Interieurtip: IKEA Sinnerlig flessen met plantjes -
03/03/2016


budget interieurtip 5
Mijn vriend en ik waren afgelopen zaterdag voor het eerst in een lange tijd weer in IKEA en uiteraard kwamen weer met allerlei dingen thuis, waar we aanvankelijk eigenlijk helemaal niet voor kwamen. Toch hebben we absoluut geen spijt van onze aankopen. We kochten namelijk een aantal ‘knutselbare’ decoratiespullen voor in ons appartement. Zo maakten wij deze simpele IKEA Sinnerlig flessen met plantjes.

budget interieurtip 1
Zoals jullie al in onze home tour konden zien, waren mijn vriend al enige tijd van plan een grote houten schot boven onze tafel te hangen. Deze wilden we decoreren om ons appartement iets… Huiselijker te maken. De vraag was alleen: Met wat? Toen we bij IKEA rondliepen stuitten we al snel op ons antwoord toen we deze prachtige Sinnerlig flessen tegenkwamen. We wilden ze per se meenemen ongeacht het feit dat we niet wisten wat we ermee wilden doen. Toen we vervolgens bij de sectie nepplanten terechtkwamen, bedachten we al snel dat het heel tof zou zijn om een paar takken erin te doen. Bovendien vinden we het ook allebei enorm leuk om verschillende kruiden in kleine weckpotten te doen en dit heeft eenzelfde effect. We namen twee Sinnerlig flessen en twee nepplanten mee en gingen thuis aan de slag.
budget interieurtip 2
Deze do-it-yoursel is bizar simpel. Het enige wat je hoeft te doen is willekeurig takjes uit de nepplanten te knippen met een schaar of nijptang. Vergeet hierbij vooral niet de dikke knoppen van je takjes af te halen. Dit doen de takjes natuurlijk héél nep ogen. Wanneer je de takjes willekeurig in de flessen mikt, is het resultaat bijzonder realistisch. Bovendien hoef je je nepplant echt niet volledig te verpesten. Wanneer je voorzichtig en willekeurig hier en daar een takje weghaalt, zal de plant misschien iets minder volumineus worden maar absoluut niet opvallend kaal. Sterker nog: Mijn vriend en ik hebben ze ook gewoon een ereplaats gegeven in onze woonkamer. Niemand die een paar takjes mist.

budget interieurtip 3
budget interieurtip 4
Tadaaa! Dit zijn de flessen, dan. Megasimpel, maar het staat echt heel gezellig boven de eettafel. Toch wel bijzonder dat zoiets simpels zóveel sfeer kan toevoegen aan een ruimte. Bovendien zijn nu eindelijk alle gloeilampen van de lamp boven onze eettafel compleet, waardoor hier nu ook een mooi warm licht van afstraalt. Het verorberen van ons avondmaal wordt vanaf nu in ieder geval een stuk gezelliger.

Wat vinden jullie van onze flessen met planten? Lijkt jullie dit leuk voor in je kamer/appartement/huis?31 reacties


  3 maart 2016

  Dit ziet er echt leuk uit!  3 maart 2016

  Simpel, maar heel erg leuk bedacht! Ze staan daar ook heel mooi!


  Femke - Youniqueblog

  5 maart 2016

  Dankjewel :-)!  3 maart 2016

  Wat heb je dit leuk gedaan zeg! Het zag er zo moeilijk uit, haha. Het valt dus reuze mee hoe moeilijk het is om een plant in een fles te krijgen. ;-)  3 maart 2016

  Dit ziet er echt zo leuk uit en ook nog eens zo simpel!  3 maart 2016

  wow wat een leuk bedacht :)  3 maart 2016

  Super gaaf!  3 maart 2016

  Echt heel mooi!  3 maart 2016

  Wat leuk bedacht! Dat is echt wat voor bij ons in huis!  3 maart 2016

  ZO leuk bedacht!  3 maart 2016

  Leuk bedacht meid ik vind met vaas met kruiken ook zo leuk!  3 maart 2016

  Wow! Dat ziet erg echt heel erg leuk uit! En zo super simpel! Ik zou binnenkort sowieso naar de Ikea gaan, dus even kijken of ik dan deze spullen ook kan inslaan! Dank voor het delen van deze leuke tip!


  Femke - Youniqueblog

  5 maart 2016

  Ah, wat leuk om te horen! Ik ben ook echt pro simpel hoor, haha :-)  3 maart 2016

  Ontzettend leuk idee! Ik zag laatst ook glazen potten van de IKEA, zelfde soort maar dan een andere vorm, waar ze waterplantjes in hadden gedaan. Echt heel leuk stond dat ook! Binnenkort dus eventjes een bezoekje brengen aan de IKEA :) Liefs, x  3 maart 2016

  Gaaf gedaan! Zo worden de plantjes ook niet stoffig, haha
  staat echt lekker vrolijk en zomers :)  3 maart 2016

  Wat ontzettend leuk! Als de opening groot genoeg is om ze er ook weer uit te halen, is het denk ik ook mogelijk met echte plantjes :)  3 maart 2016

  Hoe origineel! Echt leuk bedacht <3  3 maart 2016

  Ooh dat staat zo schattig! Super leuk :D  3 maart 2016

  Aawwww, wat super schattig dit! Zo’n leuk idee, thanks voor de inspiratie babe. Fijne donderdag!  3 maart 2016

  Wat een onwijs leuk idee. Het is totaal niet te zien dat de takjes nep zijn.  3 maart 2016

  Leuk idee! Xx  3 maart 2016

  Super leuk, ziet er gaaf uit zo! Goed bedacht  3 maart 2016

  Ziet er heel erg mooi uit  3 maart 2016

  Dat ziet er echt mooi uit!  3 maart 2016

  Super leuk bedacht. Het ziet er echt schattig uit!  3 maart 2016

  Ahw, zo simpel maar zo leuk! ;)  3 maart 2016

  Wat een super leuk en origineel idee!

  Liefs
  Susan  4 maart 2016

  Leuk zeg! Gisteren zag ik jouw lampen al bij de IKEA en die had ik ook zeker meegenomen als ik nog een plekje haha :-)  5 maart 2016

  Wat staat dat superleuk! Ik was laatst ook nog in de Ikea maar ben de flesjes (helaas) niet tegengekomen!


  Tamara

  29 juni 2016

  Liep net in de Ikea en bedacht me opeens dat ik deze DIY nog wou maken, dus ik de flessen opzoeken.. waren ze afgeprijsd naar 2.99! Me = happyyyy


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2016

  Aah wat een geluk :-)!!