Gaan jullie nog samenwonen, of hoe zit dat? -
29/05/2015


Samenwonen
Nee, want we hebben besloten om uit elkaar te gaan. Grapje! Daar schrok je even van, hè? Het wordt de laatste tijd steeds vaker aan me gevraagd: “En…. Hebben jullie al een appartement gevonden?” Niet gek natuurlijk, gezien ik een paar maanden geleden enthousiast deelde dat mijn vriend en ik willen samenwonen in de regio van Utrecht. Wat is er in de tussentijd gebeurd? En waarom zijn we opeens gestopt met zoeken?

Stel je voor. Je komt je droomappartement tegen: het is onder de rook van Utrecht (slechts 8 minuten met de trein) en het appartement wordt opgeleverd op een wijze waarop je het niet had durven dromen. Een gloednieuwe keuken, een schitterende badkamer, ramen tot aan de grond en een ontzettend mooie laminaten vloer. Het enige wat je hoeft te doen is ‘ja’ te zeggen en het appartement is all yours. Klinkt als een droomscenario, toch? Het is nog waargebeurd ook. Er was slechts één grote ‘maar’: het prijskaartje. We zouden minstens €1000,- huur per maand moeten ophoesten om dit te kunnen veroorloven. Het was mogelijk, maar er hingen veel onzekerheden aan. Hierdoor sloeg De Twijfel (met hoofdletters, want: extra dramatisch) toe.

Mijn vriend studeert nog en heeft nog een half jaar stage te gaan (en dus: weinig inkomen). Zelf ben ik fulltime aan de slag als freelance tekstschrijver, maar zeker destijds (dit scenario is alweer van een paar maanden geleden) kon ik niet in een glazen bol kijken hoe het me de komende maanden zou vergaan. Ook moe(s)ten we natuurlijk opties openhouden met betrekking tot het (toekomstige) werk van mijn vriend. Mijn baan is nog relatief flexibel, maar mijn vriend wil -naar alle waarschijnlijkheid- liever in vast dienstverband. Allemaal prima, maar die banen liggen niet voor het oprapen. En ik zou het ook niet eerlijk vinden om zijn droombaan te ontzeggen, ‘omdat we nu al ergens anders wonen en vér uit de richting’.

En dus dames (en een enkele heer): hebben mijn vriend en ik besloten nog even te wachten. We wonen immers allebei al 23 jaar thuis en dat ene half jaartje is ook nog wel te overzien. In oktober hoopt mijn vriend af te studeren, dus rond die tijd zullen we onze zoektocht naar ons Droomappartement vervolgen. Of gewoonweg genoegen moeten nemen met een simpele studio.

Moet worden gezegd: ik vind het wel héél lief dat jullie zo geïnteresseerd zijn. Wie van jullie woont ‘al’ samen?

Categorie: Persoonlijk
Tags:


61 reacties


    29 mei 2015

    nog even geduld!!! Dat komt wel goed met die vent van jou :P en wedden dat wachten beloond wordt? ;)



    29 mei 2015

    Jeetje, wat belachelijk veel geld zeg! Maar goed, ik weet de afmetingen van het appartement natuurlijk niet, haha. Ik geef jullie groot gelijk nog even te wachten!

    Mijn vriend en ik hebben negen maanden samengewoond, maar wonen nu weer allebei thuis (don’t worry, we zijn allebei nog heel!). Ons droomhuis komt maar niet voorbij, haha. Dat is de reden dat we weer thuis wonen, aangezien we huren zonde geld vinden en ons ook niet optimaal thuis in het appartement voelden (lees: een complex gevuld met rollators in de gezamelijke hal en een enkele keer een relatief jong persoon). Dus wij zijn rustig op zoek! Alhoewel we het wel ontzettend missen, hihi.



    29 mei 2015

    Gelijk hebben jullie. Jullie zijn nog jong en wat is dat half jaartje extra nou? Het is op zich ook wel een stuk slimmer zo, niet alleen vanwege het inkomen, maar ook zodat je vriend zich lekker kan focussen op het afstuderen in plaats van een verhuizing. Hopelijk vinden jullie over een half jaartje wel iets dat naar jullie zin is, maar ik heb er alle vertrouwen in, liefs!



