Zo decoreer je je kamer met een klein budget -
28/05/2015


Zo decoreer je je kamer met een klein budget

Uitbetaaldag (mét vakantiegeld!) achter de rug of niet, van budgettips krijg ik persoonlijk nooit genoeg. Het liefste lees ik handige hacks hoe je interieur voor een prikkie op te leuken. Benieuwd? Zo decoreer je je kamer met een klein budget.

Budget def 2

Zet plantjes neer
Als iets je kamer een (letterlijk) levendige uitstraling geeft, dan zijn het wel planten. Ben jij het type dat zelfs een cactus kan laten doodgaan? true story Overweeg dan om een setje netplantjes aan te schaffen, bij bijvoorbeeld Action. Extra leuk: decoreer ze met een budget nagellak. Zelf ben ik bijvoorbeeld helemaal verliefd op deze marmeren plantenpotjes.

Budget def 1
Lijst (ansicht)kaarten in
Een papieren kaartje kost anno 2015 helemaal niets. Tel hier het minieme bedrag van een fotolijstje bij op (bijvoorbeeld hier verkrijgbaar vanaf €5,95) en je hebt meteen superoriginele decoratiestukken voor aan je muur. Wat ik tof vind aan de ingelijste kaarten hierboven, is dat dit plaatsen zijn die op je bucket list zouden kunnen staan (BALI!!!). Een vision board op steroïden dus.

Budget def 3
Verf, verf, VERF!
Dat alles is te versieren, bewijst deze cute DIY van Shifra wel (lees: keramische borden beschilderen). Ook jouw meubelstukken kunnen natuurlijk worden onderworpen aan een likje verf. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toffe aztectprint tekenen op je bureaustoel? Of op je bureau? Alles is mogelijk.

Budget def 4
Decoreer je gadgets

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn kamer staat bomvol ‘gadgets’. Het is natuurlijk heel logisch dat je hier zuinig mee bent, maar je kan ze natuurlijk ook op een subtiele manier inzetten als decoratiestuk. Een simpele screensaver op je computer geeft de gehele look van je kamer meteen een pinterest proof tintje.

Budget def 5
Washi tape!

Washi tape is mijn antwoord op ieder budgetgerelateerde vraagstuk. Het is goedkoop, kleurrijk en supermakkelijk in gebruik. Zelf heb ik bijvoorbeeld een stopcontact in mijn kamer compleet beplakt met washi tape en het ziet er gewoon zó gezellig uit. Extra handig: het is er op gladde oppervlakten ook makkelijk vanaf te halen. Ben je op het gekozen printje uitgekeken, dan heb je de tape zo verwijderd.

Wat is jullie favoriete tip om te decoreren met een klein budget?

Samenwerking

Categorie: DIY
Tags: , , ,


34 reacties


  28 mei 2015

  Wat een leuke ideeën! Die screensaver op de computer staat heel tof! En ja, washi-tape… Ik gebruik het werkelijk óveral voor :) Liefs, Jis  28 mei 2015

  Leuke tips! Ik ben voor DIY en nepplantjes. Zo leuk :D  28 mei 2015

  Ah washi tape, love it! Ik ga vandaag nog even hopeloos op zoek in de HEMA <3  28 mei 2015

  Leuke tips! Vooral dat plantenpotje beschilderd met nagellak vind ik superleuk!  28 mei 2015

  Leuke ideeën! Vooral leuk hoe je met washitape die foto’s en quotes hebt opgehangen. Ziet er direct zo vrolijk uit!  28 mei 2015

  Washi tape! <3 Ik hou ervan, in no time maak je daarmee alles schattig en pretty. Die potjes van Lonneke zijn ook erg leuk gemaakt, zo chique! En plantjes doen het inderdaad áltijd goed! X  28 mei 2015

  Hele leuke kleine tips, mijn dochter is net officieel gaan samen wonen en echt startend, een hoop praktische zaken vooral keuken en badkamer ontbreken nog, maar het decoreren zoals jij laat zien, van de tape bijv. is erg leuk!

