How-to: Brood maken van ijs -
04/08/2015


Brood maken van ijs header

Toen ik op een blog las dat je brood kan maken van ijs, was ik totaal overdonderd. Wat? Hoe dan?! Driftig ging ik op zoek naar een recept en besloot hier mijn eigen draai aan te geven. En zo bakte ik mijn eerste Ben & Jerry’s Cookie Dough brood. Brood maken van ijs? Zó doe je dat.

Wat heb je nodig? 315 gram zelfrijzend bakmeel, 420 gram ijs (ofwel: ongeveer één bak Ben & Jerry’s), twee eieren en zes theelepels suiker. Zelf koos ik voor de Cookie Dough Ice Cream van Ben & Jerry’s . Verwarm de oven voor op 175 graden en mix alle ingrediënten met elkaar in één beslagkom. Zorg er wel voor dat je vóór het bakken het ijs al een tijdje uit de vriezer hebt staan om te voorkomen dat je bevroren chuncks moet mixen (lees: onmogelijk). Doe het beslag in een broodvorm (of cakevorm) en bak het brood 55 tot 60 minuten af in de oven. Laat het brood hierna afkoelen en beleg het met datgene wat jij het liefst op je brood doet. Of eet het gewoon op zónder beleg. YUM!

Brood maken van ijs 3

Brood maken van ijs 2
Brood maken van ijs 1
Yep. Zo makkelijk is het om brood te maken van ijs. Het is natuurlijk wel één grote caloriebom (mocht je dit iets kunnen schelen), maar het is natuurlijk de ultieme guilty pleasure. En hoe leuk is het om op een feestje te zeggen dat je zelf cookie dough brood hebt gebakken? Vanwege mijn lactose-intolerantie heb ik slechts een ieniemienie stukje geproefd en het is echt súper lekker. Het brood is wat zoeter met een subtiele cookie dough smaak, maar niet té overheersend. De chocolade chunks door het brood heen, maken het helemaal af. Heus: dit wil je proberen.

Brood maken van ijs: wisten jullie dat het kon? Enne: van welke ijsmaak zouden jullie weleens brood willen proeven?45 reacties


  4 augustus 2015

  Oh my, hier had ik dus echt nog nooit van gehoord..Dit moet ik echt een keer proberen!! Ook van cookie dough dan :-)!  4 augustus 2015

  Oh help, het water loopt me in de mond. Ik MOET dit ook eens maken. -1 voor m’n goede voornemen nu echt gezonder te gaan eten.


  Femke - Youniqueblog

  4 augustus 2015

  Oeps, sorry ;-) Laat je me wel weten welke smaak je hebt gekozen? Ben héél benieuwd.  4 augustus 2015

  Wat klinkt dit ontzettend lekker! :)  4 augustus 2015

  Wat klinkt dit ontzettend gaaf!! Een caloriebom, maar heel af en toe mag dat. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt lekker  4 augustus 2015

  Femke! OMG!!! Geweldig dit! Las laatst ook ergens dat he met dit ijs koekjes kunt maken.


  Femke - Youniqueblog

  4 augustus 2015

  Oh, dat klinkt wel logisch! Als je alle ingrediënten met elkaar mixt krijg je een soort beslag, dus er zullen vast nog veel meer dingen mogelijk zijn. Koekjes gemaakt van ijs, it is ;-)  4 augustus 2015

  Mhm lekker. Ik denk dat ik zo gelijk naar de supermarkt ga!


  Femke - Youniqueblog

  4 augustus 2015

  Yay, leuk! Laat je dan nog even aan me weten welke smaak je hebt gekozen :-)?  4 augustus 2015

  Wauw haha, nooit geweten dat dit kon! Heel bijzonder, maar het ziet er wel lekker uit! Wel heel machtig inderdaad, maar leuk als snack! X  4 augustus 2015

  Toen ik de titel zag op Bloglovin’ wist ik eerst niet goed wat ik las haha :) Leuk idee voor een caloriebommetje inderdaad! Xo


  Femke - Youniqueblog

  4 augustus 2015

  Dat kan ik me héél goed voorstellen, haha.  4 augustus 2015

  Ohhh dat die je toch niet net b&j, heiligschennis! ;) Ik zou het wel eens willen proberen met een bak yoghurtijs met frambozen ofzo, of ehm, straciatella (zo’n bak van 1,69 iig) ;)


