Jullie aan het woord: Uitslag van de enquête -
29/03/2016


Uitslag van de enquete
Nog geen week geleden gaf ik jullie de mogelijkheid om jullie ongezouten mening te delen over Younique en jullie reageerden enórm enthousiast. Gelukkig maar, want ik was al langere tijd héél benieuwd naar jullie mening. Google Analytics can only say so much, zullen we maar zeggen. Daarom wilde ik graag van jullie horen wat bijvoorbeeld jullie meest en minst favoriete categorie is op dit blog en waar jullie verbeterpunten zien. Vandaag deel ik de resultaten van de enquête. 

Eerst wat feiten over de enquête op een rijtje. De vragenlijst werd in totaal door 189(!) mensen ingevuld. Oprecht meer dan ik had verwacht of überhaupt had gehoopt! Ik ben enorm blij om te zien dat ook een flink aantal ‘lurkers’ (jeweetwel: mensen die nooit een comment achterlaten) de moeite hebben genomen om de enquête in te vullen. Ont-zet-tend bedankt hiervoor. Ieder antwoord is ontzettend waardevol voor mij: zowel positief, als negatief. Superfijn dat jullie hiervoor de moeite hebben genomen. *virtuele knuffel*

Leeftijd

Het merendeel van de ondervraagden (lees: bijna 99%) is vrouw en valt in de leeftijdscategorie 19 – 25 jaar. Ook de groep 12 – 18 jaar is goed vertegenwoordigd, gevolgd door 26 – 35 jaar. Er zijn ook enkele 35-plussers die mijn blog lezen (mommy is that you ;-)?), maar daarentegen geen enkel iemand jonger dan 12 jaar. Gelukkig maar, want dan hoef ik niet per se te letten op mijn taalgebruik. Fuck yeah!

Favoriete categorie
Ik besloot de enquête positief te starten met de vraag: “Wat vind je de leukste categorie?”, waarbij er meerdere antwoorden mogelijk waren. De categorie ‘Persoonlijk’ bleek het meest populair van de vier, terwijl de overige drie categorieën redelijk gelijk opgaan. Uit de open vragen kon ik opmaken dat jullie vooral blij worden van persoonlijke posts over mijn werk, samenwonen, Wikkie en meer van dat soort ‘dingen’. Hier zal ik later wat uitgebreider op terugkomen.

Minst leuke categorie

Een iets meer kritische vraag was: “Wat vind je de minst leuke categorie?”. Een meerderheid van jullie gaf aan álles leuk te vinden (pfiew!), al was er ook een behoorlijk aantal die aangaf de DIY’s ‘niet zo’ te vinden. Echter zorgt deze uitkomst voor een soort ‘conflict’ met de vervolgvraag: “Waar zou je graag meer over willen lezen?” Als antwoord op deze open vraag, lees ik namelijk héél veel terug ‘DIY’. Blijkt dus een typisch gevalletje te zijn van: you either love it or hate it. Zelf zou ik de categorie DIY nooit laten verdwijnen, maar ik zou het zo nu en dan wel -zoals iemand ook in de open vragen aangaf- wat ‘praktischer’ willen maken. Cake gemaakt van thee is grappig, maar doe je misschien niet zo snel na. Een simpele interieur do-it-yourself waarin je nepplanten in een flesje van IKEA propt, is wel iets wat je makkelijk(er) zult nadoen.

Waar zou je graag meer over willen lezen?
Zoals hierboven al gezegd, las ik dat véél van jullie het leuk zouden vinden om meer DIY’s (met name recepten) te lezen. Gezien dit een beetje een ‘dubieuze’ kwestie is, ben ik van plan de verhouding te houden zoals het is. Hoewel ik dus wél graag meer praktische DIY’s zou willen delen. Ook ‘Wikkie’ -die op het moment dat ik dit schrijf lekker op mijn schoot ligt te slapen- wordt veel genoemd, op de voet gevolgd door meer persoonlijke posts over mijn werk, samenwonen, interieur en mindstyle posts (tips en adviezen). Ook zie ik ‘vlogs’ regelmatig terugkomen. Ofwel: van jullie mag het allemaal nóg persoonlijker. Iets waar ik mezelf echt in kan vinden en in mijn achterhoofd zal houden tijdens het maken van mijn maandelijkse blogplanning.