  Zelf zou ik het niet zo weten omdat ik al zolang op mijzelf ben, dat ik heel veel decoraties heb, ze wissel en ook nog eens met gemak zo nu en dan weggeef, morgen ga ik maar eens in mijn eigen collectie graven en mijn dochter en haar vriend eens wat brengen, met name planten denk ik zo ;-) Want dat is helemaal waar!  28 mei 2015

  Dat met die ansichtkaarten inlijsten vind ik echt een heel leuk idee! Dat zijn ook meteen hele leuke souvenirtjes van vakantieoorden/stedentipjes.  28 mei 2015

  Ik ben echt weg van die ingelijste kaarten van bestemmingen! Enig idee waar je die kunt kopen?  28 mei 2015

  Leuke ideeën! :) Vooral die kaarten en afbeeldingen op de muur met washi tape is ontzettend leuk. Een oud-huisgenootje van mij had haar saaie muur ook op die manier gevuld met allerlei leuke foto’s. Het ziet er gelijk een heel stuk gezelliger uit! :)  28 mei 2015

  Wat een leuke spulletjes zeg! Daar word je spontaan vrolijk van.  28 mei 2015

  Wat een leuke ideeën! Ik haal decoratie vaak bij kringloopwinkels, leuke dingen voor een betaalbaar prijsje (en met een likje verf zijn ze weer helemaal als nieuw).  28 mei 2015

  Wat een leuke ideeën die ik kan gebruiken in mijn nieuwe huisje!  28 mei 2015

  Kaarten inlijsten ziet er leuk uit zeg!

  x  28 mei 2015

  Wat een leuke tips, vooral met dat washi tape!  28 mei 2015

  Leuke tips! Ik ben nog niet helemaal mee met de hype van de washi tape, maar het begint bij mij toch stilaan te kriebelen om er ook mee aan de slag te gaan :-) liefs!  28 mei 2015

  Oh, die ansichtkaarten! Waar heb je die vandaan, als ik mag vragen? :)  28 mei 2015

  Wat LEUK dat je mijn diy ertussen hebt zitten! THANKS! <3
  En zucht. Washi-tape is echt óveral handig voor! Een vriendin van mij had haar muur met foto's zo beplakt (zoals jij nu op de foto laat zien). Heel gaaf! Er is bijna een wereld vóór washi-tape, en eentje na. ;-)! Leuk artikel!  28 mei 2015

  Handige tips :D Nou moet ik sowieso nog een grote schoonmaak houden dit weekend *oeps*, maar dan kan ik het meteen opvrolijken!!  28 mei 2015

  Wat een fijne tips! Ik ga binnekort maar eens met washi tape aan de gang ;-)  28 mei 2015

  Lekker vrolijk zeg! Ik heb nog helemaal geen washi-tape in huis. Daar moet snel verandering in komen, het ziet er veel te gezellig uit! :)  28 mei 2015

  Super leuke tips! Zeker weten dat ik die DIY van het bloempotje een keer ga proberen :) Misschien juist wel op een saai theelichtjehoudertje.  28 mei 2015

  Wat een leuke ideeën! Vooral de washi tape-tip, ga ik zeker eens proberen!  28 mei 2015

  Superleuk deze tips! Thanks :)  28 mei 2015

  Leuke tips! Ik ben vooral van een opgeruimde en neutrale kamer met hier en daar een kleurtje. Vooral washi tape is een favoriet van mij!  28 mei 2015

  Oh, die kaartjes zijn zó leuk! Ik heb ook overal in huis fotolijstjes hangen met mooie prenten. De fotolijstjes kosten bij de kringloop nagenoeg niets en die prenten knip en plak ik overal uit. Mooie prenten met washitape ophangen heb ik ook een tijd gedaan maar helaas laat dat meestal bij mij weer los :(.  28 mei 2015

  ansichtkaarten inlijsten vind ik een hele leuke!  28 mei 2015

  Jaaa ! Wat een geweldige ideetjes allemaal :) Vooral de tip van washi tape is erg leuk. Ik gebruik dit zo vaak :D x  29 mei 2015

  Ik heb op mijn vensterbank een wissellijst staan voor foto’s maar ik stop er ansichtkaarten in. Daarnaast staat een stapel boeken op zijn kant ook best leuk!  29 mei 2015

  Wat een leuke en vooral handige tips!  5 juni 2015

  Dank je voor deze handige tips! Ik was van plan om een beetje ons huisje te updaten en deze tips komen zeker van pas :) Liefs! x  30 september 2015

  G4qgfs Just a smiling visitant here to share the love (:, btw great design and style. Everything should be made as simple as possible, but not one bit simpler. by Albert Einstein.  30 september 2015

  RlBHue Say, you got a nice article post.Much thanks again. Much obliged.  1 oktober 2015

  I simply want to tell you that I’m new to weblog and really savored your blog site. Almost certainly I’m planning to bookmark your site . You absolutely have good articles and reviews. Regards for sharing your blog.