Detoxen van je smartphone? Tips en tricks waardoor dit je gaat lukken.
14/10/2014


detoxen van je smartphone

Detoxen is sinds de opkomst van superfoods en clean eten geen vies woord meer alleen bestemd voor boomknuffelaars. Sterker nog: het detox-regime kun je anno 2014 ook doortrekken in je interieur en je lijst met Facebook-vrienden. Hoe niet meer iedere 5 minuten op je mobiel te kijken, zonder wrede sapkuur waar je loom van wordt? Dit zijn mijn tips om te detoxen van je smartphone.

 Verstop je telefoon
Maar: echt. Vraag je moeder of huisgenootje om je telefoon de komende 24 uur te verstoppen op een plek waar jij ‘m nooit zal kunnen vinden. Eis je binnen deze dag je mobiel al terug? Dan komt er nog eens een extra uur bij. En als je je partner in crime om deze reden vervloekt of dreigt een voodoo pop van haar in brand te steken, wordt deze straf verdubbeld.

Zeg tegen iedereen dat je je mobiel kwijt bent
Als niemand je immers app’t, is er immers toch niet veel te beleven. Alles wat je hebt ‘gemist’ lees je vanavond wel weer op Facebook. Of niet. Rust!

Zet je meldingen uit
Het is natuurlijk een milliseconde van euforie als iemand je foto op Instagram liked, maar dit haalt je ook direct uit je concentratie. Ik bedoel: ‘Wíé heeft het geliked? Hoe ziet dát profiel eruit? Oeh, zij heeft leuke foto’s. Volg! Het is eigenlijk best lang geleden dat ik zelf een foto heb gepost. Wat zal ik eens plaatsen? Erm.’ Wáár was je ook alweer mee bezig?

Ontdoe je mobiel van die cute case
Zoveel minder aantrekkelijk om je mobiel om het minste en geringste uit je tas of zak te pakken als er een ontzettend lelijke case omheen zit. Nog beter: bindt een gênante case om je smartphone, zoals een bloederig tafereel uit World Of Warcraft of een quote uit de songteksten van Rammstein. Dan denk je er nog wel een tweede keer over na om ‘m en public erbij te pakken. Graag gedaan.

Laat je mobiel gewoon thuis
Ga je naar een feestje? Dan heb je je telefoon niet nodig. Ga je met vriendinnen uit eten? Don’t think so. Echt. Het kan zo verfrissend zijn om een avond zónder je mobiel op stap te gaan. Let er alleen wel op dat je geen mini-hartaanval krijgt als je in je zak tast en geen mobiel aantreft. been there

Wat zijn jullie favoriete tips om te detoxen van je smartphone?

Categorie: Lifestyle
Tags: ,


0 reacties