Waarom net afgestudeerd zijn helemaal niet leuk is -
13/03/2015


Zoals jullie vorige week konden lezen, ben ik nu afgestudeerd. Héél gek. Waar ik eerst nog aan het jongleren was tussen mijn studie, werk én blog, heb ik nu eindelijk een grote energievreter uit mijn leven kunnen elimineren. Toch is net afgestudeerd zijn écht niet zo leuk als het lijkt. En wel hierom. 

Je ‘hoort’ in complete extase te zijn
“Je zweeft eigenlijk helemaal niet op een roze wolkje,” bemerkte mijn moeder, nét nadat ik het mailtje had gekregen met het heugelijke nieuws. En eerlijk? Waanzinnig vrolijk ben ik ook niet. Opgelucht? Absoluut. Complete extase? Nee, dus. Iedereen die ik sprak, riep tegen me: “Wauw, je staat nu zeker te stuiteren?!” Sorry, ook niet. Ik ben gewoonweg moe van het jarenlang jongleren tussen mijn studie, werk en blog en wilde dolgraag één van deze drie dingen uit mijn leven te kunnen elimineren. Ik was er enorm aan toe.

Iedereen wil meteen weten: what’s next?
Heb je nét te horen gekregen dat je bent geslaagd, krijg je de vervolgvraag: “En nu lekker fulltime aan het werk zeker?”. Zelfs mijn scriptiebegeleider onderwierp me aan deze vraag. Eén seconde nadat ze mijn afstudeeraanvraag had ondertekend. Op zich een logisch en sociaal maatschappelijk gewenst onderwerp. Wel gek gezien ik tot twee seconden geleden nog tot aan mijn bovenste, blonde haarspriet druk was met mijn scriptie. Er werd meteen een plan de campagne van me verwacht, terwijl ik -in alle eerlijkheid- meer verlangde naar bountystranden en drinken uit een verse kokosnoot. En ik hóú niet eens van kokosmelk.

Je doet opeens niets
Ik heb gelukkig mijn freelance werk en blog, maar helaas heb ik genoeg vriendinnen die na hun studie geen baan konden vinden. En dan… Doe je opeens niets. Tenminste, in de ogen van je tante/buurman/postbode. Waar je ‘vroeger’ nog een schouderklopje kreeg, omdat je én een studie deed én druk was met je bijbaantje, heeft deze laatst genoemde opeens een stuk minder aanzien nu hier geen studie aan is gekoppeld. ‘Zonde’ en ‘Verspilling van talenten’, zijn slechts enkele mompelende kritische stemmen. Ik zeg: ‘Doorzettingsvermogen’ en ‘Lef’ dat zij niet te trots zijn om dan maar gewoon op de bank te gaan zitten.

Herkenbaar?


Om deze post op een positieve noot te eindigen (Want hé: ik ben natuurlijk toch ontzettend blij dat ik ben afgestudeerd). Zoals sommige van jullie misschien al weten, heb ik besloten om fulltime aan de slag te gaan als freelance tekstschrijver. Vanaf nu ben ik dus in te huren (ik voel me net een springkussen) voor uiteenlopende tekstuele projecten: van een diepgravend human interest-artikel tot het schrijven van SEO/SEA-proof webteksten. Nieuwsgierig? Op mijn online portfolio vind je een overzicht van geschreven artikelen en opdrachtgevers Ja. Je bent ook welkom een kijkje te nemen als je je gewoonweg afvraagt wat ik in he-mels-naam de afgelopen jaren heb uitgespookt ;-). SPREAD THE WORD!

Categorie: Personal


2 reacties


    30 september 2015

    9Bs0tT Utterly written articles, Really enjoyed looking at.



    29 februari 2016

    Zo herkenbaar, ook niet zo lang afgestudeerd en op zoek naar een baan. Wow dat valt nog niet mee want je mist de ervaring waar ze naar op zoek zijn en vist vaak achter het net.
    Ik hoop snel wat te kunnen vinden want alleen maar thuis solliciteren is frustrerend en daarnaast elk dubbeltje om moeten draaien ook. Wel heb ik er het volste vertrouwen in, positief eindigen he ;)