Op mijn boekenplank: On Life van Anna Nooshin -
07/06/2016


On Life Anna Nooshin On Top
Toen ik vorige week donderdag op Instagram –late to the party– ontdekte dat Anna Nooshin die volgende dag haar nieuwe boek On Life lanceerde, snelde ik meteen naar Bol.com om een exemplaar te bestellen. De volgende dag landde het boek inderdaad op de deurmat en las ik het diezelfde avond in één ruk uit. Ik vertel jullie graag wat ik van dit boek vind en of het kan tippen aan haar eerste boek On Top.

On Life Anna Nooshin On Top
Ik moet jullie wel alvast waarschuwen dat ik misschien ietwat bevooroordeeld ben: ik vind Anna namelijk echt top en één van de meest inspirerende social influencers van dit moment. Haar eerste boek On Top (of beter gezegd: een hoofdstuk hieruit), was voor mij één van de redenen waarom ik bijvoorbeeld vorig jaar in mijn eentje naar New York ben gegaan. Aan de andere kant: de verwachtingen voor dit boek waren hierdoor wel hooggespannen. Toen ik het pakketje openmaakte viel On Life direct in mijn handen, en mijn eerste gedachte was: ‘Wat is ‘ie klein!’ On Top was een middelgroot boek met hardcover, terwijl On Life ongeveer 25% à 30% kleiner is en een zachte cover heeft. Dit vond ik persoonlijk wel een teleurstelling. Alhoewel het natuurlijk ook één groot voordeel heeft: het is echt een boek wat je on the go kunt meenemen en bijvoorbeeld (in de zomervakantie!) lekker op het strand kunt lezen.

Het boek telt 157 bladzijdes en heeft acht hoofdstukken waarin persoonlijke verhalen worden afgewisseld met verhalen over stijl en beauty. Er is echter één rode draad wat al deze hoofdstukken verbindt: Anna gaat in gesprek met de mensen die het dichtst bij haar staan en geeft ook hen de kans om een persoonlijke levensles aan de lezer mee geven. Wat fijn is aan de schrijfstijl van het boek is dat het ook écht op pratende wijze geschreven is. Het voelt alsof Anna naast je op de bank zit en honderduit aan het vertellen is over haar leven. Het is heel puur en persoonlijk, en ik heb echt het gevoel dat Anna’s persoonlijkheid ongegeneerd wordt blootgelegd. Oók haar slechte eigenschappen waarvan het vast niet makkelijk is geweest om 1) van anderen te horen en 2) het ook nog eens zwart op wit vast te leggen for the world to see.

On Life Anna Nooshin On Top
Het is dan ook vooral een interessant boek wanneer je -net als ik- bewondering hebt voor Anna en nieuwsgierig bent naar wat meer persoonlijke verhalen. Wat haar vriend er bijvoorbeeld nou van vindt dat ze dit werk doet, of hoe ze is als beste vriendin, dochter én tante. Hoewel je het natuurlijk ergens ook wel weet is het stiekem toch wel verfrissend om te lezen dat Anna óók enorm chaotisch en ongeduldig kan zijn, en regelmatig over haar grenzen stapt (want: werk). Ik moest persoonlijk ook enorm lachen dat Anna toegaf weleens gezegden met elkaar te verwarren en zo soms haar eigen spreekwoorden verzint. Zo herkenbaar. On Life zet echt Anna’s persoonlijke leven in de spotlights wat om deze reden (voor mijn gevoel) vooral leuk is om te lezen wanneer je Anna ‘kent’. On Top was een boek wat ik werkelijk iedereen aanraadde omdat het zoveel wijze lessen over carrière en de kwarteeuwmidlifecrisis (Ja. Dat bestaat.) bevatte. On Life zal ik daarentegen echt alleen aanraden als je weet wie Anna Nooshin is en nieuwsgierig bent naar haar (stiekem toch niet zo) glamorous leven. Maar hé… Dat maakt het boek beslist niet minder leuk om te lezen. You rock, Anna. (Enne: wil je je mooie haren alsjeblieft nooit platinablond verven ;-)?)

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar On Life van Anna Nooshin? Hebben jullie ook al On Top gelezen?

Laten we vriendjes worden op…| FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

WIN! Héél, héél leuk nieuws voor iedereen die enthousiast is geworden van mijn artikel over On Life van Anna Nooshin. Ik mag namelijk twee(!) exemplaren van dit boek verloten… Onder jullie! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is mij te volgen op Facebook EN/OF Instagram en onder DEZE POST (*klik*) een reactie achter te laten waarom jij zou willen winnen. Meedoen kan t/m zondag 19 juni 2016.



