Praktische zaken die je moet regelen voordat je naar de VS gaat -
31/08/2015


Praktische zaken die je moet regelen voordat je naar de VS gaat def
Nog één nachtje slapen en dan is het zover: mijn trip naar NYC. En hoe leuk en spannend dit ook is, zijn hier ook een heleboel praktische zaken aan verbonden. En nee: dat liep in mijn voorbereiding écht niet allemaal op rolletjes. Ik deel mijn persoonlijke ervaring.


ESTA
Dit is een soort reizigersvisum dat verplicht is voor iedereen die naar de VS wil reizen. Het is een background check van jou als toerist: ‘Wie ben je? En wat kom je in hem-els-naam in de VS doen?’ Dat idee. Je kan dit nadat je je vliegticket hebt geboekt gemakkelijk online invullen voor een prima bedrag van $14. Eén troost: dit visum is meteen 2 jaar geldig. Is jouw verzoek eenmaal goedgekeurd dan kan je de aankomende twee jaar zonder nadrukkelijke toestemming naar de VS reizen. Als je het budget hebt, dan.

Creditcard
Dit was voor mij een enórm struikelblok. Ik zal jullie het volledige dramaverhaal besparen, maar vanwege de vakantiedrukte en miscommunicatie tussen mijn bank en creditcardmaatschappij zelf ontving ik pas op het nippertje mijn persoonlijke creditcard. Onmisbaar, want in de VS zijn ze helemaal niet bekend met onze pinpas. Natuurlijk kan je daar wel gewoon bij een bank contant geld pinnen, maar even je pasje bij een winkel of restaurant door de machine halen is veelal onmogelijk. Mijn advies: vraag je creditcard ruim op tijd aan voor het geval je -net als mij- vertraging op loopt.

Lokale simkaart
Dit is natuurlijk niet per se een must als je ‘slechts’ vijf dagen gaat, maar als je -net als ik- een maand in de VS bent kan dit behoorlijk makkelijk zijn. Het is namelijk immens duur om met een Nederlands abonnement in het buitenland te sms’en/bellen/internetten, en met een internationale simkaart druk je deze kosten. Mijn internationale simkaart bestelde ik overigens hier en werd binnen twee werkdagen geleverd.

Medicijnpaspoort
In principe zal niet de gehele douane bovenop je springen bij het zien van je pilstrip, maar als je -opnieuw: net als ik- meerdere, en zwaardere medicijnen slikt dan is een medicijnpaspoort zeker verstandig. Dit kan je zelf heel gemakkelijk bij de apotheek aanvragen: zij draaien je medicijnoverzicht ter plekke voor je uit en het kost je helemaal nada noppes. Tot nu toe is het nog nooit voorgekomen dat hiernaar is gevraagd, maar je weet het natuurlijk nooit. Better safe than sorry ;-)

Natuurlijk zijn er ook nog de ‘standaard’ dingen: zorg dat je transfer is geregeld vanaf het vliegveld, controleer of je paspoort nog geldig is én kijk of je reis- en zorgverzekering helemaal op orde is. Het zijn dit soort dingen die misschien niet héél leuk zijn om te regelen, maar wel ontzettend belangrijk.

Zouden jullie weleens naar de VS willen? Wisten jullie dat er zoveel bij een reis kwam kijken?

Categorie: Lifestyle


38 reacties


    31 augustus 2015

    Wauwww, nog maar héél even en dan gaat je avontuur beginnen! Heel veel plezier!


    Femke - Youniqueblog

    31 augustus 2015

    Jeeej, dankjewel!



    31 augustus 2015

    Yay! Supertof dat je bíjna gaat! :-) Het is nog steeds een droom van mijn vriend en mij om een rondreis door de VS te maken. Ik wens je héél veel plezier en ben benieuwd naar jouw verhalen!


    Femke - Youniqueblog

    31 augustus 2015

    Een rondreis lijkt mij ook nog steeds zó tof! Maar eerst deze eerste droom waarmaken ;-)



    31 augustus 2015

    Ook de internationale reisstekker niet vergeten! Het is maar een klein ding om aan te denken, maar enorm handig als je daar eenmaal bent.


