Hilarische app voor vriendinnen & huisgenoten: Happening -
12/03/2015


Het schijnt een enorme hype te zijn onder studenten, maar ik heb deze app pas sinds kort ontdekt: Happening. De waanzinnige toffe vervanger van What’s App. Je kan niet alleen met elkaar chatten, maar ook briljante polls over elkaar invullen en ware ‘hunts’ uitvoeren. Té verslavend. Nieuwsgierig?

Het was tijdens het toasten op mijn slagen dat deze app ter sprake kwam. “Kennen jullie Happening al?,” vroeg een vriendin terloops. Uiteraard was als digi-verslaafde meteen mijn interesse gewekt. Wie? WAT?! Happening is een app (gratis voor iOS en Android) waarmee je niet alleen app’jes met elkaar kan uitwisselen, maar ook de ‘competitie’ met elkaar kan aangaan met verschillende ‘hunts’. Een wát? Een hunt is een foto opdracht mét thema. Degene die als eerste de opdracht vervuld krijgt 10 punten (de overige kandidaten die nog een foto indienen 2 punten). Denk hierbij aan opdrachten als: laat je middelbare school-diploma zien, zit in een winkelkarretje of balanceer een lepel aan je neus.
Ook kan je een heus kasboekje bijhouden (errug handig als je op kamers zit), een datumprikker aanmaken en grappige polls over elkaar invullen. Dit is zowel enorm grappig als confronterend. Je moet namelijk niet alleen jouw top 3 geven op vragen als ‘Wie heeft de grootste telefoonangst?’ en ‘Wie is er het meest nerdy?’ Je moet ook je eigen ranking inschatten. Op dit moment sta ik gelukkig nog op de tweede plek op het gebied van zelfkennis -Ja. Hier krijg je óók punten voor.-, maar ook ik ben al een aantal keer ENORM verrast door de antwoorden. Zo scoorde ik de nummer 1-plek op de vraag: “Who is most likely to be an alien?”. Eeeuhm…. Geen commentaar? Uiteraard deed ik wel een vreugdedansje toen ik werd verkozen tot ‘best singer’ en ‘most bossy’ (Ja hoor. Dat zie ik als een compliment. #ladyboss).
Kennen jullie Happening al?

Categorie: Fun
Tags: , ,


3 reacties


    29 april 2015

    […] eigenlijk een aantal blogposts  te schrijven, maar er werd al gauw roet in het eten gegooid. Femke schreef over de app Happening, wat erin resulteerde dat ik het hele weekend vreemde selfies heb […]



    19 maart 2017

    You are my breathing in, I have few web logs and occasionally run out from to brand.I believe this site contains some real superb info for everyone. “The penalty of success is to be bored by the attentions of people who formerly snubbed you.” by Mary Wilson Little.



    7 april 2017

    Utterly written content, thank you for selective information. “He who establishes his argument by noise and command shows that his reason is weak.” by Michel de Montaigne.