Simpel en lekker: Carrot cake met chocoladekruidnotentopping -
25/11/2015


Carrot cake met chocoladepepernotentopping header
“Waarom heeft Sinterklaas eigenlijk nog niet zijn eigen taart?,” dacht ik in aantocht van 5 december ietwat gepikeerd. Ik dook de keuken in om de ultieme Sinterklaastaart samen te stellen. Het resultaat is een carrot cake met chocoladekruidnotentopping. Want hé: Sinterklaas’ trouwe knol Amerigo is immers dól op wortelen en wat is 5 december zonder zakje chocoladekruidnoten aan je zijde? Ik laat je zien hoe deze speciale sinterklaastaart te maken.

Ooo, ik ben zó blij dat ik dit artikel -in samenwerking met HEMA blog– eindelijk mag delen. Ik vier helaas al jaren geen Sinterklaas meer, dus dit was het uitgelezen excuus om weer eens los te gaan met chocoladekruidnoten, roze snoepgoed in de vorm van Sinterklaas en een XL-chocoladeletter. Hoewel ik mezelf helaas heb moeten bedwingen om deze taart op te eten vanwege mijn lactose-intolerantie, heb ik de stukken met liefde voorgeschoteld aan mijn familie. Ze waren stuk voor stuk enthousiast. Zelfs het 9-jarige nichtje van mijn vriend vond dat ik een ‘superlekkere’ taart had gebakken. En ja: kleine kinderen vertellen altijd de waarheid toch ;-)?

Carrot cake met chocoladepepernotentopping 1
Laat je overigens niet afschrikken door het ingrediëntenlijstje. Het ziet er indrukwekkender uit, dan het daadwerkelijk is. Hoe deze sinterklaastaart te maken? 1. Alvorens je aan de slag gaat, zet je eerst de oven aan op 175 graden celsius. 2. Hierna is het tijd om de winterwortel te raspen totdat er alleen nog maar fijne deeltjes wortels over zijn. 3. Mik de geraspte wortel, fijne kristalsuiker en de 2 middelgrote eieren in een beslagkom en mix ze samen totdat er een vloeibare substantie ontstaat. 4. Voeg hierna de boter, het zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel en een snufje zout toe en klop dit er een roomachtig (oranje!) beslag ontstaat. 5. Giet het beslag in een ingevet taartblik en bak deze 45 minuten in de oven.

Het maken van de topping is nóg makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is de boter, verse roomkaas, poeder- en vanillesuiker met elkaar te mengen tot een smeuïge substantie. Vind je het geheel tóch iets te vloeibaar? Je kan het altijd nog ‘opstijven’ met zelfrijzend bakmeel.

Carrot cake met chocoladepepernotentopping 2
Wanneer de taart is afgekoeld kan je deze met behulp van een spatel besmeren met de topping van cream cheese. Laat dit even kort opstijven in de koelkast (denk: 15 minuten) en beleg dan de zijkant van de carrot cake met cappuccino kruidnoten. Of natuurlijk ieder ander soort kruidnoten die jij het lekkerst vindt. Om de taart af te maken heb ik een chocoladeletter bovenop de carrot cake gelegd. Ik zeg: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht….

Wat vinden jullie van deze speciale Sinterklaastaart? Hebben jullie trouwens ook al het heerlijke recept voor een kruidnoten milkshake op HEMA blog gezien?23 reacties


  25 november 2015

  Wat een lekkere taart, leuk versierd ook.  25 november 2015

  Wauw wauw, wat een prachtige taart is dit zeg! Krijg er spontaan honger van, ook al mag ik, net als jij, deze taart niet.  25 november 2015

  Dat ziet er echt ontzettend machtig, zwaar maar lékker uit! Jeetje. Hmm. De smaak van de cake moet perfect zijn voor mij, want ik ben dol op wortel. En dan nog die lekkere topping & die kruidnoten. EN die chocoladeletter. Whaha, als ik dit eet mag ik de rest van de week op dieet. Maar het ziet er de moeite waard uit :D! X  25 november 2015

  Wauw wat ziet de taart er prachtig uit, origineel!  25 november 2015

  Oh my god Femke, je hebt jezelf weer overtroffen! ZO LEKKER!  25 november 2015

  Oh my god, precies wat ik NIET wil zien tijdens m’n detox. Dit lijkt me dus echt goddelijk he. Wooooow!  25 november 2015

  Waaaauw, deze taart ziet er echt te mooi en te lekker uit! Super knap gemaakt Femke <3  25 november 2015

  Oeh, goddelijk! Er is vast geen stukje meer over die op de post kan? ;-) Haha.  25 november 2015

  Dat ziet er lekker uit! Ik weet al wat ik 5 december ga doen.  25 november 2015

  Wat ziet de taart er ontzettend lekker uit!
  En echt leuk versierd ook, helemaal in sinterklaas sfeer :)  25 november 2015

  Ziet er heel erg lekker uit. De chocoladeletter maakt hem echt af : )  25 november 2015

  Ziet er zo onwijs yummie uit! hoe groot is die wauw love it  25 november 2015

  Ziet er goed uit!! Ga ik zeker even in gedachte houden!  25 november 2015

  Oh my gosh Femke, ziet er heerlijk uit!
  Liefs Lonneke  25 november 2015

  Wauw dat lijkt me erg lekker en zoet!  25 november 2015

  Oh jeetje, dit moet zó machtig zijn, maar zó lekker. Ik wil ook een chocoladeletter op mijn taart haha!  25 november 2015

  Hmm ziet er heerlijk uit zeg! Super lekker!  25 november 2015

  Wat ziet de taart er lekker uit! Sterk van je dat je er af kon blijven! xx  25 november 2015

  Omg…ik heb nog niet eens gegeten, en dit maakt me alleen maar nog hongeriger. Ziet er heerlijk uit! -x-  25 november 2015

  Ik was al twee dagen opzoek naar een taart voor sint. Dit wordt hem! Alleen dan een kleinere variant! Ziet er echt super lekker uit Weer eens iets anders als ieder jaar een speculaastaart ofzo.  25 november 2015

  Yumm, dat ziet er echt heel lekker uit!  27 november 2015

  Wow jummie! Wat ziet deze er heerlijk uit! En wat een goed idee. Ik denk dat ik toch maar met mama ga overleggen om de jaarlijkse banketstaaf in te ruilen voor deze variant, haha!  28 november 2015

  Wat een prachtige taart Femke! Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel benieuwd ben naar de smaak. x