Handig! 5 onmisbare blog apps die je móét hebben -
26/08/2014


blog apps

Pfoe. Het is soms behoorlijk zwoegen om in je eentje een blog te runnen. Iedere tip of trick die mij productiever kan laten werken, neem ik dan ook graag aan. Dit zijn de vijf blog apps waar ik niet zonder kan.

Blogger/Wordpress
Dit is natuurlijk een inkoppertje. Het besturingssysteem van dit blog is Blogger en ik vind het dan ook behoorlijk handig om onderweg nog eens een post te checken (of te verbeteren) of alvast wat gedachtespinsels neer te tikken voor een nieuwe post. Ook zal ik niet ontkennen dat ik weleens na een hysterische gedachtekreet (lees: “Waarom staat dit nog niet online?!”) nog gauw een artikel heb gepubliceerd. Pfiew!

Evernote
Zoals je hierboven kunt lezen, vind ik het fijn om onderweg ideeën voor mijn blog digitaal te kunnen neerkrabbelen. Natuurlijk kan ik deze ook kwijt in mijn notities, maar ik moet eerlijk bekennen deze niet vaak te checken (geloof me: ik heb zojuist artikelideeën teruggevonden van maanden terug). Deze app helpt je je gedachten te ordenen met behulp van mapjes: je kunt notities maken, maar ook foto’s van dingen die je inspireren. Een soort online blogarchief voor jouw (laten we niet bescheiden zijn) briljante blogbrein.

Bloglovin’
Mijn ultieme anti-verveel app. Ik vind het héérlijk om in de trein of in bed nog wat artikelen te lezen. De Bloglovin’ app is hier perfect voor: mijn favoriete blogs staan zo op een rijtje en ik kan ook nog even de feed van mijn eigen blog checken. ‘Ziet het er een beetje leuk uit? Heeft iemand me nog gevolgd?’ Best ijdel, hè?

Pinterest
Voor mij dé ultieme inspiratiebron voor mijn blog. Ik kan uren door Pinterest scrollen en allerlei nieuwe DIY’s en kleurrijke items ontdekken. Regelmatig hou ik een grote brainstormsessie voor mijn blog met behulp van Pinterest en noteer ik alle leuke ideeën in één grote lijst. Vervolgens ga ik aan de hand hiervan de blogplanning schrijven (ja heus: die heb ik!). Echt. Ik kan niet zonder.

Pocket
De perfecte mix tussen Evernote en Bloglovin’. Kom je een leuk artikel tegen, maar heb je geen tijd om deze te lezen? Dan kun je ‘m in je -jawel- Pocket opslaan. Dit geldt trouwens niet alleen voor online schrijfsels, maar ook voor video’s en tweets. Perfect voor het begin van het schooljaar en je dit keer ‘toch écht gaat opletten’. Uhu.

Wat is jullie favoriete app voor bloggers?



0 reacties