Dingen die alleen niet-sportieve mensen denken -
21/10/2014


Je fitnessinstructeur staat in je ‘minst favoriete personen’-lijstje, je kijkt 6 dagen van tevoren al op tegen de volgende sessie en grijpt ieder excuus aan om niet te hoeven gaan (‘Is het geen nationale Beyoncé-dag?’).  Dit zijn dingen die alleen niet-sportieve mensen denken (hoi!).

Ik meld me vandaag ziek. Echt.
Je had vandaag toch echt last van kramp in je buik. Tja. Dat is opletten geblazen. Beter doe je het vanavond even rustig aan en sus je jezelf met een reep chocola. Het is immers belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Toch?

Argh, de warming-up is al dodelijk vermoeiend
Jouw definitie van ‘warming-up’ is je in een fluffy vest nestelen bij de verwarming met een beker warme chocolademelk in je hand. En marshmallows. Héél veel geroosterde marshmallows.

Waarom al die spiegels?
Als er iets jouw actieve mood tot een nieuw dieptepunt doet zinken, is het wel de aanblik van jezelf met een rood aangelopen hoofd en klotsende oksels. Wie kickt hier nou op?! Oh, wacht. Vraag beantwoord. *ziet vanuit ooghoeken een mannelijk steroïden bommetje binnenlopen*

Doe het voor de zak chips
Goed gedrag moet immers worden beloond en die zak Lay’s Sensations hoor je nu al jouw naam roepen. Heus. Wat voor hallucinaties je allemaal wel niet krijgt van die dip in je bloedsuiker.

Dit is gewoon gênant.
Die vrouw van middelbare leeftijd kan haar tenen wel aanraken wanneer ze haar benen gestrekt houdt, terwijl jij niet verder komt dan je enkels. En die andere vrouw met kraaienpootjes tilt moeiteloos die gewichten in de lucht, zonder te klinken als een gestrande zeeleeuw. Waarom. Kan. Jij. Dat. Niet?!

Oh, god. Ik wil flauwvallen.
Niet dat je écht wil flauwvallen, maar je gewoonweg een legitiem excuus nodig hebt om aan de zijkant te gaan zitten. En héél veel suiker te eten.

Ze kijkt. DOE ÍÉTS!
Toen de instructrice zich bekommerde om de andere kant van de zaal, kon jij in alle rust je pas gelakte nagels nog eens bekijken. Maar dear God…nu komt ze dus jouw kant op. Even met je arm dat zogenaamde zweet van je voorhoofd vegen. Gelukkig krijg je uit pure stress zo’n rood gezicht, dat het net lijkt alsof je je geen enkele minuut afzijdig hebt gehouden van de groepsles.

Zijn we klaar? Zijn we écht klaar?! 
THANK YOU GOD!

Hoe sportief zijn jullie?

Categorie: Lifestyle


0 reacties