Foto's bewerken voor Instagram: Zó doe ik dat! -
28/03/2014


Foto's bewerken voor Instagram
Zelf zat ik me al tijden te vergapen aan Instapics van anderen. Hoe doen ze dat toch?! Natuurlijk wist ik in mijn achterhoofd ook wel dat het gewoon een online mirage was van filters en fab apps. Maar ja: welke dan? Sinds kort heb ik ook een aantal Instagram-trucs ontdekt. Foto’s bewerken voor Instagram: Zó doe ik dat!

1. Maak de foto met een spiegelreflexcamera
Eerlijk is eerlijk: de mooiste kiekjes die ik heb geüpload via Instagram heb ik gewoonweg gemaakt met mijn spiegelreflexcamera. De kwaliteit is dan aanzienlijk beter én je kunt ook nog eens héél gemakkelijk in photoshop de belichting aanpassen.

2. Zorg voor een witte achter- of ondergrond
Of je nou gebruik maakt van je dekbed, een wit meubelstuk of dat schapenvachtkleedje: zorg dat je kiest voor een witte achtergrond. Tenminste. Dat vind ik altijd het mooiste. Dit ziet er lekker fris uit en zorgt ervoor dat de andere kleuren beter tot z’n recht komen.

3. PowerCam
Deze app heeft heel veel gave filter-functies. Zelf gebruik ik vaak de filter ‘Purple Love’ of ‘Blue Tears’ (afhankelijk van de foto) om de kleuren er wat meer uit te laten -erm- poppen. Ook is deze app handig om je afbeelding bij te snijden, zodat je dit niet meer in Instagram zelf hoeft te doen.

Foto's bewerken voor Instagram

4. PicCandy
Sinds kort heb ik PicCandy ontdekt. Een superleuke app waarbij je niet alleen leuke shout outs aan je kiekjes toe kan toevoegen, maar ook zogenaamde ‘doodles’. Dit zijn grappige cartoons, zoals monsters en vogels. Té leuk. En héél verslavend…

5. Instagram
Tsja. Als je de foto al helemaal hebt doorgelicht in de voorgaande apps, dan is het natuurlijk overbodig om hier nóg een filter aan toe te voegen. Dus nu is het tijd om je uit te leven met (relevante) hashtags. En dit is het resultaat…

Foto's bewerken voor Instagram
Welke apps gebruiken jullie om foto’s te bewerken?



0 reacties