    29 mei 2015

    Heel begrijpelijk, ik snap dat het fijn is om net ietsjes meer zekerheid te hebben voordat je een huis gaat huren! Maar die locatie klinkt goed, ik woon zelf ook op 8 minuutjes met de trein vanaf Utrecht, en dat is zó fijn! Wel gewoon nog bij mijn ouders hoor, ik ben 16 en heb nog geen plannen :)



    29 mei 2015

    Ohh ik herken mijzelf zo goed in jouw artikel!



    29 mei 2015

    Oeps, ik was nog niet klaar! Ik woon inmiddels zo’n vier jaar samen met mijn vriend.. Daarvoor werd ook continu aan ons gevraagd wanneer we nou gingen samenwonen..
    Waar ik dat al irritant vond krijgen we nu erg vaak de vraag wanneer we gaan trouwens en aan kinderen beginnen, dat vind ik pas ECHT ontzettend irritant!


    Femke - Youniqueblog

    29 mei 2015

    Ooo, dat is inderdaad pas écht irritant. Gelukkig is die vraag ons nog bespaard gebleven :’)



    29 mei 2015

    Snap ik helemaal! Toch leuk om hier weer even wat over te lezen…
    Liefs, Jis



    29 mei 2015

    Wat balen dat het zo veel geld zou kosten, maar heel begrijpelijk dat jullie inderdaad nog even wachten. Komt goed, jullie gaan hier vast nog iets veel mooiers voor terug krijgen!



    29 mei 2015

    oh prima toch om nog even te wachten, kan je vriend afstuderen en kunnen jullie daarna rustig opzoek naar een huisje wat precies aansluit bij jullie inkomsten, ik ben benieuwd als het oktober is hoe het er dan voorstaat. Veel succes met het zoeken van een appartement alvast!



    29 mei 2015

    Begrijpelijk Fem! Heel slim zelfs. Voor t zelfde geld had je ja gezegd, moest je er over een paar maanden uit en vind je elk appartement daarna niet meer zo mooi/goed/groot omdat je eraan gewend bent. dat zou een teleurstelling zijn. Nu ligt er nog zoveel moois open! Wie weet komt ee over een half jaar nóg een mooier appartement voor jullie vrij! :D



    29 mei 2015

    Wat fijn dat jullie samen tot deze keuze zijn gekomen. Wachten is dan inderdaad een betere optie. Dat droomappartement komt echt wel :). Ik woon wel ‘al’ 1.5 jaar samen met mijn vriend. Nu zouden we graag iets willen kopen, alleen door de onzekere banenmarkt (zeker in de sector waar ik in zit, onderwijs) is dat allemaal heel lastig.



    29 mei 2015

    Ja slim plan! Ik ben stiekem op zoek naar een stage rond Utrecht zodat ik een half jaar samen kan wonen met mijn vriend hihi! Hij wil namelijk graag op kamers en als ik dan toch in Utrecht stage loop ;-)



    29 mei 2015

    Mijn vriend en ik wonen ondertussen al even samen. Wij hebben er ook voor gekozen te wachten tot ik afgestudeerd was en werk had gevonden. Zo konden we ten minste echt iets kiezen dat ons ding was zonder al te veel beperkingen op vlak van budget en locatie :-) wijze beslissing van je om dus nog even te wachten.



    29 mei 2015

    Oh heel begrijpelijk dat jullie nog even wachten! En alleen maar slim, het zou inderdaad niet handig zijn als je anders bepaalde opties alvast moet afzeggen. Wat is een half jaartje ook, dat vliegt voorbij :)! X



    29 mei 2015

    Heel begrijpelijk dat jullie nog even wachten! In de ‘grote stad’ is wonen nu eenmaal een stuk duurder en is een vast inkomen wel een must :). Zelf ben ik op mijn 20ste eerst op mezelf gaan wonen omdat ik daar heel veel zin in had en op mijn 25ste zijn mijn vriend en ik gaan samenwonen. Heel fijn en heel gezellig! En nu met twee kids erbij is het helemaal een gezellige boel, haha.



    29 mei 2015

    Begrijpelijk dat je nog even wacht nu. Hopelijk heb je in oktober iets heel moois om naar uit te kijken en dan eindelijk samen te gaan wonen!



