9 films en series die je in maart móét zien -
01/03/2016


Maart movies def
Een nieuwe maand, dus een nieuw lijstje met de leukste films en series die je deze maand niet mag missen. Zowel op Netflix, als op tv en in de bioscoop. Ik vind het enórm leuk om films te kijken en spendeer dan ook vele uurtjes voor de buis. Benieuwd naar mijn tips van deze maand?

Ted
Mocht je vanavond een al een gaatje in je agenda hebben, dan kan ik de komedie Ted aanbevelen – een film over het leven van een grofgebekte, vrijgezelle teddybeer die dankzij John (Mark Wahlberg) in zijn kindertijd tot leven is gewekt. Nu John volwassen is wordt hij echter gedwongen om te kiezen tussen zijn onvolwassen, beste vriend en zijn vriendin Lori (Mila Kunis). Ja. De humor is héél Amerikaans, maar best onderhoudend. Thunder buddies for life!
(1 maart, 20.30, Veronica)
Ted

Two weeks notice
Een behoorlijk oude film, maar dat maakt dit pareltje met Hugh Grant en Sandra Bullock in de hoofdrollen niet minder leuk. Het plot? De briljante advocaat Lucy Kelson -wiens grote passie het is om te strijden voor mensenrechten en het milieu- neemt een baan aan bij de rijke, maar ietwat domme zakenman George Wade in de hoop haar geliefde buurthuis te redden. Al snel blijkt ze drukker bezig te zijn met het uitzoeken van de juiste stropdas, dan te strijden voor haar normen en waarden.
(Zondag 6 maart, 20:30, Net 5)
twoweeks1twoweeks2

Making a Murderer
Als je Netflix hebt dan móét, móét, móét je deze documentaire eens zien. Mijn vriend en ik hebben deze documentaire onlangs afgekeken en we waren zwaar onder de indruk. Making a Murderer gaat over het leven van Steven Avery, een man uit Wisconsin die 18 jaar lang onterecht in de gevangenis heeft gezeten voor de verkrachting van Penny Ann Beernsten. Eén van de voornaamste redenen? De politieagenten van Manitowoc County hadden de pik op hem. Wanneer Steven Avery hen hiervoor na zijn vrijlating wil aanklagen, wordt hij niet veel later beschuldigd van de moord op Teresa Halbach. Wordt hij opnieuw onterecht beschuldigd… Of toch niet? (Pssst! Goed nieuws als je net als ons deze documentaire al hebt gezien. De makers zijn bezig met een vervolg!)
making a murderer

American Hustle
Nou, nou… Doe maar hip NPO 3. Aanstaande vrijdag zenden zij de redelijk recente film American Hustle uit – met sterrencast Jennifer Lawrence, Bradley Cooper en Amy Adams. Een samenvatting (gekaapt van Movie Meter): “Irving Rosenfeld (Christian Bale) is een briljante oplichter die samen met zijn sluwe Britse partner en minnares Sydney Prosser (Amy Adams) wordt gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent Richie DiMaso (Bradley Cooper). DiMaso introduceert ze in de gevaarlijke maar betoverende wereld van de ‘power brokers’ en de maffia.”
(Vrijdag 4 maart, 22:15, NPO3)
american hustle

Stepmom
Deze film staat sinds kort op Netflix, en persoonlijk vind ik ‘m erg mooi. Als de vader van Anna en Ben een nieuwe vriendin krijgt (Julia Roberts) is zijn ex-vrouw Jackie (Susan Sarandon) daar allesbehalve blij mee. Sterker nog: Ze doet er alles aan om Isabel in een slecht daglicht te stellen. Dan wordt er bij Jackie kanker geconstateerd en veranderd alles. Een film met een lach en een traan, dus.
stepmom

Larry Crowne
Zover bekend komt op 16 maart nóg een film met Julia Roberts in het filmaanbod van Netflix: Larry Crowne. Een film over -jawel- Larry Crowne (gespeeld door Tom Hanks) die op middelbare leeftijd wordt ontslagen uit de plaatselijke supermarkt. Om zijn leven een nieuwe wending te geven, besluit hij terug in de schoolbanken te gaan en hier onder andere het vak ‘Spraak’ te volgen wat wordt gegeven door Mercedes “Mercy” Tainot (Julia Roberts). Misschien niet hun beste film ooit, maar zeker leuk om eens gezien te hebben.
larry crowne

Charlie St. Cloud 
Ligt het aan mij of worden we momenteel overspoeld met films van Zac Efron? Dirty Grandpa, Bad Neighbours 2, Mike and Dave Need Wedding Dates… Ook Netflix doet vrolijk met de hype mee en lanceert dan ook op 16 maart de dramatische film Charlie St. Cloud over -gaan we weer- Charlie die maar moeilijk de dood van zijn broertje kan verwerken. Hij blijft steeds op bezoek gaan bij zijn geest op de begraafplaats waar hij werkt. Dan ontmoet hij Tess (Amanda Crew) die misschien wel alles kan veranderen. Don’t they always ;-)?
charlie st cloud

