Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb nu al zó ongelofelijk veel zin in kerst. Gezellig gourmetten met de familie, in zilver verpakte cadeautjes uitpakken én natuurlijk heel veel lekkers eten tijdens het kijken van een foute Kerstfilm. Benieuwd hoe ik deze kerst cupcakes met kruidnoten en zoute krakelingen heb gemaakt? Dit is het recept.
Wat heb je nodig? Vormpjes voor mini-cupcakes, mix voor (boeren)cake, kruidnoten, mini-pretzels, chocoladeglazuur, rode amandel marsepein, mini-marshmallows en kleine (pure) chocoladestrooisels. Omdat het nog geen 5 december is geweest, mochten kruidnoten in deze vrolijke do-it-yourself natuurlijk niet ontbreken. In onderstaand voorbeeld laat ik zien hoe je een rendier maakt. Het schattige kerstbeertje maak je uiteraard op eenzelfde wijze.
1) Nadat je de mini-cupcakes volgens het recept hebt gebakken, besmeer je deze met (kant-en-klare) chocoladeglazuur. 2) Leg hierna de kruidnoot op het onderste deel van de cupcake. Tip: speel met de streepjes van de kruidnoot door deze als mond te gebruiken. 3) Nu leg je de pretzels op zijn plek. Zorg ervoor dat er een kleine ruimte tussen zit, voor het meest natuurlijke effect. 4) Snijdt de mini-marshmallows in dunne plakken en leg deze met behulp van zelfgemaakte glazuur (mix poedersuiker en water) op de pretzels. Doe hier nog een klein beetje glazuur op en leg hier de (pure) chocoladebolletjes op als iris. 5) Nog even een neus draaien van rode amandel marsepein en je (Rudolf The Red Nosed) Reindeer Cupcake is klaar. Ook prima te doen voor keuken kneuzen, toch?
ahh wat zijn ze cute
Dankjewel <3
Ze zijn super cute! ♡
Jaaa, dankjewel <3
Deze zijn echt heel mooi, leuk bedacht ook.
Wat leuk bedacht! Ze zijn echt ontzettend schattig. Zonde om op te eten;-)
Wat ben je toch creatief! Je hebt echt weer iets gaafs bedacht! Ik word er super vrolijk van!