  Femke - Youniqueblog

  4 augustus 2015

  Dat kan ook! Dit recept is toepasbaar met allerlei verschillende soorten ijs ;-)  4 augustus 2015

  Wauwie! Dit is totaal nieuw voor mij. Erg leuk en lekker, lijkt me!
  Xx  4 augustus 2015

  Oei oei, dit lijkt me heerlijk!  4 augustus 2015

  Nee?!?!?!
  Dit moet ik natuurlijk een keer proberen te maken, want ik zal er nu aan blijven denken, totdat het uit de oven komt :-)


  Femke - Youniqueblog

  4 augustus 2015

  Dat was ook precies wat ik dacht toen ik het ontdekte ;-)  4 augustus 2015

  Oh wauw, wat een geweldig iets. Zelf nog nooit gedaan, wist niet eens dat het überhaupt kon, maar YUM!  4 augustus 2015

  Klinkt heerlijk! Maar ik eet mn B&J toch liever zo denk ik. Het is al zo duur.. Straks mislukt het!


  Femke - Youniqueblog

  4 augustus 2015

  Nou één geruststelling: het is werkelijk onmogelijk om dit recept te laten mislukken. Of je moet het te lang in de oven laten staan natuurlijk ;-)  4 augustus 2015

  Dit klinkt echt heerlijk! Alleen hier is nog iemand met een lactose intolerantie, dus dit gaat ook niks worden voor mij haha!  4 augustus 2015

  WAT? Hoe is dit mogelijk? Briljant!  4 augustus 2015

  Dit is net iets te ongezond voor mij, ziet er wel lekker uit.  4 augustus 2015

  Dit lijkt me echt lekker. Ik ben helemaal fan van Ben&Jerry’s Cookie Dough ijs dus dit ga ik zeker een keer maken.  4 augustus 2015

  Nog nooit van gehoord.  4 augustus 2015

  Whaaah *maakt een sprongetje* super leuk dat je brood kan maken van ijs! Dit lijkt me echt heerlijk <3  4 augustus 2015

  omg. dit móét ik ook proberen.
  helaas ben ik, net als jij, lactose intolerant… maar een minihapje kan váááást geen kwaad (dit vertel ik mezelf nét iets te vaak. vervolgens loop ik dagenlang rond met buikpijn etc. oeps.)
  toffe foto’s trouwens :) XXX  4 augustus 2015

  Omigado, dit is geweldig! Ik wist helemaal niet dat je brood van ijs kon maken, maar dit klinkt zó lekker!
  Liefs Iep  4 augustus 2015

  Dit is echt geniaal bedacht. Ik wil dit. NU.  4 augustus 2015

  mijngod, heerlijk! Te geweldig dit!

  x  4 augustus 2015

  Dit klinkt echt fantastisch! Die sla ik op :).  4 augustus 2015

  Wauw! Dit is zo origineel! En het klinkt zo lekker! :-D  4 augustus 2015

  Jum! Ik wist helemaal niet dat je van brood kon maken van ijs. Het lijkt mij enorm lekker :D x  4 augustus 2015

  Fantastisch! Heb nu helemaal zin om het zelf meteen uit te gaan proberen!  5 augustus 2015

  Dit ziet er echt heerlijk uit zeg! Niet goed om te maken want ik eet dat hele ding volgens mij in 1x op ;-) X  5 augustus 2015

  Ooooo dit lijkt me zó lekker. Met Cookie Dough, of met Strawberry Cheesecake….  5 augustus 2015

  Wauw, ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt! Ziet er echt super lekker uit in ieder geval. Ik ga het een keer uitproberen!  5 augustus 2015

  Waat? Mind is blown. Dit moet ik proberen. YUUUUM.  30 september 2015

  1vBp50 Thank you ever so for you blog.Really looking forward to read more. Awesome.  30 september 2015

  UBCd28 IaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžve learn a few excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you put to make this kind of great informative web site.  30 september 2015

  56e3uR Please keep us informed like this. Thanks for sharing.  30 september 2015

  hiMNTq Your style is really unique in comparison to other people I ave read stuff from. Thanks for posting when you ave got the opportunity, Guess I will just bookmark this page.  30 september 2015

  zEN4if Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.  1 oktober 2015

  I simply want to mention I am very new to blogging and certainly liked this blog site. Probably I’m want to bookmark your blog . You absolutely come with awesome well written articles. Kudos for sharing with us your web page.