Help mijn Indiase broertjes en zusjes (WIN!) -
18/10/2015


Kindia def
Wie ziet mij? Het is dit jaar precies vijf jaar geleden dat ik met twee vriendinnen naar India vertrok om daar te helpen bij een project dat opvang en scholing geeft aan straatkinderen en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap. Nu dreigen deze kinderen terug op straat te worden gezet vanwege nieuwe maatregelen van de Indiase regering. Help jij ook mee om dit voorkomen?

Niet om dramatisch te doen, maar zoals jullie een aantal dagen geleden in deze post konden lezen, spatte mijn hart toch wel in duizend stukjes uit elkaar toen ik hoorde van dit nieuws. JET is een project dat niet alleen slaapplek biedt en kinderen die bijvoorbeeld door hun familie zijn verstoten om hun handicap, maar hen ook scholing geeft. Mijn vriendinnen en ik hebben in de tijd dat we hier waren niet alleen spelletjes met hen gespeeld, maar hen ook schrijfles gegeven. En natuurlijk Engelse woorden geleerd. Nee, geen vieze. Zoals jullie misschien al wel weten is de misbruik en verkrachting van meisjes een groot probleem in India. Om dit tegen te gaan heeft de Indiase regering nieuwe maatregelen ingevoerd. Goede maatregelen, want ze stellen de veiligheid van Indiase meisjes voorop. Maar wel enorm problematisch voor al bestaande projecten, zoals JET. En dat is nog zacht uitgedrukt.

Een afgevaardigde van de regering heeft een bezoek gebracht aan JET en, in tegenstelling tot vele andere projecten, dit project goedgekeurd. Geen vuiltje aan de lucht, toch? Helaas. De goedkeuring is geen vrijbrief om de overige enorm hoge eisen van de regering te mogen negeren. Zo moet er onder andere een tweede tehuis worden gebouwd (jongens en meisjes mogen niet meer in één tehuis verblijven), een wachtershuis worden gebouwd en een camera installatie worden aangeschaft. Het totale kostenplaatje? €67.000. Er is een minimale grens van €10.000 dat móét worden behaald om te voorkomen dat het project in zijn geheel wordt gesloten. Maar wordt de €67.000 niet worden behaald, dan moeten de leiders van het project (de lieve Raja en Josephine die mijn vriendinnen en mij een maand lang in huis hebben genomen en voor ons hebben gezorgd) kiezen: zetten ze de jongens op straat óf de meisjes?

Een keuze die ik al niet zou kunnen maken en die ik hen -degene die al jaren zóveel in dit project hebben geïnvesteerd- al helemaal niet wil aandoen. Dus, lieve lezeressen, zou ik voor één keer jullie hulp willen vragen. Grijp je roze cape uit de kast en help alsje-, alsje-, alsjeblieft mijn Indiase familie door een kleine of grote bijdrage te doneren aan dit project. Ik ken de kinderen en leidinggevenden van dit project persoonlijk en weet absoluut zeker dat 100% van de opbrengsten ook daadwerkelijk naar het (voorbestaan van dit) project gaat.
Kindia 3 def
Omdat ik heel goed snap dat het een enorme drempel kan zijn om te doneren, mag ik in samenwerking met HEMA, Unieboek Spectrum, MegaMovieStore en Hoop-It-Yourself onder de donateurs geweldige goodies verloten.

HEMA Biologisch, Ecologisch & Fair Trade-pakket (t.w.v. €100,-)
Van een heerlijke scrub van abrikozen en olijfolie en Green Tea-cranberry thee tot drie verschillende repen Belgische chocolade en verse koffiebonen. Dit pakket bevat alles voor een ultiem zenmoment. Extra plus: alle producten in dit pakket zijn biologisch, ecologisch en/of fair trade. Dat is dus genieten met een goed gevoel.

Boekenpakket Unieboek Spectrum (t.w.v. €100)
Girl Online, Dwaaleiland, Charisma… Van Unieboek Spectrum mag ik een boekenpakket verloten met maar liefst 6(!) chicklits. Woaaa! 

Filmpakket Mega Movie Store (t.w.v. €150)
Toen ik de box met 10 chick flicks opende, was de verleiding groot om dit pakket zelf te houden. De Toscaanse Bruiloft, Bridesmaids, The Back-Up Plan… Zóveel leuke films. Ook dit prachtige pakket mag ik onder één van de donateurs verloten.

