Originele dingen om te doen met een notitieboek -
30/08/2015


Originele dingen om te doen met een notitieboek
Ik denk dat ik niet de enige ben die -ergens weggemoffeld in een la- een stapel aan lege notitieboekjes heeft liggen. Op de blog van Anniek spotte ik dan ook een heel leuk artikel wat te doen met een notitieboek. Dit vond ik zó’n leuk idee, dat ik zelf ook een ideeënlijst wilde aandragen. En zo geschiedde: originele dingen om te doen met een notitieboek.

To-do list
Vooruit. Ontzettend origineel is dit niet, maar het is wel één van de meest veelvuldige manieren waarop ik mijn notitieboekjes gebruik. Ik maak vrijwel iedere dag een nieuwe to-do list met taken die ik diezelfde dag moet volbrengen. Enorm handig om overzicht te houden en het is ook eigenlijk de enige wijze waarop ik mijn notitieboekjes ook daadwerkelijk geheel vol weet te schrijven. Ik bedoel: ben ik de enige die het enorm vind om een notitieboek tot aan de laatste pagina vol te schrijven?

Handlettering
Handlettering is momenteel een enorme hype. Voor iedereen die nu met opgetrokken wenkbrauwen achter z’n laptop zit:  handlettering is de moderne manier van kalligraferen. Ofwel: sierlijke letters maken. Dit leent zich namelijk bij uitstek voor minstens net zo creatieve quotes. Een notitieboek is de perfecte plaats om op je fancy handschrift te oefenen en te spelen met verschillende stijlen. Kijk voor inspiratie ook even op Pinterest.

One question a day
Ik denk dat veel van jullie vast wel bekend zijn met het gelijknamige boek. Deze stelt iedere dag één nieuwe vraag, die je vijf jaar achter elkaar opnieuw moet beantwoorden. Je kan natuurlijk ook zelf héél makkelijk zo’n boek maken. Je stelt aan jezelf iedere dag een nieuwe vraag en maakt hieronder ruimte voor een vijftal antwoorden. Het kan heel grappig zijn om te zien hoe je antwoord door de jaren heen veranderd.

Kasboek
Persoonlijk vind ik het makkelijker om mijn in- en uitgaven digitaal bij te houden, maar een notitieboek is natuurlijk ook een fijne optie als je een voorstander bent van ‘offline administratie’. Je kan zo niet alleen thuis, maar ook bijvoorbeeld onderweg je moneystream (of: de ontbrekende moneystream) onder de loep leggen. Yep. Zoveel geef je dus écht iedere maand uit aan je favoriete Starbucks-koffie.

Smashbook
Een smashbook is eigenlijk gewoon een chique naam voor een notitieboek waarin je alle crap plakt die jij wilt. Van foto’s en concerttickets tot krantenartikelen en toffe quotes. Mijn vriend en ik houden ook (sporadisch) een smashbook bij. Hoewel we hier dus niet echt heel actief in zijn, is het soms wel héél grappig om even terug te bladeren wat je er door de jaren heen allemaal hebt ingeplakt.
HEMA notitieboekjes 3

Vriendinnenboek
Het was vroeger één van de hoogtepunten op de kleuterschool: je vriendinnen/leraren/familie je vriendenboek laten invullen. Je kan natuurlijk met behulp van een notitieboek ook zélf een vriendenboekje 2.0 maken. Niet alleen leuk om zelf te houden, maar ook grappig om te geven als origineel cadeau aan iemand die bijvoorbeeld voor langere tijd weggaat. Denk dan ook aan bijpassende originele vragen als: ‘Ik denk dat X met dit souvenir thuiskomt….’ en ‘Wat ik het meest aan X ga missen….’. Al mag de klassieker ‘Dit wil ik later worden….’ ook niet ontbreken.

