Bizar! Met deze simpele stap krijg je meer bezoekers -
20/02/2015


Heb je je altijd al afgevraagd waarom je Bloglovin’-teller gemoedelijk doortikt, terwijl hier vrij weinig van terug is te zien in je statistieken? Dit blijkt alles te maken te hebben met je RSS-feed. Sinds ik deze heb aangepast, zijn mijn bezoekersaantallen (en dat van andere bloggers) bijna verdubbeld. “Mijn watte?!,” hoor ik je denken. Ik leg het je uit.

Bloglovin’ is het ultieme leeslijstje voor blogbeminnend Nederland. De nieuwste artikelen van jouw favoriete blogs staan handig in één overzicht en je kunt makkelijk browsen door populaire posts. Afgelopen woensdag bereikte mijn blog de magische grens van 1600(!) volgers. Wow. Toch viel het me op dat maar een relatief klein percentage van mijn bezoekers via Bloglovin’ kwam. Mweh. Hoe kan dat nou? Tijd om op ontdekkingstocht te gaan.

Na het bezoeken van verschillende fora en websites over bloggen, stuitte ik op het antwoord: dit heeft alles te maken met de RSS-feed. Wanneer je op een artikel klikte via Bloglovin’, wordt meteen de gehele post uitgeklapt. Is dat erg? Wel in de zin dat artikelen die worden gelezen binnen het Bloglovin’-frame, níét worden meegeteld als unieke bezoekers. Bottom line: allemaal bezoekers die niet worden gemeten door Google Analytics. Of we nu een massale Bloglovin’ boycot moeten organiseren? Nee hoor. De oplossing is waanzinnig simpel: het inkorten van je RSS-feed.

Voor Blogger: Instellingen > Overig > RSS-feed > Tot jump break (als je hiervan gebruik maakt) of korte versie
Voor WordPress: Instellingen > Lezen > RSS-feed > Samenvatting

Zodra je dit hebt ingesteld en er wordt op een artikel van je geklikt in Bloglovin’, moeten (potentiële) lezeressen nu eerst op ‘Read more’ klikken. Hierdoor worden ze doorverwezen naar jouw blog én dus meegeteld als unieke bezoeker. Maak je gebruik van WordPress, dan kan het zijn dat door deze instelling geen afbeelding meer bij het artikel wordt weergeven. Dit is gemakkelijk te fixen met deze handige plug-in.

Zo. Dat was een eitje, toch?

Pssst! Volg jij mij al via Bloglovin’

Categorie: About


6 reacties


    12 april 2015

    Ik dacht dat de statistieken ook werden weergeven wanneer er vanuit een frame werd gelezen. Want bij referenties zie ik wel altijd Bloglovin staan en Bloglovin heeft dit zelf ook op hun site vermeld staan.



    13 april 2015

    Ik kan ook altijd zien of ze van de frame afkomen… klopt dit dan niet?



    27 mei 2015

    Bedankt voor de tips! heb die RSS fee meteen aangepast! :) x



    28 mei 2015

    Heel handig! Heb het aangepast, ook al heb ik nog niet zoveel volgers ;) misschien handig voor in de toekomst!



    26 juni 2015

    Thnx voor de tip! :D



    30 september 2015

    fX2XeZ specialist on this space to resolve my problem. Maybe that is you!