Handgemaakte unicorn-hoepel van Hoop-It-Yourself (t.w.v. €39,-)
Eigenlijk sta ik al bij Robin en Jennie in het krijt, omdat ze me hebben gemotiveerd om (meer) te sporten. Nu ze een handgemaakte Unicorn-hoepel willen verloten om JET te steunen, ben ik hen nóg meer dankbaar. Zelf ben ik nog steeds ontzettend blij met mijn unicorn-hoepel, dus het voelt goed om het aan één van de donateurs te mogen verloten.

Kindia 4 def
Wat is nu precies de bedoeling?
– Doneer jouw bijdrage op FairFriends.nl – het eerste doel is om te sparen voor de vereiste tweede slaapzaal.
– Laat een reactie achter dat je hebt gedoneerd met (eventueel) een voorkeur voor een prijs.

Het zou ook ontzettend tof zijn als jullie dit bericht willen liken op Bloglovin’ of delen op andere socialmediakanalen. Dit project is echt enorm belangrijk voor me en ik wil er alles aan gedaan hebben om mijn Indiase familie te helpen. Het zou echt enorm veel voor me betekenen als jullie een (kiezel)steentje willen bijdragen. Help jij mee?

P.s. Om kans te maken op de prijzen kan je nog doneren t/m zondag 22 november 2015.



12 reacties


    18 oktober 2015

    Wat een leuk initiatief! Ik ga dit bericht delen en kijken of ik wat kan doneren :-)


    Femke - Youniqueblog

    18 oktober 2015

    Superlief, dankjewel voor de moeite!


    Anne

    18 oktober 2015

    Goed bezig zusje!
    Ik heb gedoneerd en natuurlijk ook gedeeld via FB:-)
    Ik wil geen prijs winnen maar hoop anderen nu te stimuleren om ook te gaan doneren voor deze superactie van jou!

    -x-


    Femke - Youniqueblog

    18 oktober 2015

    Best. Sister. EVER! Dankjewel <3


    Maaike

    18 oktober 2015

    Ik heb ook gedoneerd! Echt vreselijk als je moet kiezen tussen twee groepen kinderen die het allemaal zo hard nodig hebben…
    Kans maken op een prijs vind ik leuk :) Ik hoef geen filmpakket (kan ze nergens op afspelen) maar voor de rest verras me maar!
    Ik hoop dat ze het redden…


    Femke - Youniqueblog

    18 oktober 2015

    YAY! Ontzettend bedankt Maaike :-)


    Roy

    18 oktober 2015

    Nou meis, ik heb net ook even gedoneerd, € 30,-. Is niet veel maar zeker een mooi begin voor de kinderen. Morgen deel ik ook even je FB bericht, zodat meer mensen deze superactie zien:)

    xxx!


    Femke - Youniqueblog

    18 oktober 2015

    BEST BOYFRIEND EVER <3!!!!



    20 oktober 2015

    Ik heb ook een donatie gemaakt; vind het wel een hartverscheurend verhaal dit hoor :( Hoop dat alles goed afloopt!

    Hoewel het voor mij niet het belangrijkste is, zou ik toch graag meedingen naar zo’n leuke Hoop-it-yourself hoepel <3


    Femke - Youniqueblog

    20 oktober 2015

    Wat ontzettend lief van je! Ontzettend bedankt voor je steun <3


    Marjon

    29 oktober 2015

    Jeetje wat een gedoe allemaal. Aan de ene kant wel erg begrijpelijk dat ze maatregelen nemen voor de veiligheid van de meisjes maar aan de andere kant moet men blij zijn dat er zulke initiatieven bestaan. De overheid doet mijn inziens dan ook zelf te weinig aan de problemen welke ze daar hebben.
    Ik hoop in ieder geval dat mijn bijdrage iets kan doen en dat het nuttig gebruikt kan worden.
    Een fairtrade pakket zou ik erg leuk vinden, zeker omdat dit ook een link heeft naar het land waar ook veel van deze projecten worden opgezet.


    Femke - Youniqueblog

    30 oktober 2015

    Wauw, HEEL erg bedankt voor je bijdrage <3