Waar zou je liever minder over willen lezen?
Veel van jullie geven aan dat jullie graag minder blogtips zouden willen lezen. Héél fijn dat jullie dit laten weten, want vaak zijn het juist bloggers die reageren op mijn artikelen en voor wie dit soort tips natuurlijk wel handig (kunnen) zijn. Hierdoor wordt alleen de meerderheid (die hier niet blij van wordt) een beetje vergeten. Vanaf nu zal ik dus íéts minder blogtips delen dan voorheen. Ook ontdekte ik door deze vraag dat de DIY-categorie echt een ingewikkeld geval is: de één vindt het fantástisch, de ander denkt ‘no, thank you’. Een enkeling zou ook liever wat minder graag over films en series willen lezen. Toch zijn dit meestal één van de best gelezen artikelen op dit blog, dus verdwijnen zullen ze niet. Al zou ik wel erop proberen te letten dat ik binnen de categorieën -zoals een ander aangaf- wat meer varieer.

Waarom vind je het leuk om mijn blog te volgen?
Deze vraag was eigenlijk helemaal niet bedoeld om naar complimenten te vissen, maar simpelweg om te peilen: wat maakt het dat jullie regelmatig een kijkje blijven nemen op mijn blog? Het was dan ook een zéér aangename verrassing toen ik vervolgens bijna 200 complimenten kreeg toegeworpen. De rode draad? Jullie worden blij van de vrolijke uitstraling, mijn schrijfstijl en het ‘vriendinnengevoel’. Echt enórm fijn om te horen, want dit zijn voor mij ook de belangrijkste ‘peilers’ van dit blog. Het is altijd mijn bedoeling dat je met een glimlach mijn blog leest en jezelf herkent in de situaties die ik meemaak. Net alsof we samen op de bank een kop thee aan het drinken zijn. Ook fijne complimenten: jullie vinden dat er originele onderwerpen op dit blog aan bod komen en vinden de foto’s mooi. Iets waar ik ook mijn stinkende best voor doe ;-) DANKJEWEL!

Op welke punten zou ik Younique nog kunnen verbeteren?/Is er iets anders wat je kwijt wilt?
Misschien de meest ‘enge’ vraag van allemaal, maar tegelijkertijd ook de meest behulpzame. Zo gaven sommige van jullie aan dat de foto’s op mijn blog soms ietwat overbelicht zijn. Dat ben ik ook helemaal met jullie eens en beginnend vanaf nu zal ik proberen te voorkomen dat jullie nog worden verblind door mijn foto’s. Daarnaast zien jullie ook liever meer foto’s die passen bij het onderwerp in plaats van de eeuwige tijdschriften en make-up. Een opmerking waar ik mezelf ook enorm goed in kan vinden, maar wat ik moeilijk vind om ‘los te laten’. Wanneer ik foto’s maak grijp ik namelijk (onbewust) al snel naar dezelfde dingen, maar ik zal hier zeker meer voor waken. Oh, en dus méér diepgang én ‘persoonlijkheid’. Staat genoteerd!

Wat kun je vanaf nu verwachten?
Niet veel verschil. “Ja hállo, heb ik daarom die stomme enquête ingevuld?!” hoor ik je ietwat gepikeerd denken. De meerderheid heeft echter aangegeven dat ze dit blog ‘goed vinden zoals het is’ en raden mij aan het zo gevarieerd mogelijk te houden en me vooral te focussen op originele posts, zoals ik nu ook al probeer te doen. De balans is volgens jullie goed. Pfiew! Wel zal ik ervoor zorgen dat de DIY’s meer praktisch zullen worden, de foto’s minder overbelicht en meer persoonlijke ervaringen de revue zullen passeren. Van die kleine dingen waar ik zelf al wel mee bezig was, maar waarvan het enorm fijn is om van jullie die ‘bevestiging’ te krijgen.

Nogmaals: Héél, héél erg bedankt voor het delen van jullie mening. Oh, en tik me gerust eens aan wanneer je mij ‘in het echt’ tegenkomt – Snape approves!

Kunnen jullie jezelf vinden in de uitslag van de enquête? Wat vinden jullie de meest verrassende uitkomst?