Receptenboek
Ik pin regelmatig verschillende recepten op Pinterest, maar…. Ze daadwerkelijk uitvoeren? Op de één of andere manier vergeet ik ze altijd. Een originele manier om dit probleem te tackelen is om de recepten die je vindt uit te printen en in een notitieboek te plakken. Zo vergeet je nooit meer die ‘Cotton Candy s’mores’ of ‘Vegan Snickers Ice Cream’ te maken. (P.s. Vergeet mij geen uitnodiging te sturen als dit je is gelukt ;-))

Blog
Als je een blog hebt kan een notitieboek ook het ideale accessoire te zijn om je blogplanning bij te houden en ideeën te noteren. Vooral dit laatste kan enórm handig zijn als je bijvoorbeeld in de trein zit en opeens een briljánt idee hebt voor een post – wat je natuurlijk regelmatig overkomt. Ook ik vind het fijn om mijn ideeën snel te kunnen noteren of kleine taken voor mijn blog te kunnen vastleggen.

Gratitude journal
Het klinkt als iets dat boomknuffelen en wierrookstokjes vereist, maar een gratitude journal is eigenlijk juist een heel basic manier om je geluksmomentjes bij te houden. De opdracht is om voordat je gaat slapen 3 (of 5) dingen te noteren waar jij dankbaar voor bent. Het liefst iets wat echt te maken heeft met de desbetreffende dag, al mag het natuurlijk ook iets algemeens zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je door het noteren van dit soort geluksmomentjes, je je daadwerkelijk gelukkiger gaat voelen. Score!

Hebben jullie ook zoveel notitieboekjes? Wat vinden jullie de meest originele dingen om te doen met een notitieboek?

Zeg ook eens ‘hallo’ op… | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Pssst! Heb jij al onze webshop (met purrrity kattenitems) gezien?



32 reacties


    30 augustus 2015

    Dit zijn dus weer even zo 9 redenen om meer notitieboekjes te kopen, yay (hallo Hema, here I come)!



    2 december 2015

    Haha, ohnee dat is ook mijn reactie nu hahaha



    30 augustus 2015

    Leuk artikel! Ik weet nooit wat ik er mee moet (en ik blijf ze maar doorkopen). Bedankt voor je inspiratie!



    30 augustus 2015

    Ik hou van notitieboeken, maar weet nooit wat ik er nou mee kan. Handig artikel ;)



    30 augustus 2015

    Leuke ideeën! xx



    30 augustus 2015

    Leuke ideetjes! Ik heb altijd duizend-en-één van dit soort redenen om een notitieboek te kopen, en uiteindelijk wordt het áltijd een boekje met vanalles en nog wat. Ik kan gewoon niet bij één thema blijven, haha. In mijn huidig notitieboekje (dat is dan wel het voordeel, ik gebruik er maar één echt) staat administratie, blog dingen, school dingen, to do lijstjes, wishlists, inspiratie en gratitude dingen. Liefde voor chaos ;)! X



    30 augustus 2015

    I love notitie boekjes en met veel van deze ideeën kan ik wel wat! Een gratitude journal ga ik sws doen! X



    30 augustus 2015

    Ik gebruik een notitieboekje eigenlijk voor dingen die ik moet doen en voor mijn blog. Bijvoorbeeld ideen, of waar ik nog foto’s van moet maken.

    x



    30 augustus 2015

    Leuk artikel! Ik heb een speciaal ‘blogboek’ gekocht, wat eigenlijk ook gewoon een notitieboek is. Heel handig; ik schrijf liever dingen op dan dat ik alle planningen etc. digitaal noteer. Ha, tof idee ook om het als vriendinnenboek te gebruiken! Laatst was ik op een feestje en daar liep iemand rond met een vriendinnenboek, super leuk om daar 15 (?) jaar later weer eens in te schrijven!



    30 augustus 2015

    Leuk artikel! Zelf gebruik ik notitieboekjes voor to-do lijstjes, mijn blog en andere dingen. Ik heb zelf eens een smashboek proberen bij te houden, meerdere keren zelfs. Helaas ben ik daar nooit zo goed in en vergeet ik het bij te houden. ;d



    30 augustus 2015

    Ik heb zoveel notitieboekjes, maar eigenlijk blijven ze altijd grotendeels leeg.. Ik denk dat ik maar eens een kasboekje ga bijhouden, en ook een dankbaarheidsboekje. Dan hebben twee notitieboekjes van mij toch weer een doel gekregen haha!



    30 augustus 2015

    Wat een super leuke post weer! Ik raak gelijk geïnspireerd, want ik heb nogal veel notitie boekjes! :D Thanks!

    xxx



    30 augustus 2015

    Oké, dit is echt het beste artikel dat ik deze week gelezen heb. Thuis echt een mega stapel notitieboekjes liggen omdat ik ze gewoon zo leuk en schattig vind maar ze zijn allemaal nog leeg. Een paar zal ik er dus maar even vullen met wat leuks uit deze lijst!



