Dingen die je in de herfstvakantie kan doen: 21 anti-verveeltips!
13/10/2014


dingen die je in de herfstvakantie kan doen

Voor het noorden van het land is het snooze fiësta al begonnen: de herfstvakantie. Het is natuurlijk heel verleidelijk om nu met je snuggie Tell Sell-programma’s te kijken, terwijl buiten regen op de ramen tikt. Wil je daar ook nog een geranium bij? Dat dacht ik al. Dit zijn 21 dingen die je in de herfstvakantie kan doen.

1. Schaatsen. Hè, schaatsen?! Jawel. Rond de herfstvakantie gaan namelijk vele schaatsbanen ein-de-lijk weer open. Kun je alvast op je pirouettes oefenen, zodat je in de kerstvakantie je vriendinnen kan verbazen met de ‘Rittberger’ of ‘Salchow’. Google dat maar even.
2. Maak je eigen chocolademelk. Dit drankje gieten uit een pak kan natuurlijk iedereen. Nóg leuker is om deze ultieme herfstdrank zelf te maken – ben je immers weer even de deur uit om boodschappen te doen. Iris maakte zelf vegan chocolademelk. Gezond en zonder geweten dus.
3. Leer jezelf een nieuw woord. Het leukste vind ik om woorden en betekenissen op te zoeken via We Heart It (‘word meaning’). Mijn favoriet? Het Zweedse ‘livsnjutare’, wat betekent “one who loves life deeply and lives to the extreme”. Dat u het weet.
4. Ga met vriendinnen lunchen. En laat je vriendinnen eens iets voor jóú kiezen. Al is het natuurlijk wel handig als je van tevoren je (eventuele) allergieën even doorspeelt.
5. Neem een bezoekje aan de plaatselijke dierenboerderij. En ga daar de geitjes volstouwen met brood. Dit idee heb je niet van mij.
6. Onderwerp jezelf aan de ‘Dilemma op Dinsdag‘. ‘Je zet van al je drollen een foto op Facebook OF Je durft niet in je eentje naar de WC’. Stof tot nadenken, mensen.
7. Alle vlogs van Mascha terugkijken. Ervan uitgaande dat iedere filmpje gemiddeld 8 minuten duurt en vandaag vlog 181 online is gekomen, ben je in totaal 1448 minuten zoet. Wat gemiddeld íéts meer dan 1 dag van je herfstvakantie is. Have fun!
8. Je eigen Halloween-party voorbereiden. Tijd om alvast die pompoenen uit te snijden en te oefenen op je liefste ‘Trick or Treat’-gezicht.
9. Ga een dag naar Madame Tussauds. Maak een hysterisch scene bij het wassen beeld van George Clooney ‘Wáárom? WAAAROM?!’ hij met Amal Alamuddin moest trouwen. Extra leuk om te eindigen met een hysterische snik.
10. Bezoek de film One Direction: Where we are. Vind je boyband zelf niet leuk, dan is het minstens net zo grappige tijdsbesteding om al die hysterisch fan girls in de zaal uit te lachen.
11. Lak je nagels in een kleur dat je op een normale schooldag nooit zou durven. Yep. Die O.P.I. The Muppets-collectie van een aantal jaar geleden, mag nu weer uit de kast worden getrokken.
12. Schrijf je eigen liedje. Zoek via YouTube een leuke beat van een upcoming DJ of schrijf je eigen tekst op een bestaand nummer. Oooh, watch out Beyoncé….
13. Brei je eigen egel. Een huisdier dat je geen eten hoeft te geven, niet uit hoeft te laten, maar wel oneindig mee kan knuffelen. Wat wil je nog meer? De tutorial vind je hier.
14. Maak je eigen Apple & Pumpkin Pie bodylotion. Gewoon omdat het zo heerlijk klinkt. En je benen nu al snakken naar meer verzorging. Alleen het zoeken van de ingrediënten is al een gehele dagbesteding. Waar in godsnaam koop je bijenwas en gemberolie?
15. Bezoek een kamelenmelkerij. Yep. Nederland heeft de enige kamelenmelkerij in heel Europa. Als je daar geen gebruik van moet maken…
16. Schrijf je eigen boek. Als je je 3 pagina tellende stuk heel chic een ‘short story’ noemt, zal niemand hier tegenin durven gaan.
17. Marshmallows roosteren in het donker. Nu hoef je immers niet meer tot 10 uur ‘s avonds te wachten totdat de zon ondergaat.
18. Een nieuw deuntje uitzoeken voor je wekker. Je wilt immers niet op de eerste dag na de herfstvakantie binnen no time weer superchaggie zijn. Mijn tip: Wakker Worden van Samson en Gert. Vooral als je iedere ochtend dat overdreven happy gezicht van Gert inbeeld (Echt: wíé wordt zo wakker?).
19. Ga naar de Chinese Muur of Grand Canyon. Via Google Street View. Mijn vriend vond het fantástisch.
20. Maak dennenappel naamkaartjes. Dé manier om dat standaard avondmaal met je familie een upgrade te geven. En je broertje zover mogelijk van je te zetelen.
21. Krabbel vrolijke gezichten op bloempotten. Wil je tóch achter de geraniums zitten? Krabbel dan in ieder geval met een sharpie een vrolijk gezicht op de bloempotten, zoals in deze vrolijke DIY van Lonneke.

Welke dingen die je in de herfstvakantie kan doen lijken jou het leukst?



0 reacties