29 reacties


    7 juni 2016

    On Top heb ik zelf ook, dus naar On Life ben ik ook erg benieuwd. Sounds good to me :-)!



    7 juni 2016

    Jaaa! Ik ben super nieuwsgierig! Misschien dat ik hem dan inderdaad wel voor de vakantieperiode bestel:). Wat een fijne recensie!


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    Dankjewel, wat fijn om te horen! Inderdaad een fijn boek voor de vakantie :-)



    7 juni 2016

    Leuk dat je al een review hebt, zeg! Ik heb het boek hier echt net op de mat gekregen, ga er vanmiddag aan beginnen. Ik ben wel super benieuwd! Had zelf On Top niet gelezen, dus ik heb nog geen verwachtingen :-) X


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    Ah, ik ben zó benieuwd wat jij van dit boek vindt. Let me know als je ‘m hebt gelezen :-)



    7 juni 2016

    Leuk!! Ik ben heel nieuwsgierig naar haar boeken. Nog steeds de kans niet gehad om het te lezen, maar dat komt vast nog wel



    7 juni 2016

    Ik ken haar nog niet. Je maakt me benieuwd.



    7 juni 2016

    Ah, wat een leuk stukje heb je er over geschreven! Ik ben het boek momenteel ook aan het lezen en het inspireert mij ook enorm veel. De reactie: ‘Wat is ‘ie klein!’, die kwam bij mij ook voorbij, haha.


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    Hahaha, wat grappig! Ben ik dus niet de enige ;-)



    7 juni 2016

    Oeh, ik was eigenlijk niet perse van plan om het boek te kopen maar nu ik jouw review heb gelezen, moet ik daar misschien toch eens verandering in gaan brengen :)


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    Oeps! Heb ik dus een slechte invloed op je portemonnee ;-) *sorry*



    7 juni 2016

    Hele goed review! Ik twijfel of ik hem nog ga aanschaffen!

    Liefs



    7 juni 2016

    Leuk dat je er een review van hebt gemaakt, dat wil ik ook nog gaan doen. Ik ga zo even met het boekje op het balkon zitten


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    Héérlijk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :-)



    7 juni 2016

    Ik ben echt heel fout bezig want On Top heb ik gewoon nog nooit gelezen! Oepsie! Toch maar eens kijken of ik het van iemand kan lenen. Er zijn immers al genoeg die het boek in huis hebben haha.


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    Dat snap ik heel goed hoor! Ik wissel ook weleens boeken en DVD’s met vriendinnen uit – handig toch? ;-)



    7 juni 2016

    Super leuk artikel ! Ben ook nu echt benieuwd geworden naar het boek maar denk dat ik eerst haar andere boek gaat lezen! xxx



    7 juni 2016

    Ik ben best nieuwsgierig naar het boek, zeker omdat ik het eerste boek ook heb gelezen. Wel jammer dat hij niet verder pakt op het eerste boek, al is haar persoonlijkheid niet minder leuk natuurlijk :)



    7 juni 2016

    Ik heb On Top al een tijdje liggen maar heb er nog steeds geen tijd voor vrijgemaakt. Ik hoor er wel veel positieve verhalen over, dus ik ga het zeker een kans geven. Of dit boek ook iets voor mij is weet ik niet, daarvoor ga ik eerst het eerste boek maar even lezen. :)


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    On Top vond ik echt fantástisch, dus ik zeg: LEZEN :-)! En inderdaad dan tijd vrijmaken voor het vervolg ;-)



    7 juni 2016

    Ik ben heel erg benieuwd naar haar boeken, dus ik denk dat on top binnenkort in mijn winkelmandje ligt :)



    8 juni 2016

    Aaah wat een geweldig mooie fotos heb je gemaakt!



    8 juni 2016

    Leuk dat je ‘m al gelezen hebt! Ik ben erg benieuwd – was in ieder geval ook enthousiast over het eerste boek. Bijzonder dat ze nu het verhaal van haar naasten vertelt/laat vertellen. Ben ik toch ook wel erg nieuwsgierig naar, moet ik zeggen!


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    Ja, ik vond het ook echt heel interessant om te lezen. Echt even iets anders :-)



    8 juni 2016

    Lijkt me een tof boek! Foto’s in het boek zien er in ieder geval prachtig uit!


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    Ja, die zijn echt héél mooi!



    8 juni 2016

    On Top vond ik een ontzettend leuk boek, ik kijk echt uit naar On Life te lezen! :)



    8 juni 2016

    Vond On Top top (haaa, see what I did there). Ben hier ook erg benieuwd naar!


    Femke - Youniqueblog

    9 juni 2016

    HA! I see what you did there :-)