    29 mei 2015

    Mijn dochter woont al enige jaren samen maar nu net sinds vorige week voor het eerst samen in een eigen huisje, daarvoor woonden ze samen in bij zijn ouders. Nu een eigen huisje dus en ze is 23. Helemaal te gek.

    wil je nu nog antwoord of ik al samen woon? Ja, samen met Picasso mijn kat, samenwonen deed ik in 1989 al, gehuwd, gescheiden, single, weer samenwonen en hem eruit gegooid, hahahaha en nu lekker single ;-)

    X



    29 mei 2015

    Heel herkenbaar, mijn vriend en ik willen ook heel graag gaan samenwonen, maar ik studeerde nog dus was dat helaas niet mogelijk… Nu ben ik bijna afgestudereerd, maar dan is het nog even wachten tot ik een baan vind en geld verdien natuurlijk… Soms denk ik erover om ook als zelfstandige te beginnen maar ik ben bang dat mijn inkomen dan erg onzeker gaat zijn en dat ik niet genoeg ga verdienen om al te kunnen samenwonen… Anderzijds denk ik dan dat het nu mijn kans is om het te proberen en dat ik dan misschien beter nog een jaartje thuis blijf wonen voor de zekerheid… Moeilijke keuzes! Maar ach ja, we zien wel wat er komt! Nu eerste afstuderen :-)



    29 mei 2015

    Ik woon wel al samen met mijn vriend. Maar bij ons was niet de vraag ”Wanneer gaan jullie samenwonen?” maar meer de verbazing; ”Wonen jullie al samen dan?” haha. Wij zijn beide nog 19 dus vrij jong. Maar heel slim dat jullie dat halve jaartje nog even wachten! De tijd vliegt dus dat moet helemaal goed komen.



    29 mei 2015

    Hee begrijpelijk dat jullie dan toch nog even wachten, kan je nu ook weer jaartje extra sparen, toch? ;) Ik woon al samen met mijn vriend, we hebben zelfs al een koophuis gekocht maar zelfs daar moet nog wel wat aan gebeuren (beetje bij beetje dus ;) ).

    xxx



    29 mei 2015

    Ik denk dat dit heel herkenbaar is voor vele stelletjes haha!



    29 mei 2015

    Omg, ik schrok echt van die eerste zin hahaha.

    x


    Femke - Youniqueblog

    29 mei 2015

    Aw, sorry <3



    29 mei 2015

    Goed van jullie dat jullie nog even wachten! Dat droomappartement komt er echt wel!
    Liefs, Iris



    29 mei 2015

    Dat half jaartje maakt inderdaad helemaal niets uit! En het is ook niet de bedoeling dat je in een onzekere, financiële periode samen gaat wonen, want het kost echt heel veel geld. En wat is nou een half jaar op een heel leven! ;-)



    29 mei 2015

    Bij ons is het ook net hetzelfde, we zijn nu al aan het kijken voor appartementjes en af en toe vinden we idd een droomappartement… voor veel huur. Jammer genoeg blijkt het ook een beter een idee te zijn om te wachten tot als ik werk zodat we wat sterker in onze schoenen staan. Met één maandloon is het tegenwoordig moeilijk om al alleen te wonen! Liefs



    29 mei 2015

    Behalve de prijs klinkt het inderdaad heel goed maar dat is wel echt veel geld. Ik ben nu 2 jaar bij mijn vriend in zijn appartement ingetrokken. Ik moest minimaal een uur reizen om naar hem te gaan dus dat was geen doen. Het liefst gaan we nu kijken naar een huis maar ivm mijn financiële situatie kan dit niet. Banen liggen inderdaad niet voor het oprapen, i know! Geen haast joh, tijd genoeg jullie!



    29 mei 2015

    Jeetje, wat veel geld! Voor €1000 vind je ook heel veel mooie dingen in het centrum van Utrecht zelf, ipv 8 minuten er vandaan. Ik snap jullie keuze wel dat jullie nog even wachten, loopt niet weg :) Anyway, ik ben zo’n ”samenwoner”, wegens de locatie van mijn stage was dat toen heel handig maar we waren er daarnaast ook wel aan toe. Na 3 jaar op mezelf te wonen is dit een fijn vervolg. We wonen nu in Utrecht en het bevalt me heel goed!



