Wat te doen bij géén inspiratie? - Tips en tricks voor bloggers
01/10/2014


Wat te doen bij géén inspiratie?

Je bent gedoemd, een zinkend schip, gewoonweg hopeloos verloren. Dat is waarschijnlijk hoe je je voelt als je naar dat ongeduldig knipperende balkje zit te kijken. Ja. Het ís ook verdomd moeilijk om 365 dagen per jaar een leuk artikel te posten. Wat te doen bij géén inspiratie? Dit zijn mijn tips.

Blader door oude tijdschriften
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je complete artikelen gaat overnemen, maar het is wel dé manier om op interessante onderwerpen te komen. Lees je bijvoorbeeld een artikel over hoe de balans te houden tussen werk en privé? Misschien heb jij wel uitstekende tips hoe je een fantastische planning maken. Of weet jij dé manier om tot rust te komen. Zie je een kleine snippet over een nieuw boek? Misschien is het tijd dat ook jij je favoriete reads deelt (of wensenlijstje).

‘Wat houd mij bezig?’
Posts als ‘Geluksmomentjes als je in een dorp woont’ en ‘5 Herkenbare situaties voor mensen zonder richtingsgevoel‘, zijn bij mij ook voortgekomen door deze momenten in real life mee te maken (lees: een haat-liefde verhouding met mijn GPS). Denk na over waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt en of je hier een grappige of inspirerende post aan kunt koppelen. Enne: je vriendinnen zijn natuurlijk ook een ultieme inspiratiebron (‘Fem, hoe maak jij toch altijd die mooie foto’s?).

Duik in je blogarchief
Alleen een optie als je al wat blogmaandjes achter de rug hebt: scrollen door oude artikelen. Natuurlijk is het niet aantrekkelijk als je complete artikelen gaat hergebruiken, maar je kunt wel een nieuwe insteek geven aan oude artikelen of ze een kleine update geven. Schreef je vorig jaar over je favoriete Instagram-accounts op dat moment? Dan kun je bijvoorbeeld post schrijven over de Instagram-accounts waar je nu helemaal verslaafd aan bent. Of je maakt een mash-up post met de leukste recepten die je het afgelopen jaar hebt gemaakt.

Ga shoppen
Onder het mom van ‘reviews’ en ‘unboxing’, mag jij schaamteloos de nieuwste producten in je mandje mikken. Want hé: dat levert minstens twee nieuwe artikelen op. En een hele leuke Instagram-pic (welke je meteen weer kunt doorplaatsen op je Facebook-pagina ;-). Ja. Deze tip mag je met een korreltje zout nemen.

Spiek bij andere bloggers
Dan bedoel ik natuurlijk niet: jat ideeën. Wat ik graag doe is rondsnuffelen op andere blogs en ‘analyseren’ wat mij precies aanspreekt. Dit kan een grappig kopje zijn, een heel mooie foto of gewoonweg de algehele uitstraling dat een blog heeft. Gebruik dit als inspiratie om jouw blog vorm te geven. Vind je het leuk om te lezen over de eerste keer dat die blogger een tattoo heeft laten zetten? Misschien kun jij dan een post wijden over jouw eerste Tinder-date/schooldag/ervaring met washi-tape. Of je maakt een inspiratiepost met een mooie collage van jouw favoriete bloggers mét tattoos.

Bottom line? Inspiratie is overal. Echt! Je moet soms alleen even op je roze unicorn stappen om het te vinden.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?



0 reacties