Londen Has Fallen
De kans is groot dat mijn vriend en ik ons deze week weer richting de bioscoop begeven voor Londen Has Fallen. Het plot volgens Pathé? Wanneer de Engelse premier onder verdachte omstandigheden dood wordt gevonden, gaan alle alarmbellen af. Zijn begrafenis blijkt de ideale plek om een aanslag te plegen en de wereld ligt plots in de handen van slechts drie personen: de president van de Verenigde Staten (Eckhart), zijn meest betrouwbare geheim agent (Butler) en een Engelse MI-6 agent (Charlotte Riley). Yep. Die wil ik zien.
(Vanaf 3 maart in de bioscoop)
londen has fallen

The Divergent Series: Allegiant
Hoewel ik aanvankelijk héél sceptisch was over de Divergent-hype, was ik na film één meteen om. Wat een toffe film! Als je het niet kent: Misschien wel het meest te vergelijken met The Hunger Games. Dit is alweer het één na laatste deel van de populaire reeks waarin Tris samen met Four ontsnappen aan de muur die om Chicago heen ligt. ‘Daar staat hen een schokkende waarheid te wachten,’ aldus het plot. Nou… Wat mij betreft hadden ze wel een wat meer prikkelende omschrijving mogen verzinnen, maar hé.. Ik wil het toch wel zien.
(Vanaf 9 maart in de bioscoop)
allegiant
Naar welke film kijken jullie deze maand het meeste uit? Hebben jullie nog leuke tips voor mij?

Categorie: Fun
Tags: , , , , , ,


19 reacties


    1 maart 2016

    Charlie St. Cloud ken ik niet. De nieuwe Divergent film, ik heb er nu al zin in :-)!



    1 maart 2016

    Leuk lijstje! Ik houd van Ted :) Making the murderer wil ik nog zien


    Lara

    1 maart 2016

    Voordat je gaat rennen naar de bios voor London Has Fallen.. Misschien eerst even Olympus Has Fallen bekijken! *GROTE Tip!*


    Femke - Youniqueblog

    1 maart 2016

    Wow, waarom kende ik deze nog niet?! Die moet ik inderdaad dan eerst even zien… Dankjewel voor de tip!



    1 maart 2016

    Lijken mij erg leuke films! Ik ga zeer binnenkort naar How to be single (in de bios) en kijk dan ook het meeste uit naar deze film.
    Liefs



    1 maart 2016

    Heerlijke film uitgekozen Femke: ik heb ook nu al zin in Londen Has Fallen. Die staat ook bij ons deze week in de planning ;-)



    1 maart 2016

    Oe, ik heb eigenlijk alleen nog maar TED gezien, dus ik heb hier nog een heel lijstje die ik kan gaan afvinken volgens mij! Leuk!



    1 maart 2016

    Ik vind Ted zó leuk. De rest heb ik allemaal nog niet gezien. Ik ben wel érg benieuwd naar Making A Murderer, dus daar ga ik binnenkort sowieso eens aan beginnen.



    1 maart 2016

    Oeh American Hustle en Ted ga ik zeker opnemen, beiden nog niet gezien! En Making a Murderer zal ik ook maar eens gaan kijken. Jeetje, die to-watch list van mij wordt zo alleen maar langer!

    Zo ie zo komen er wel vette films en documentaires op npo3! In de digitale tvgids kijk ik daar vaker dan rtl8 of fox (die dan weer net een tandje hoger staan in het overzicht, dus dan moet ik kiezen, haha ;)



    1 maart 2016

    Ik was zooooo blij toen eind februari eindelijk Fuller House op Netflix kwam. Ben nog maar in de helft geraakt, maar ik vind het echt een aanrader voor wie van een feel good serie houdt.



    1 maart 2016

    Als filmliefhebber kan ik echt niet wachten op alle films die de komende tijd uitkomen. London has fallen, de divergent series en vele andere films.. Ik ben er benieuwd naar en ik ben sowieso in de bios te vinden haha :D



    1 maart 2016

    Aaahhh de thunder song! Wat een heerlijke film is Ted. De laatste film die ik samen met met oude huis heb gekeken in de bios ^^



    1 maart 2016

    Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe film van Divergent! Ik heb alle drie de boeken gelezen en vond deel twee (Insurgent) erg tegenvallen.. Dus ben benieuwd wat Allegiant ons zal brengen.



    1 maart 2016

    London has fallen lijkt mij inderdaad ook de moeite waard, vond het eerste deel heel erg cool!
    Making a murderer ben ik aan begonnen, maar verder dan aflevering 3 ben ik niet gekomen, not my cup of tea ;).

    Liefs.x



    1 maart 2016

    Ik ben super benieuwd naar allegiant!

    x



    1 maart 2016

    Ik wil Ted 2 nog zien! Leuke tips! :D



    1 maart 2016

    Ik wil ze ook allemaal zien en the choice is ook wel een aanrader! Mocht je van kinderfilms houden dan is zootropolis ook leuk!



    1 maart 2016

    De nieuwe divergent film, absoluut!



    1 maart 2016

    London has fallen lijkt mij idd ook heel erg gaaf! Ik ga er binnenkort met een vriendin heen. Lekker van die ramp/mooie mannen/hetkomtaltijdweergoed films ;p