Té leuk! Maak je eigen (gepersonaliseerde) Iced Tea -
22/06/2015


Zelfgemaakte Iced Tea 5

Iedereen die me kent, weet dat ik eigenlijk alleen maar water drink. Maar als ik toch behoefte heb aan een sugar rush, bezwijk ik voor Iced Tea Green. Wist je dat je ook zelf héél gemakkelijk Iced Tea kan maken mét persoonlijke twist? Zo maakte ik Iced Tea van groene thee, kokos, munt en rozenbottel. (I know!)

Op Vatille.nl kan je je eigen thee samenstellen. Dit is natuurlijk niet alleen erg leuk om te doen, maar ook handig als je tóch je favoriete smaak mist in de schappen. Zelf koos ik voor de frisse combinatie groene thee, kokos, munt en rozenbottel. Hoe lekker klinkt, dat? Om de Iced Tea te maken breng je allereerst 1 liter water aan de kook en giet je deze vervolgens in een geschikte kan. Doe nu twee eetlepels van jouw zelfgemaakte thee in een thee-infuser en laat deze 8 minuten trekken. Hou je van zoet? Voeg dan meteen twee eetlepels agavesiroop toe.

Zelfgemaakte Iced Tea 1
Wanneer de 8 minuten om zijn, laat je de thee buiten de koelkast zo’n 45 minuten afkoelen. Hierna laat je de thee zo’n 2 uur koelen in de koelkast. Het is dus niet zozeer het bereiden van de Iced Tea zelf dat zoveel tijd kost, maar met name het wachten. Maar eerlijk: het is het zó waard. Het geeft zoveel meer voldoening om Iced Tea te drinken die je zelf hebt bereid, dan dit kant-en-klaar uit een pak te drinken. Zelfs de ingrediënten kan je nu zelf uitzoeken. En, en, en: de thee van Vatille is ook nog eens Fair Trade. Dat is al drinkend karmapunten verdienen, dus. #yay

Zelfgemaakte Iced Tea 3
Zelfgemaakte Iced Tea 6

Welke smaak Iced Tea zou jij weleens willen proberen?

Categorie: DIY
Tags: , ,


36 reacties


  22 juni 2015

  Klinkt goed! Alleen jammer dat je zoveel moet wachten…. #geduldiseenschonezaak  22 juni 2015

  Hmmm klinkt lekker hoor, die combo van je. Kan ik even op de (ice) thee komen om te proeven? :D


  Femke - Youniqueblog

  24 juni 2015

  Ik heb ‘m -uiteraard- al opgedronken, maar ik maak met liefde een nieuwe kan voor je ;-)  22 juni 2015

  Leuk dat je je eigen theesmaak kan samenstellen! Ik heb even gekeken, er is echt heel veel keus. Ik zou een heerlijke citroen ice dtea samenstellen.
  Alleen jammer dat het wel een beetje aan de dure kant :(  22 juni 2015

  Hmmm, klinkt lekker! Ik ben sowieso dol op zelfgemaakte ijsthee, ik lust er zelfs geen uit pak. Maar dat komt omdat ik niet tegen een suikerwatersmaak kan haha, voor mij mag het niet te zoet. Schattig gepresenteerd! X  22 juni 2015

  Wat een super leuk concept is dit!  22 juni 2015

  Ik zou, net als jij iets met munt en rozen willen doen. Man, dat lijkt me lekker! <3


  Femke - Youniqueblog

  24 juni 2015

  It is, it is!  22 juni 2015

  Puur gekozen op dingen die ik superlekker vind, zou ik gaan voor een combinatie van groene thee met appel, walnoten en rozenblaadjes. Géén idee of dat lekker zou zijn. Hoogstwaarschijnlijk niet, hahaha.  22 juni 2015

  Jammer dat je lang moet wachten, maar het lijkt me ongelofelijk lekker :D  22 juni 2015

  Woow wat een leuk concept! Het lijkt me echt heel leuk om zelf mijn ijsthee samen te stellen.  22 juni 2015

  wat een leuk idee!  22 juni 2015

  Dit ziet er echt heerlijk uit!  22 juni 2015

  Ah heel leuk artikeltje dit, ga ik zeker keer eens proberen! <3  22 juni 2015

  Wat leuk! Ik drink ALTIJD thee en ben heel eigenwijs als het om smaakjes gaat, dus dit is een hele goeie voor mij, haha. En ik drink ook vaak koude thee, al is dat niet altijd de bedoeling, dan staat de pot er gewoon al een tijdje en vind ik het zonde om weg te gooien. Maar meestal is het dan nog steeds lekker. ;)


  Femke - Youniqueblog

  24 juni 2015

  Hihi, dat is inderdaad ook een manier om Iced Tea te maken ;-)  22 juni 2015

  Wat lekker dat je zelf je smaak samen kan stellen! Het scheelt ook een hoop troep en suiker wanneer je het zelf maakt. Ik zou ook iets met rozenbottel, mint, perzik doen.


  Femke - Youniqueblog

  24 juni 2015

  Oeh, PERZIK! Dat zou ik ook eens moeten proberen…


  Marre

  22 juni 2015

  Op zo’n moment is t toch jammer dat ik geen thee lust. Maar die laatste zin van het al drinkend karmapunten verdienen is echt GENIAAL verzonnen! Je posts zijn altijd zo leuk om te lezen! Liefs


  Femke - Youniqueblog

  24 juni 2015

  Wauw, wat een lief compliment! DANKJEWEL :-)  22 juni 2015

  Klinkt erg lekker!  22 juni 2015

  Ik heb er nooit eerder van gehoord. Maar het lijkt me best lekker!  22 juni 2015

  ziet er goed uit! moet ik ook maar eens maken!  22 juni 2015

  Wat een leuk idee zeg! Lijkt me echt lekker :)  22 juni 2015

  Oeh klinkt goed zeg! Ik ben zelf niet zo’n theefan dus veel verder dan aarbeien en rooibos kom ik niet hihi..
  X Emma


  Femke - Youniqueblog

  24 juni 2015

  Maar, maar, maar…. In principe is dit fris! *probeert je over te halen ;-)*  22 juni 2015

  Dit wil ik wel eens proberen, lijkt me heerlijk!  23 juni 2015

  Klinkt heerlijk! Ga ik zeker eens proberen:)  23 juni 2015

  Klinkt erg lekker!  23 juni 2015

  Wauw, klinkt echt superleuk en lekker! Vooral de rozenbottel lijkt me heerlijk.

  Liefs,
  Nadeche  24 juni 2015

  Ah echt supercool!  24 juni 2015

  Leuk! Ik maakte wel eens zelf ijsthee, maar gewoon met een zakje. Zeker het proberen waard een keer. Te grappig trouwens, ik kom niet zo vaak iemand met dezelfde achternaam tegen ;-)


  Femke - Youniqueblog

  24 juni 2015

  Oh, wat grappig! Ik inderdaad ook niet. Wie weet zijn we wel verre familie ;-)  30 september 2015

  TBOkm3 Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how can we communicate?  1 oktober 2015

  pAbTyj You are my intake , I have few blogs and sometimes run out from to post.  1 oktober 2015

  I just want to tell you that I am newbie to weblog and honestly enjoyed you’re blog site. Likely I’m want to bookmark your blog . You amazingly have awesome articles. Thanks a lot for revealing your webpage.