5 anti-verveeltips bij benauwd weer -
22/07/2014


anti-verveeltips benauwd weer

Onder het mom van ‘dingen waar je na één weekend wel weer genoeg van hebt gehad’: benauwd weer. Niets mis natuurlijk met een overdosis vitamine D, maar: wat is het is het nut als je het linea recta weer uitzweet? Daarom dit lijstje: 5 anti-verveeltips bij benauwd weer.

Kijk een film met een winters tintje
Frozen, Ice Princess…en vrijwel iedere film met een Kerst-jingle als intro. Tja. Het voelt een beetje fout om ‘A Christmas Carol’ op te zetten tijdens zomerse temperaturen, maar het brengt je state of mind wel even tijdelijk terug naar het vriespunt. En als je ergens tóch weer een beetje dankbaar gaat voelen voor de zomerse temperaturen is het wel dankzij Olaf’s ‘In Summer‘.

Leg een t-shirt in de vriezer
Het wordt even schuiven met de biologische kip en kroketten, maar echt: je kleding in de vriezer leggen is dé oplossing voor instant verkoeling. Laat het een nachtje koud worden en trek het de volgende dag aan in jouw persoonlijke geval van nood. Het effect is misschien tijdelijk, maar je hebt in ieder geval wel een aantal minuten wat verkoeling.

Stort jezelf op een do-it-yourself project
Nee: nu tip ik niet jezelf geheel in het zweet te werken boven het fornuis of bij de oven. Er zijn genoeg DIY’s te vinden die wat minder lichamelijke inspanning vragen én zelfs een uitstapje naar de vriezer eisen. In dit artikel heb ik mijn favoriete DIY’s voor zomerse dagen verzameld. Iced coffee, anyone?

Ga naar de supermarkt (en doe er héél lang over een ijsje uit te kiezen)
Beperk je normaal het boodschappen doen tot één keer per week? Maak nu iedere dag een uitstap naar de supermarkt. De airconditioning draait daar volle toeren, omdat het meeste producten uiteraard koel bewaard moeten worden. Jouw lievelingssectie? De diepvriesafdeling met een uitgebreid scala aan ijsjes. En laat je nou nét 2 uur over je shopsessie doen, omdat je ‘écht niet kan kiezen tussen een Magnum met nootjes óf caramel’.

Bivakkeer voor je ventilator en hoop dat de hitte snel voorbij gaat
Punt.

Wat zijn jouw anti-verveeltips om je te redden in dit benauwde weer?



1 reactie


    5 juni 2015

    een t-shirt in de vriezer, ik heb het wel warm maar dat gaat wel heel ver, krijg het er koud van haha