How-to: Zo maak je lichte(re) foto's -
22/02/2015


Als er één vraag is die vaak aan mij wordt gesteld, dan is het wel over de manier waarop ik fotografeer. ‘Hoe maak je zulke lichte foto’s?’ en ‘Wat moet ik doen om ook zo’n witte achtergrond te krijgen?’. Ik deel de tips en tricks achter mijn online fata morgana. (Hint #1: Yay, for photoshop!)

Zorg voor een witte achter- of ondergrond 
Of je nou gebruik maakt van je dekbed, een wit meubelstuk of dat schapenvachtkleedje: zorg dat je kiest voor een witte achtergrond. Tenminste. Dit vind ik altijd het mooiste. Het ziet er niet alleen fris uit, maar zorgt er ook voor dat de andere kleuren beter tot z’n recht komen. Praise the lorde voor mijn spierwitte bureau.

Speel met de instellingen van je camera
Eerlijk is eerlijk: de mooiste kiekjes die ik heb geschoten, zijn gemaakt met mijn spiegelreflexcamera. De kwaliteit is aanzienlijk beter dan mijn mobiel én je kunt ook nog eens spelen qua instellingen. Zo staan de instellingen van mijn Canon eos 600D standaard een paar streepjes helderder dan de fabrieksinstellingen om ze al tijdens het schieten van de foto’s direct lichter te maken.

Photoshop is je BFF
Tijd om aan de slag te gaan met photoshop. Zelf gebruik ik altijd PicMonkey en de filter ‘Orton’: deze maakt mijn foto niet alleen (nog) lichter, maar versterkt ook de kleuren. Na deze filter te hebben toegepast, bewerk ik de afbeelding vaak ook nog even met het gratis te downloaden programma Photofiltre: even spelen met ‘Contrast’ en ‘Gamma Correct’ en mijn foto is helemaal Pinterest proof.

Bewerk ik foto’s op mijn mobiel? Dan gebruik ik het liefst Afterlight. Met deze app kan je niet alleen de scherpte en belichting aanpakken, maar kan je je foto ook voorzien van een mooie witte omlijsting.

Wat is jouw ultieme truck om mooie foto’s te maken?

Categorie: Life and Love


1 reactie


    30 september 2015

    hs9vBA very good post, i certainly love this web site, keep on it