Recept: Superfood Salade voor onderweg -
07/02/2014


superfood salade voor onderweg
Superfoods. Ze zijn gewoonweg niet meer weg te denken van ons boodschappenlijstje. Ook Anne waagde zich aan deze nieuwe trend met deze superfood salade voor onderweg. Maar geen rare ingrediënten als maca poeder of spirulina (wááát?). Avocado it is – de perfecte salade om mee te nemen naar school of je werk.

Ingrediënten voor 1 persoon: 100 gram –take your pick– rosbief / gerookte zalm / gerookte kip, 1 avocado, 1/2 komkommer, 60 gram rucola, 1 el sesamzaad (volg je het nog?), 1 el lijnzaad (mensen met glutenintolerantie kunnen dit ook weglaten), 1/2 limoen (sap), 1 theelepel olijfolie en een grove zwarte peper. De bereidingswijze is gelukkig een stuk minder ingewikkeld dan de ingrediëntenlijst (pfiew!). Je snijdt namelijk alle ingrediënten in stukjes en doe dit vervolgens in een grote schaal. Even doorscheppen en je superfood salade voor onderweg is klaar. Eet smakelijk!

Waarom avocado precies een superfood is? De vetten in de avocado zijn met name ontzettend gezond. Het gaat hier om oliezuur, een onverzadigd vet dat je cholesterol verlaagd (óól interessant voor je vader!). Daarbij krijg je dankzij de avocado ook veel vezels binnen en is het een heus vitaminebommetje. Daarnaast is uit recent onderzoek gebleven dat avocado een goede vuller is. Eet je minstens een halve avocado tijdens de lunch, dan zul je uren later nog steeds geen honger hebben. Score!

Wat vinden jullie van dit recept?0 reacties