gaat, zet je eerst de oven aan op 175 graden celsius. 2. Hierna is het tijd om de winterwortel te raspen totdat er alleen nog maar fijne deeltjes wortels over zijn. 3. Mik de geraspte wortel, fijne kristalsuiker en de 2 middelgrote eieren in een beslagkom en mix ze samen totdat er een vloeibare substantie ontstaat. 4. Voeg hierna de boter, het zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel en een snufje zout toe en klop dit er een roomachtig (oranje!) beslag ontstaat. 5. Giet het beslag in een ingevet taartblik en bak deze 45 minuten in de oven.

Het maken van de topping is nóg makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is de boter, verse roomkaas, poeder- en vanillesuiker met elkaar te mengen tot een smeuïge substantie. Vind je het geheel tóch iets te vloeibaar? Je kan het altijd nog ‘opstijven’ met zelfrijzend bakmeel.

Carrot cake met chocoladepepernotentopping 2
Wanneer de taart is afgekoeld kan je deze met behulp van een spatel besmeren met de topping van cream cheese. Laat dit even kort opstijven in de koelkast (denk: 15 minuten) en beleg dan de zijkant van de carrot cake met cappuccino kruidnoten. Of natuurlijk ieder ander soort kruidnoten die jij het lekkerst vindt. Om de taart af te maken heb ik een chocoladeletter bovenop de carrot cake gelegd. Ik zeg: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht….

Wat vinden jullie van deze speciale Sinterklaastaart? Hebben jullie trouwens ook al het heerlijke recept voor een kruidnoten milkshake op HEMA blog gezien?

23 reacties

  1. Dat ziet er echt ontzettend machtig, zwaar maar lékker uit! Jeetje. Hmm. De smaak van de cake moet perfect zijn voor mij, want ik ben dol op wortel. En dan nog die lekkere topping & die kruidnoten. EN die chocoladeletter. Whaha, als ik dit eet mag ik de rest van de week op dieet. Maar het ziet er de moeite waard uit :D! X

  2. Ik was al twee dagen opzoek naar een taart voor sint. Dit wordt hem! Alleen dan een kleinere variant! Ziet er echt super lekker uit Weer eens iets anders als ieder jaar een speculaastaart ofzo.

  3. Wow jummie! Wat ziet deze er heerlijk uit! En wat een goed idee. Ik denk dat ik toch maar met mama ga overleggen om de jaarlijkse banketstaaf in te ruilen voor deze variant, haha!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.