    Femke - Youniqueblog

    31 augustus 2015

    Whaa, goed dat je dit even zegt. Ik kwam er namelijk zojuist achter dat ik deze nog niet op mijn lijstje had geschreven, terwijl ik dit wel nog steeds van plan was. THANK YOU!



    31 augustus 2015

    Graag gedaan en heeeel veel plezier trouwens! Echt tof dat je dit gaat doen!



    31 augustus 2015

    Wat spannend allemaal en dingen waar ik niet aan zou denken. Vooral een creditcard (kennen ze onze pinpas niet? pfoe… ) en een simkaart zijn inderdaad heel erg handig!


    Femke - Youniqueblog

    31 augustus 2015

    Voor ons is een pinpas zo vanzelfsprekend, hè? Zo gek om te beseffen dat dat daar héél anders werkt…



    31 augustus 2015

    Logisch! Elke reis id veel werk. Maar dan heb je nog geluk, voor mij is een medicijnpaspoort namelijk niet voldoene. Ik moet een hele andere verklaring hebben die naar Den Haag moet worden gestuurd en langs ministeries moet waarvan je denkt.. pff.. Van links naar rechts. Dus als ik weg ga, moet ik t sowieso heeeeeel ver van te voren weten. Of zelf langs gaan. Wat mn pa een x heeft moeten doen voor me. De apotheek vond t blijkbaar niet modig het te vermelden en net voor vakantie kwamen we er toen achter. Hele dag kwijt aan gereis tussen verschillende overheidsgebouwen. Drama!


    Femke - Youniqueblog

    31 augustus 2015

    Wow, wat heftig. Dat lijkt me echt heel rot, want dit is net zoiets waar je dus geen tijd aan wil verspillen. Pff, héél vervelend…



    31 augustus 2015

    Interessant! Ik ben nog nooit naar de VS geweest, dus dit is alvast handig om te weten als ik er eens heenga :). Ik wist wel dat alles behoorlijk streng is daar langs de andere kant van de oceaan, dus daar zou ik me dan ook op voorbereiden! X


    Femke - Youniqueblog

    31 augustus 2015

    Ja, ze zijn daar absoluut een stuk strenger dan hier. Maar niet zonder reden… Ik ben heel benieuwd ^^



    31 augustus 2015

    Fijn dat je deze praktische zaken deelt die je moet regelen voor je naar de VS gaat! Ik wil namelijk ook heel graag naar de VS en ik hoop dat het niet meer zo lang duurt! Ieder geval gaaf dat het al over 1 nachtje slapen is! Heel veel plezier!


    Femke - Youniqueblog

    31 augustus 2015

    Yaaay, dankjewel!



    31 augustus 2015

    Super tof dat je bijna gaat! :) Heel veel succes en vooral plezier!


    Femke - Youniqueblog

    31 augustus 2015

    Yay, dankjewel :-)! X



    31 augustus 2015

    Super gaaf! Dat schiet al op zeg! Fijne tijd daar.
    Wij willen misschien volgend jaar gaan, dus ik blijf je artikelen trouw lezen



    31 augustus 2015

    Ik heb niet zo heel veel met de VS eigenlijk, maar veel plezier! En wel een handig artikel voor mensen die naar de VS gaan!

    x



    31 augustus 2015

    Pff, wat een gedoe hè? Wat dat betreft ben ik maar blij dat de meeste vakanties gewoon binnen de EU zijn (in mijn geval dan), veel makkelijker haha! Toen ik naar Australië ging moest ik inderdaad ook allemaal van dit soort zaken regelen. Gelukkig is het het allemaal waard, want zo’n reis is wel heel tof natuurlijk!



    31 augustus 2015

    Ik zou zéker eens naar de VS willen, maar het is wel een heel gedoe als ik dit allemaal lees haha. Ik ben helaas nog nooit buiten de EU geweest en ik hoop dit wel z.s.m te doen. Ik ben alleen een beetje bang voor de lange vliegreis. Veel plezier in NYC!


    Emily

    31 augustus 2015

    Goede tips! Wat de pinpas betreft: ik had dus ook een creditcard genomen voor New York, maar in de praktijk kon ik bij de meeste winkels gewoon met mijn pinpas betalen. Het hangt er misschien wel vanaf welk betaalpas je hebt :)
    Heel veel plezier de komende tijd!



