Interieurtip: Glazen pot met boetseerklei -
09/06/2016


Glazen pot met boetseerklei diy
Het is alweer een tijdje geleden dat ik een leuke interieur do-it-yourself heb gedaan. Toch begon het meteen te kriebelen toen ik deze video van Søstrene Grene (Sorry. Nieuwe obsessie.) zag. Want wat ís dit een leuke (en simpele!) DIY: een glazen pot met boetseerklei versieren. Dat móést en zou ik proberen.

Het enige wat je nodig hebt zijn glazen poten en boetseerklei. Ik kocht een emmer met 9(!) verschillende kleuren voor slechts 5 euro bij HEMA. Afhankelijk van wat voor type figuren je wilt maken kan het ook handig zijn om bijvoorbeeld een mesje bij de hand te hebben om de boetseerklei goed uit te snijden. Ik koos er zelf voor om een glazen pot met ogen en een kusmondje te maken. Dit vind ik zelf namelijk ook zo’n leuke pot in de video én andere foto’s die ik hier ooit eerder heb gezien. Wat je als eerste doet is de boetseerklei kneden en vervolgens in de gewenste vorm maken. Vervolgen kun je de boetseerklei simpelweg op de glazen pot drukken en aan de lucht laten drogen. Yep. Zo makkelijk kan het zijn.

Glazen pot met boetseerklei diy

Is het geen cutie? Het leuke aan boetseerklei is dat je er alle kanten mee op kan. Zo kan je de pot bedrukken met mooie (zelfgemaakte) palmbladeren, een heleboel kleine oogjes of een heel mooie bloem. Het is trouwens ook mogelijk om boetseerklei met elkaar te mengen, zodat er een heel tof marble effect ontstaat. Zoals ik destijds ook had gedaan met de marsepein voor de ‘ik-haat-Valentijnsdag’-koekjes. Overigens wel een héél kleine waarschuwing: op de verpakking van de boetseerklei staat vermeld dat het mogelijk huidirritatie en oogirritatie kan veroorzaken. Probeer -just to be sure- dus niet in je ogen te wrijven wanneer je met boetseerklei aan het werken bent. De kans is overigens héél klein dat je hier last van krijgt, maar ik wil het toch maar gezegd hebben. Mocht je van jezelf weten dat je huid snel geïrriteerd is, is werken met boetseerklei een minder goed plan.

Glazen pot met boetseerklei diy

Wat vinden jullie van deze glazen pot met boetseerklei? Wat voor figuren zouden jullie maken met boetseerklei?

Zeg ook eens ‘hallo’ op | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER8 reacties


  9 juni 2016

  Ziet er heel leuk uit!  9 juni 2016

  Wat schattig haha! Ik zou niet weten waar ik zo’n potje zou zetten, maar ik vind die boetseerklei erop wel echt heel cute. Lekker dik ook! X  9 juni 2016

  Ahh Wat een super leuk idee! Hier had ik zelf nou nooit op kunnen komen. Ook de gif in je artikel is weer leuk gedaan :)  9 juni 2016

  Hah, wat leuk gedaan :-)  9 juni 2016

  Ahh, leuk zeg! Tof dat het er zo ‘op’ ligt, heel anders dan dat het er met een stift opgeschreven is. Leuk hoor, mooi geworden :D


  Ilonka

  9 juni 2016

  Blijft dit boetseerklei gewoon zitten?
  Ik ga glazen potten gebruiken als complimentenpotten tijdens mijn kamp dit is wel een hele leuke manier om te versieren!  10 juni 2016

  Jaa ik had die video ook gezien! Ik vind het zo leuk bedacht! :D  15 juni 2016

  Zo leuk ;-)