    29 mei 2015

    Wachten maakt echt helemaal niks uit. Natuurlijk zouden jullie liever nu al samenwonen, maar ik denk dat het wachten jullie echt iets zal opleveren. Jullie droomappartement komt er wel!
    Liefs



    29 mei 2015

    Aah ja dat extra halfjaar overleven jullie ook wel weer! En voor je het weet woon je in jullie droomhuis <3



    29 mei 2015

    Wij zijn ook al tijden opzoek naar iets in Tilburg. Helaas door omwegen op school nogsteeds studerend en dat is een groot drama! Een appartement van nog geen 50m2 leg je al gauw 800 euro per maand voor neer en dat is lastig op te hoesten. Wij zijn inmiddels aan het kijken of onze ouders kunnen kopen en wij er gaan wonen en huur aan hen betalen. Je moet wat, aangezien we nog wel 4 jaar aan het studeren zijn.
    Die hoge prijzen voor de huur zijn echt belachelijk tegenwoordig..



    29 mei 2015

    Juist heel slim om nog niet een huisje te zoeken. Een half jaar wachten valt nog best mee en dan weet je wat je precies moet zoeken.



    29 mei 2015

    Ach, misschien komt er over een half jaar wel iets veel mooiers op jullie pad! Heb je nog even de tijd om éxtra te genieten van de luxe thuis :-)



    29 mei 2015

    Leuk dat je hier over schrijft! Jullie hebben groot gelijk!
    X Emma



    29 mei 2015

    Ik zou zelf in augustus op kamers gaan en dat werd uiteindelijk pas januari. Een beetje een andere situatie misschien, maar dat halve jaartje is zo om! Jammer dat jullie nog even moeten wachten maar het is wel slim. Straks hebben jullie net een huis en kunnen jullie meteen weer verhuizen vanwege werk…

    Succes met jullie zoektocht als het weer zo ver is, komt vast helemaal goed!



    29 mei 2015

    Begrijpelijke keuze! Wel vervelend, maar ook wel weer verstandig. Mijn vriend en ik woonden ongeveer 130 kilometer uit elkaar dus ik was blij toen we gingen samenwonen (in september 2012). Inmiddels dus alweer bijna 3 jaar en in juli een jaar getrouwd :)



    29 mei 2015

    Ik denk dat jullie een slimme keuze hebben gemaakt! Ik woon al wel samen. Nog een paar maandjes en dan krijgen we de sleutel van onze eerste koopwoning!



    29 mei 2015

    Heel herkenbaar deze situatie. Mijn vriend en ik willen ook samenwonen, maar het is echt heel duur en je moet echt bijna een vast inkomen hebben om alles te kunnen betalen..



    29 mei 2015

    Ik woon ‘al’ samen ook in de buurt van Utrecht, een dorpje ernaast. Ik vind het hier echt super wonen en heerlijk om de stad zo dichtbij te hebben. Toch vliegt een half jaar voorbij en voordat je het weet gaan ook jullie verhuizen! :D



    29 mei 2015

    Jeetje dat geld is zeker niet niks! Ik woon nog niet samen, maar zou het wel graag willen. Helaas geen werk en wil nog verder studeren, dus de komende tijd nog maar even thuis blijven wonen :)



    29 mei 2015

    Ah, heel begrijpelijk! Toen ik iets met Steve kreeg, bleef hij logeren en ging hij nooit meer weg. Dus eigenlijk wonen we al vanaf dag één samen en is het nooit iets geweest waar we over na moesten denken haha. Heel veel succes met het vinden van jullie Droomappartement (en de Droombaan van je lover!).



    29 mei 2015

    Wat een leuk artikel! Vooral onwijs grappig omdat ik inmiddels bijna drie jaar samenwoon met mijn vriend en ik juist compleet de tegenovergestelde opmerkingen naar mijn hoofd krijg. “Woon je nú al samen?” “Je bent nog zo jong!” (Ik ben 22) en “Jeetje wat burgerlijk!”.