Categorie: Overig
Tags: , ,


25 reacties


  29 maart 2016

  Handig voor jou om er op deze manier nu op in te spelen.  29 maart 2016

  Wat tof dat zo veel mensen ‘m hebben ingevuld! Verbaasd was ik over het feit dat mensen minder DIY’s willen lezen. Ik kijk nu al uit naar meer vlogs!  29 maart 2016

  Super dat zo veel mensen hun mening hebben gegeven!
  Ik kan mij zeker vinden in de uitslag, en zie er naar uit om je blog nog groter en beter te zien worden :).  29 maart 2016

  Ik ben 1 van die andere 4 lezers boven de 36 (Hi Femke’s moeder!)
  Echt grappig om de resultaten te lezen en jouw doelgroep is zoooo anders dan de mijne. Erg leuk om te zien!
  Fijn dat je er wat mee kunt.  29 maart 2016

  Ik ben hier eigenlijk ook wel eens benieuwd naar voor mijn blog, goed dat je er wat aan had!  29 maart 2016

  Leuk dat je hier nog even een artikeltje over schrijft, wat een mooie uitslag!  29 maart 2016

  Mooi overzichtje heb je ervan gemaakt! Ik ga zo’n vragenlijst ook maar eens opwerpen denk ik zo :)  29 maart 2016

  Wat interessant om te lezen! En wat apart dat de een DIY juist wél erg leuk vind terwijl de ander het helemaal niks vind haha  29 maart 2016

  Leuk om de uitslag te lezen!  29 maart 2016

  Wat fijn dat je je kunt vinden in de resultaten. Heel goed om zo weer wat meer te weten te komen over de wensen van de lezers, yesss! :)  29 maart 2016

  wat een leuke uitslag, leuk dat je het deelt!


  Anika

  29 maart 2016

  Altijd leuk om te zien hoe iedereen over je blog denkt :)  29 maart 2016

  Ha hier nog een ‘oudje’ 45 om precies te zijn…ben ik je blog granny? :) hahaha  29 maart 2016

  Wat is er veel positiefs uit de enquete gekomen  29 maart 2016

  Ik kan me best voorstellen dat je wat zenuwachtig was om de resultaten te lezen, maar zo te zien viel dat héél goed mee :-)  29 maart 2016

  Waaaauw, je hebt in een korte tijd echt heel erg veel reacties mogen ontvangen. Alleen dat moet al een compliment zijn. Ontzettend leuk om deze samenvatting te lezen. :) Bedankt voor de terugkoppeling. Dat maakt enquêtes invullen een heel stuk leuker.  29 maart 2016

  I am not your mommy, Femke. :-) Maar wel eentje uit die categorie. -:)  30 maart 2016

  Wat gaaf dat er zoveel mensen de enquête hebben ingevuld! Ook ik heb hem ingevuld en ben het helemaal eens met de dingen die eruit gekomen zijn. Alhoewel… stiekem ben ik echt dol op witte, en soms ietwat overbelichte foto’s, dus dat is het enige waar ik het niet mee eens ben. ;)  30 maart 2016

  Wat leuk om mee te kunnen genieten van de resultaten! Het lijkt me echt heel handig om hier inderdaad op in te spelen, zo heb je vanzelf weer wat ideeën voor artikelen. x


  Mijke

  30 maart 2016

  Hihi, wat een leuke uitkomsten! Ja en sorry maar ik ben zo’n persoon die ~nooit~ Reageerd hihi :)


  Femke - Youniqueblog

  31 maart 2016

  Ah, dat is ook helemaal niet erg hoor ;-) Superleuk dat je nu juist wel hebt gereageerd :-)! X  20 april 2016

  Hey Femke, hele leuke enquête! Ik zou zelf graag ook eens te weten komen wat mijn volgers van mijn blog vinden, zou je het erg vinden moest ik de vragen van jouw enquête overnemen hiervoor? Ik heb het gevoel dat je door deze vragen onwijs veel te weten kan komen!


  Femke - Youniqueblog

  20 april 2016

  Nee, dit is geen probleem hoor :-) Ben benieuwd wat er uit jouw enquête komt!  30 april 2016

  Super! Klein verschilletje is dat mijn enquête op een véél kleinere schaal is dan de jouwe, haha! Moest je benieuwd zijn, kan je hier altijd even een kijkje nemen: https://viedejulie.wordpress.com/2016/04/30/jullie-aan-het-woord-resultaten-enquete/


  Femke - Youniqueblog

  30 april 2016

  Ah, ik ga het nu lezen! Dankjewel voor de terugkoppeling ;-) En er is helemaal niets mis met een klein aantal enthousiaste lezers hoor!