Mijn 5 meest favoriete buitenlandse en Nederlandse foodblogs -
03/06/2014


 buitenlandse Nederlandse foodblogs

Ik ben een absolute klungel als het gaat om gezond eten. Acerolasap; wat is dat? Sterker nog: wáár moet dat in? Gelukkig zijn er tegenwoordig méér dan genoeg buitenlandse en Nederlandse foodblogs, waar ik een blik in de online keuken kan werpen. Dit zijn mijn favorieten.
I Am A Foodie
Wat ik leuk vind aan dit blog is dat het niet is volgestouwd met recepten, maar vooral súper informatief is. Diëtist Marijke geeft in samenwerking met andere professionals (wetenschappelijke) achtergrondinformatie over allerlei eettrends, etiketten en eerlijk eten. Deze website laat je nog een keer een tweede blik werpen op dat recept voordat je deze klakkeloos van andere foodblogs overneemt. Want erm: hoe zit het nou met dat glutenvrij eten? En bevatten ‘light’-producten nou écht minder kilocalorieën?

 buitenlandse Nederlandse foodblogs

Eat Good 4 Life – De titel klinkt misschien een beetje cheap, maar de recepten op het blog van Miryam zijn dit allesbehalve. De van origine Spaanse keukenprinses deelt met name veel natural recepten: glutenvrij, vegan en soms zelfs ook melkvrij (yay, for me!). Ideaal als je wat gezondere alternatieven zoekt van die cheesecake, pizza of chocolade mousse. Yep. Op dit blog scroll je echt niet alleen langs 10 variaties op de cesear salad.

Uit Pauline’s Keuken – Ook het blog van Pauline staat boordevol healthy food inspiration. Waar ik nooit verder kom dan een pasta bolognese, weet zij wel met tig variaties op de proppen te komen van mijn favoriete Italiaanse dish. Ook handig: op haar blog staat een overzicht van alle recepten die ze heeft gemaakt. En tja: deze recepten willen we natuurlijk met liefde bereiden, gezien deze geschreven zijn door de co-auteur van Het Voedselzandloper Kookboek.

 buitenlandse Nederlandse foodblogs

Chicks Love Food – Dit blog zal voor vele niet onbekend zijn, maar tóch wilde ik deze nog even uitlichten. Voor Glamour mocht ik Nina en Elise, de oprichters van CLF, interviewen en ik kijk nog steeds met veel plezier op dat interview terug. Echt: ze zijn zó leuk. Ze hebben de kennis, passie én enthousiasme. Nog leuker: binnenkort komen ze ook nog met hun eigen ‘5 or less’-kookboek. Ik kan niet wachten tot ik deze kan reserveren bij Bol.com!

 buitenlandse Nederlandse foodblogs

I Am A Food Blog – Eigenlijk wil je dit blog alleen al bezoeken om gewoon naar de plaatjes te kijken. Zelfs een pizza ziet er op dit blog al ontzettend ingewikkeld uit! Eén geruststelling: na even verder klikken, blijkt dit uiteindelijk allemaal nog wel mee te vallen. Kun je je toch niet door de recepten heen worstelen? Dan kun je die kiekjes altijd nog gebruiken als indrukwekkende screensaver. ‘Ja mam, dat koken op kamers gaat tóp!’.

Wat zijn jullie favoriete buitenlandse of Nederlandse foodblogs?



0 reacties