5 populairste posts in maart en andere dingen die je hebt gemist -
30/03/2016


populaire posts
Yes. Het is weer tijd voor mijn maandelijkse overzicht. En ja: Ik ben mezelf er zeker van bewust dat het morgen óók nog maart is. Toch ga ik dit artikel gewoon al nú met jullie delen, want hé… Details, details. Ben jij enórm benieuwd naar de 5 meest gelezen posts van maart? En voor welk speciaal project ik vrijdag een fotoshoot heb? Je leest het hier.

Jullie aan het woord
Het stond al een tijdje op mijn wensenlijstje om te doen, maar vorige week was het dan eigenlijk zover: dé enquête waarin jullie schaamteloos jullie mening mochten delen over dit blog. Het was ook meteen het best gelezen artikel van deze maand. Vooral het feit dat de aankondiging van de enquête zelf zó goed werd ontvangen, verbaasde mij echt. Niet minder dan 192 mensen vulden de enquête in -een aantal van jullie deelden na de post over de uitslag van de enquête nog even hun mening- en dat is oprecht véél meer dan ik had verwacht. Ontzettend bedankt daarvoor! Mocht je het hebben gemist: Je kunt de uitslag hier teruglezen. De posts die de top 5 afsluiten zijn 9 films en series die je in maart moet zien, 3 simpele manieren om productiever te worden en 5 manieren om je Instagram-foto’s leuker te maken.

Oeps
Eén van de grootste blunders van afgelopen maand? Ik was aan het spelen met de HTML van dit blog (lees: niet doen wanneer je er geen verstand van hebt) en zorgde er zo voor dat mijn blog úrenlang offline was. Overigens heb ik daardoor wel een heleboel bijgeleerd over FTP. En de ontspannende werking van een kat aaien, wanneer je op het punt staat je laptop door het raam naar buiten te smijten. Gelukkig was Angelina zo lief om de laatste schoonheidsfoutjes te herstellen en heb ik vervolgens plechtig beloofd niet zomaar met mijn HTML te gaan rommelen.

Verpakking
Meer van dit soort quotes? Like Younique op Facebook!

Waar ik blij van werd
Zoals jullie weten werk ik als freelance online content coördinator bij Shoeby. Het is echt enorm leuk om te doen en wat het momenteel extra leuk maakt is dat het blog zéér binnenkort een volledige make-over krijgt. Want hé, laten we eerlijk zijn: de huidige lay-out is een beetje outdated. Iets waar ik nu al enorm naar uitkijk. Vrijdag staat er een fotoshoot op de planning om ook het colofon een frisse update te geven. *channelt inner model* Misschien had ik toch iets minder koffiewafels moeten eten…

Verder….
Volgens mij ben ik niet de enige, wanneer ik zeg dat ik de update van Instagram enorm stom vind. Voor degene die het hebben gemist: Instagram heeft besloten je feed niet meer op chronologische wijze te weergeven, maar op basis van hoe vaak je de foto’s van dit persoon hebt geliked of op hebt gereageerd. Mocht je geen update van mij willen missen, dan kun je random op de drie puntjes rechtsboven een willekeurige foto uit mijn feed klikken en vervolgens kiezen voor ‘berichtmeldingen inschakelen’.  Wat mij voor de rest afgelopen maand bezighield waren… Feestjes! Toeval, of niet: opvallend veel vriendinnen en familieleden zijn in maart jarig (geweest). Ook aankomend weekend staat in het teken van héél veel taart eten. Oh. En belastingaangifte doen. Dat ook.

Wat vonden jullie afgelopen maand het leukste om te lezen? Wat heeft jullie beziggehouden? 



8 reacties


    30 maart 2016

    Leuk om te lezen. Ik ken het probleem van klungelen met je blog als je er geen verstand van hebt, dat loopt vaak uit op niet veel goeds.



    30 maart 2016

    Dat geklooi met HTML ken ik, dat heb ik ook een keer gedaan waarna mijn site een aantal uur offline was. Ook ik heb toen veel geleerd van FTP, maar nu zou ik het ook niet direct meer weten haha. Ja.. Instagram. Ik vind het een stomme verandering, toch las ik een onderzoek via de site van NOS en daaruit blijkt dat de verandering helemaal niet zo stom is als geschetst wordt. De meest gelikte foto’s komen wat eerder in je tijdlijn, maar de rest krijg je wel ‘gewoon’ te zien en gaat dit alles geleidelijk gebeuren. Daarnaast vind ik de meldingen van alle foto’s zo mega irritant dat ik deze inmiddels allemaal weer heb uitgezet. Toch vind ik het een stomme verandering, geef mij maar gewoon de chronologische volgorde. Ook de foto’s met minder likes wil ik gewoon zien, anders volg ik iemand niet :-).



    30 maart 2016

    Super leuk zo’n top rijtje! ik lees ook altijd graag jouw artikelen, je schrijft enorm fijn. fijne week verder!



    30 maart 2016

    HTML is voor mij een groot vraagteken. Ik zou daar niet eens durven aan te zitten haha. Maar goed dat het is opgelost!



    30 maart 2016

    Je bent niet alleen hoor Femke, ik vind de update die er gaat komen ook ontzettend stom.. Want zo hebben de kleine accounts geen kans meer om te groeien? Dus tja, ik zie wel hoe het al verlopen maar stiekem hoop ik erg hard dat ze het idee gewoon zullen vergeten.. Oh en klooien met HTML, ZO leuk, maar neem altijd eerst een download van je template, haha. (Geen idee of dat bij WordPress ook kan? Bij Blogger alleszins wel. ; ))



    30 maart 2016

    Leuk artikel! Instagram heeft trouwens besloten de update nog niet uit te voeren, aangezien er zoveel tegengeluid was. Ik heb er zelfs een petitie voor getekend, haha.



    30 maart 2016

    Oh, ik zou hem echt flippen als ik per ongeluk iets aan mijn HTML heb aangepast en mijn blog ging offline… maar fijn dat het is goedgekomen!



    30 maart 2016

    Leuke dingen! Behalve de HTML dan haha :P Ik speel daar ook steeds mee en soms kom ik niet meer op mijn site. Dan moet ik helemaal in de bestanden gaan graven en weghalen wat ik erop heb gezet. De eerste keer brak echt het angstzweet me uit haha, maar inmiddels weet ik redelijk hoe het in elkaar zit. Soms lukt het niet wat ik wil, mega frustrerend ;)