    Hoewel het bij jou juist leuke interesse is, is het bij mij onwijs irritant. Als iemand anders er gelukkig mee is snap ik vaak niet zo goed waarom mensen zich er druk om maken. But well, inmiddels ben ik eraan gewend haha!



    29 mei 2015

    Wat goed dat jullie dit samen gewoon besluiten en inderdaad dat half jaartje maakt ook niet echt uit. Wij wonen ook nog niet samen en hebben wel al 4,5 jaar een relatie. Maar ach, we zijn gelukkig en studeren allebei nog en gaan eventueel ook nog verder studeren. We zien het wel! :)



    29 mei 2015

    Pfoe 1000 euro is wel veel hoor, goede keuze hebben jullie gemaakt en ja dat half jaartje is dan ook wel te overzien! Hopelijk vinden jullie je droomappartementje alleen dan voor wat minder!



    29 mei 2015

    Eventjes wachten kan nooit kwaad :) Ik woon nu al 1,5 jaar samen met mijn vriend, en dat ging best snel (het besluit en alles). Maar goed, daarvoor woonden we 4-5 jaar al op ons zelf, dus wat verandering kon geen kwaad ;)



    29 mei 2015

    Je kunt nog lang genoeg samenwonen, dan wil je natuurlijk wel het perfecte huisje enzo. Wachten is dan helemaal niet erg lijkt me!



    29 mei 2015

    Super begrijpelijk natuurlijk! Hopelijk vinden jullie in die tijd dan alsnog jullie Droomappartementje <3



    29 mei 2015

    omg dit is echt freaky toeval. mijn vriend, ofja, eigenlijk is het alweer mijn man, heet ook Roy :’)


    Femke - Youniqueblog

    29 mei 2015

    Oke… Dit is eng :’)



    29 mei 2015

    Zeker begrijpelijk! Ik denk dat je in ieder geval een goede keuze hebt gemaakt!



    29 mei 2015

    Ja, ik woon samen! Maar ben vrijgezel. Woon namelijk al anderhalf jaar samen met mijn broertje en is hartstikke gezellig en gaat prima :)



    29 mei 2015

    Wat veel zeg, 1000eu huur! Meer dan begrijpelijk dat jullie willen wachten. Een half jaartje is zo weer voorbij.



    29 mei 2015

    1000 euro jeetje! Mijn vriend en ik wonen niet officieel samen, maar hij heeft een eigen onder verdieping (huisje wil ik het niet noemen) dus daar ben ik 90% van de tijd ook gewoon. Haha. Echt samen iets huren of kopen zit er nog even niet in, maar voor nu is dit prima!



    30 mei 2015

    Heel herkenbaar haha. Wij zijn nu 4 jaar samen en wonen ‘pas’ sinds feb dit jaar samen. Who caressss, lekker doen wat je zelf wilt en kan toch?! Komt vanzelf en dan krijg je vast een prachtig huis(je)! :D



    1 juni 2015

    Al twaalf jaar. Op jouw leeftijd zelfs al twee jaar. Het is heerlijk maar soms denk ik toch dat ik beter wat langer had gewacht. Ik kwam immers net van school en begon pas te werken toen we verhuisden.



    2 juni 2015

    Ik woon sinds begin dit jaar met mijn vriend samen in een huis dat we gekocht hebben vorig jaar. We hebben ook gewacht tot we beiden afgestudeerd waren en Nick al 1.5 jaar een vaste job met zekerheid had! :-)



    2 juni 2015

    Helaas, alles in Utrecht en omstreken is duur (tenzij je HEEL veel geluk hebt). Ik woon inmiddels ruim een jaar samen, twee maanden geleden ben ik eindelijk met vriendlief ook echt in de stad (Utrecht) gaan wonen. Het is er heeeeerlijk, maar je betaalt er dus wel voor :(. Gelukkig is bijna alles op de fiets te doen, dus je bent eigenlijk altijd zo bij het station.
    Succes met het vinden een appartement straks!



    30 september 2015

    yt845O I think this is a real great article.Thanks Again. Keep writing.



    30 september 2015

    xexbFP Thank you for your blog article.Thanks Again. Great.



    1 oktober 2015

    I simply want to mention I am just all new to blogging and site-building and absolutely liked you’re web-site. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You actually have good articles and reviews. Many thanks for sharing your web page.