    30 augustus 2015

    Wat een leuk artikel!
    Ik ben gek op leuke, mooie, vrolijke notitie boekjes en door dit artikel wil ik gelijk naar de winkel rennen om nieuwe uit te zoeken haha.



    30 augustus 2015

    Ik kan echt niet zonder notitieboekjes! Fijne ideetjes!



    30 augustus 2015

    Wat een leuke originele ideeën!



    30 augustus 2015

    Leuke ideetjes!



    30 augustus 2015

    Mijn notitieboekjes zijn meestal een allegaartje haha: af en toe een recept, random aantekeningen en werkgerelateerde dingetjes :)
    Vind het altijd heerlijk om notitieboekjes te kopen ☺!



    30 augustus 2015

    Wat een leuke ideetjes! Ik hou echt van notitieboekjes en gebruik ze overal voor!



    31 augustus 2015

    Leuke ideeën! Mijn la ligt inderdaad ook vol met notitieboekjes, vooral als back-up als de oude vol zijn (en omdat ik gewoon van notitieboekjes houd). Momenteel schrijf ik ze wel vol. Ik maak veel aantekeningen bij mijn part-time baan als redacteur en ook tijdens het freelancen. (Ideaal voor interviews e.d.!)
    Maar ik heb ook een smashbook, gericht op journalistiek. Hier gooi ik alle nuttige tips, tricks en interessante artikelen die ik tegenkom.
    Maar meer opties zijn welkom en deze ga ik zeker gebruiken! :D



    31 augustus 2015

    Van de week heb ik een grote notitieboek gekocht bij Hema en gebruik hem voor mijn blog. Alles wat ik doe, koop, mail, schrijf etc. zet ik erin :)



    31 augustus 2015

    Wat een goede en leuke ideeen allemaal! Ik hield ook voorheen een blogboekje bij, maar verwatert dan op een gegeven moment toch weer (zet het nu in mijn mobiel). Misschien toch maar weer eens mee beginnen, want heb genoeg leuke boekjes! :D



    1 september 2015

    Ik vind het vooral erg leuk om een notitieboekje te gebruiken voor inspiratie, to do lists en als gratitude journal!



    1 september 2015

    Ik ga dit gewoon uitprinten en onder ieders’ neus planten die me ervan weerhoud NOG meer boekjes te kopen. Ghehehe.



    1 september 2015

    Heeel handig! Ik heb altijd zoveel lege boekjes, weet nooit wat ik ermee moet, haha. Zo’n kasboek ben ik sinds augustus wel gaan bijhouden, handig om te zien hoeveel je uitgeeft. Handlettering is ook een gaaf idee :)!



    5 september 2015

    Leuke ideetjes! Het kopen van notitieboekjes is zo verslavend ;)



    30 september 2015

    yis9Fo Just a smiling visitant here to share the love (:, btw great design and style. Everything should be made as simple as possible, but not one bit simpler. by Albert Einstein.



    30 september 2015

    ziCdUL Spot on with this write-up, I actually suppose this web site needs much more consideration. I all in all probability be once more to learn rather more, thanks for that info.



    1 oktober 2015

    I just want to mention I am just new to blogging and site-building and definitely savored this blog site. Probably I’m going to bookmark your website . You absolutely come with beneficial stories. Thanks a lot for sharing your website page.



    2 december 2015

    Heel wat dingen deed ik al (to do, uitgaven, etc), maar sommige dingen zijn ook heel leuk! Dat handschrift oefenen lijkt me echt tof en ook het ‘a question a day’ lijkt me wel iets grappig om mee te beginnen. *pakt er een nieuw notitieboekje bij*



    22 januari 2016

    Leuke ideeën. Ik kan zelf nooit genoeg notitieboekjes hebben. Ik koop steeds weer nieuwe. Ik denk dat ik degene met die recepten, maar eens ga uitproberen.



    1 april 2016

    volgens mij ben ik de enige die meer notitieboekjes zou moeten kopen want ik heb er 0. Super leuke ideeën om ermee te doen!