Mijn meest favoriete onderdeel van koekjes bakken, is het leeg lepelen van de beslagkom. Toen ik dan ook ontdekte dat er een heus café bestaat waar je beslag kan eten, belandde deze meteen bovenaan mijn travel list. Wist je dat je ook thuis vegan cookie dough kan maken? Ik laat het je zien.
Wat heb je nodig? 300 gram kikkererwten (nadat je ze hebt laten uitdrogen), 80 gram pindakaas, 25 ml honing en naar gelieve (vanille)suiker en pure chocoladedruppels. Mik alle ingrediënten -behalve de chocoladedruppels!- in een beslagkom en mix deze tot één creamy geheel. Het beste is om eerst de kikkererwten, pindakaas en honing door elkaar te mixen en hierna (naar gelieve) de hoeveelheid suiker hierop af te stemmen. (Ik ben dol op zoet deeg, dus bij mij ging er een shitload in ;-)). Wanneer het ‘deeg’ gereed is, kan je de pure chocoladedruppels er doorheen scheppen. Het is een ontzettend machtig tussendoortje, maar zó waanzinnig lekker *drool*.
Pssst! Ik verloot 3x Girl Online door Zoe Sugg. Doe jij al mee?
Hallo,
Ik vroeg me af waar je die chocolade druppels (chips) gehaald hebt? ik zoek al zo lang maar kan ze nergens vinden.
Bij Jumbo – bij de cake-afdeling! :-)
BNQGhD I used to be able to find good info from your blog posts.
Mixen in een beslagkom, wil dat zeggen daadwerkelijk mixen met een mixer? Of gewoon mengen?
Yep, daadwerkelijk mixen met een mixer ;-) X
Ik heb dit dus net gemaakt, geen goede keuze. Het is namelijk heel erg lekker…