    31 augustus 2015

    Oh wat ontzettend gaaf dat je maand in je eentje naar de vs gaat.



    31 augustus 2015

    ik wens je SUPER SUPER veel plezier meid!


    Femke - Youniqueblog

    31 augustus 2015

    Ah, zó lief! Dankjewel :-)



    31 augustus 2015

    Ik zou graag weer een keer terug willen! Ben tot nu toe in LA en NY geweest maar zou graag meer van de VS zien. Tot nu toe heeft mijn vader al deze zaken geregeld (of ja, de ESTA, medicijnenpaspoort en lokale sim hadden we niet nodig en creditcard had ik al) maar wel handig om te weten!



    31 augustus 2015

    Ahh morgen al? Wow dat is snel! Ik wil je echt ónwijs veel plezier wensen. Ik weet zeker dat je een ongelofelijke tijd daar zal hebben. Ik vond het in ieder geval geweldig en stap het liefst morgen met je mee het vliegtuig weer in haha! Ik heb trouwens een aantal New York tips op mijn blog gedeeld die misschien jou wellicht ook een handje helpen. http://brittanyyelizabeth.blogspot.nl/2015/08/nyc-tips-tricks.html

    liefs, Brittany



    31 augustus 2015

    Haha, heel handig dat je dit alvast voor mij hebt opgesteld! Kan niet wachtent totdat ik zelf naar New York ga in december!



    31 augustus 2015

    Misschien nog even een extra tip: pas je reisverzekering aan. En dan niet je basis dingen, maar je medische deel ervan. Als hij op normaal staat (dus zonder de extra aanvullende te kiezen) en er gebeurd iets is er een grote kans dat je alsnog een hele smak geld moet neerleggen. Die aanvullende optie bij de medische kosten kost je misschien een paar eurootjes extra, maar mocht er wat gebeuren is het het wel waard! :-)

    Staan op AllesAmerika (het forum) heel wat verhalen van mensen waarbij het op het nippertje goed is gegaan. In Nederland kost het bijv 500 euro voor je pols in het gips, in Amerika soms het driedubbele..

    Verder heel veel plezier!



    31 augustus 2015

    Ahh onwijs gaaf dat je naar de VS gaat. Alvast super veel plezier daar! x



    31 augustus 2015

    Oehh… SPANNEND!!! Veel plezier, zo gaaf dat je dit gaat doen! Ben heel benieuwd naar al je verhalen, als je terugkomt moeten we echt eens iets afspreken, haha. Dan kan ik al je verhalen in het echt horen ;)



    31 augustus 2015

    Dit is zoooo freaking handig voor als ik over een jaar daar ga studeren, dankjewel dat je dit deelt! Geniet en ik vind het zo gaaf, bijzonder en knap dat je alleen gaat naar zo’n grote stad, geniet ervan want het is zo voorbij die maand!



    31 augustus 2015

    Als ik ooit nog eens naar de VS ga, wat ik zeker hoop, ga ik dit nog eens teurglezen :)


    Lisanne

    31 augustus 2015

    Heel veel plezier in de V.S! Handig artikel, ik wil zelf ook zeker een keer naar de V.S. :-)



    31 augustus 2015

    Goed bezig! Lijkt mij idd een heel geregel, maarrrrr goed geregeld is het halve werk ;p



    1 september 2015

    Heel erg veel plezier in NYC!
    Ik heb tijdens mijn vakantie in Californië vorige maand overal gewoon kunnen pinnen. Mijn bank wilde me een creditcard aansmeren maar gelukkig wist mijn oom (die in Californië woont, ik ging bij mijn familie daar op bezoek) mij te vertellen dat je eigenlijk overal kunt pinnen. Ze zijn het niet gewent omdat ze zelf alles met creditcard betalen maar het kan wel gewoon (daar in ieder geval wel)



    30 september 2015

    y3vN7g once per week. I opted in for your Feed too.



    1 oktober 2015

    I just want to tell you that I am just new to blogs and honestly liked you’re website. Most likely I’m likely to bookmark your blog . You definitely have great writings. Thanks a bunch for revealing your website page.