Kerstfilms: deze films over kerst moet je deze maand zien!
21/12/2014


kerstfilms the holiday

Nog maar drie nachtjes slapen en dan is het ein-de-lijk kerst. Tenminste: als je voor het gemak kerstavond ook meerekent. Hét ultieme moment dus om je in rendiertrui op de bank te nestelen met een overdosis aan kerstfilms. Welke heb jij al van je christmas checklist kunnen afvinken?
Love Actually
Bovenaan het lijstje met kerstfilms, want: absolute favoriet. Met zo’n fantastische sterrencast (Hugh Grant! Liam Neeson! Elizabeth Thompson!) en zoveel geweldige mini-verhalen móét je deze film wel leuk vinden. Plus: de kleine overwinningsdans van Hugh Grant -wanneer hij de Amerikaanse president op zijn nummer heeft gezet- is natuurlijk hilarisch…

The Holiday
Droom van iedere vrouw: je ruilt van huis (en continent) met een wanhopige vrouw en opeens staat haar broer met de uiterlijke verschijning van Jude Law op je stoep te koekeloeren. Over een onvergetelijke kerst gesproken… (Pssst! Deze film kun je hier winnen.)

Rise of the Guardians
Dit klinkt misschien als één groot space spektakel, maar deze film draait eigenlijk om de grootste beschermengelen ter aarde: de Tandenfee, Klaas Vaak, de Paashaas, Jack Frost én de Kerstman die kerst moeten zien te redden als nachtmerries de kinderdromen overnemen. Bijzonder mooie film!

Home Alone I + II
Hoewel het eerste deel van Home Alone nét iets meer kerstvibes heeft dan het tweede (lees: de inbrekers verwonden met kerstballen), is deze laatste toch mijn favoriet. Misschien is dat ook te wijten aan mijn (niet-zo) stiekeme obsessie voor New York en de droom om ook in het Plaza Hotel te verblijven met uitgebreide roomservice.

The Muppet Christmas Carol
Scrooge, maar dan nét even wat anders. En eerlijk? Leuker!

Jingle All The Way
Voordat Arnold Schwarznegger zich op de politiek stortte, was hij acteur en heeft hij een behoorlijk aantal geinige films op zijn naam staan. Eén van de leukste vind ik deze typisch Amerikaanse kerstfilm Jingle All The Way, waarin een vader last-minute nog een kerstcadeau moet scoren voor zijn zoontje.

How The Grinch Stole Christmas
Eigenlijk heb ik een ontzettende hekel aan het overdreven acteerwerk van Jim Carrey, maar voor deze film maak ik een uitzondering. Ik bedoel er is één dikke plus: zijn gezicht is verborgen onder een chagrijnig, groen masker.

Frozen
Vooruit. Niet direct een échte kerstfilm, maar de overdaad aan sneeuw, zusterliefde en ‘Hallo, ik ben Olaf en ik houd van warme knuffels’-sneeuwpop doen dit al snel vergeten.

The Family Man
Ook deze film draait niet specifiek om kerst, maar speelt wel af in een winterse setting. In deze film gaat het allemaal om count your blessings, familie én goede voornemens. Tenminste: zodra je als rijke Wall Street-zakenman hebt geaccepteerd in de huid te kruipen van straatarme huisvader.

The Polar Express
Shame on me dat ik in al mijn ‘must see’-posts nog nooit een film met Tom Hanks heb opgenomen. Dit terwijl hij toch wel één van mijn favoriete acteurs is. Om het goed te maken, kan ik absoluut The Polar Express aanbevelen als ultieme kerstfilm.

A Merry Friggin’ Christmas
Als klein eerbetoon aan wijlen Robin Williams mag deze allernieuwste kerstfilm ook niet op je filmlijstje ontbreken. Oké, hij speelt hierin wel een chagrijnige en alcoholistische vader slash opa, maar de film is bij vlagen behoorlijk humoristisch en zelfs aandoenlijk.

 

Wat zijn jullie favoriete kerstfilms?

Categorie: Fun
Tags: , , ,


0 reacties